background img
banner
banner

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Ξεκινάμε μια προσπάθεια που αξίζει τη στήριξη από την τοπική κοινωνία»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ/ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μετά τον Κεραυνό Αιγίου και την Ακράτα ο Ήφαιστος/Αχιλλέας είναι η τρίτη ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ της Αιγιάλειας που θα εκπροσωπήσει την περιοχή μας στις Εθνικές κατηγορίες. Την Κυριακή ξεκινάει τη φετινή του προσπάθεια από την Αμαλιάδα και φιλοδοξεί η «παρθενική» του συμμετοχή να έχει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στη Γ΄ Εθνική αλλά ακόμη ψηλότερα. Ο πρόεδρος του συλλόγου μας μιλάει για τους στόχους, τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος, τις δυσκολίες του εγχειρήματος και για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

O Γιώργος Γιαννόπουλος είναι για πολλούς το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που ανέδειξε η Αιγιάλεια. Είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Κεραυνού Αιγίου στις Εθνικές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στη Γ΄ Εθνική, καθώς δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στην ομάδα που συμμετείχε σε Α2 και Β΄ Εθνική. Έπαιζε στη θέση του σούτινγκ γκάρντ και σε 105 αγώνες στην κατηγορία, πέτυχε 1824 πόντους (17,4 μ.ο.). Ο Δημήτρης Πρόκος με 2186 πόντους (22,8) προηγείται στη σχετική λίστα και ακολουθεί ο Αλέξανδρος Ντάμος με 1958 (20,5). Θα μπορούσε να είχε παίξει ακόμη πιο ψηλά, υπήρχαν προτάσεις από αρκετές ομάδες, αλλά αρχικά λόγω σπουδών και στη συνέχεια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σταμάτησε το μπάσκετ μόλις στα 28 του χρόνια, αγωνιζόμενος μόνο στον Κεραυνό Αιγίου από τα 13 του που ξεκίνησε το μπάσκετ, μέχρι και το τέλος της καριέρας του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών (ένα αγόρι και ένα κορίτσι). Τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα. Το 2003 ανέλαβε πρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ του Αχιλλέα Ερινεού και τα τελευταία 10 χρόνια (μετά τη συγχώνευση με τον Ήφαιστο και τα Αστέρια) είναι πρόεδρος του Ήφαιστου/Αχιλλέα.

«Στόχος η τετράδα για τη φετινή χρονιά»

Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος τονίζει: «Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον όμιλο και πιστεύω ότι μπορεί να τερματίσει μέσα στην 1η τετράδα. Αυτός είναι ο αρχικός στόχος. Η ομάδα ενισχύθηκε και όσο περνάει ο καιρός θα «δένει» περισσότερο. Για μακροπρόθεσμους στόχους δεν μπορούμε να μιλήσουμε, ειδικά τώρα με τις συνθήκες που επικρατούν. Θα δούμε πως θα κυλήσει η σεζόν και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Και στα αγωνιστικά και στα οικονομικά. Όσο αφορά στο πρώτο σκέλος, όπως έδειξαν και τα παιχνίδια της πρεμιέρας, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες.

Δεν έχουν βρει ρυθμό. Θέλουν δουλειά ακόμη αφού προέρχονται από μακρά αποχή και κάποιες ακόμη προσθέτουν παίκτες στο ρόστερ τους. Ολόκληρος ο πρώτος γύρος σχεδόν θα είναι αναγνωριστικός και θα δούμε αρκετές εκπλήξεις. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά θα… ξεκινήσει στον δεύτερο γύρο. Εκεί θα φανεί ποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Βέβαια θα μετρήσει και η διοικητική σταθερότητα των ομάδων και κατά πόσο θα ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες».

Με το νο 6

«Υπάρχει ενδιαφέρον, περιμένουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια»

Η διοίκηση πήρε την απόφαση να μεταδίνονται «ζωντανά» μέσω ίντερνετ οι εντός έδρας αγώνες της, αρχής γενομένης από το ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη.
«Ήταν μία απόφαση επιβεβλημένη κατά κάποιο τρόπο μετά την απαγόρευση εισόδου των θεατών στα γήπεδα. Έπρεπε να βρεθεί μία λύση για να μπορεί ο κόσμος να βλέπει τα παιχνίδια, αλλά να έχει και η ομάδα επιπλέον έσοδα. Ετσι, δίνεται και η δυνατότητα στους επαγγελματίες της περιοχής να διαφημιστούν αφού θέλουμε η εικόνα να μπει μέσα σε κάθε σπίτι. Θέλουμε γενικότερα τη στήριξη από την τοπική κοινωνία σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκινήσαμε» μας λέει ο πρόεδρος του Ήφαιστου/Αχιλλέα και προσθέτει: «Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Και όπως είπα, το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Γιατί χωρίς στήριξη από το Αίγιο και την Αιγιάλεια γενικότερα, δεν μπορείς να βάλεις μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτή η χρονιά θα λειτουργήσει σαν οδηγός και θα δείξει αν υπάρχει μέλλον για να πάει η ομάδα ακόμη ψηλότερα και να συνεχίσει να εκπροσωπεί, αλλά και να διαφημίζει την περιοχή μας αγωνιζόμενη στις Εθνικές κατηγορίες».

* Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα καθώς ήταν η πρώτη ομάδα του ομίλου που έκανε το ρεπό της. Αυτό σίγουρα ήταν θετικό αφού είχε στη διάθεσή του μία επιπλέον εβδομάδα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα. Για τη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στην Αμαλιάδα την Σφήκα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα από τα – θεωρητικά – φαβορί για άνοδο.

Με τον Κεραυνό στη Γ΄ Εθνική

Με τον διεθνη γκαρντ Θύμιο Μπακατσιά


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr