background img
banner
banner

Πλήρως αντίθετοι στη διεύρυνση του ωραρίου οι εφοριακοί

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Την αντίθεσή τους στα σχέδια που προωθούνται για τις υπηρεσίες (μισθολόγιο, ωράριο εργασίας κ.λπ.) εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία του κλάδου πριν τρεις μέρες.

Μάλιστα, ανέφεραν πως η κινητοποίηση της Τρίτης θα πρέπει να αποτελέσει την έναρξη πολλαπλών πρωτοβουλιών και δράσεων ανάδειξης των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή τόσο του προς δημόσια διαβούλευση μισθολογίου, όσο και της ελαστικοποίησης του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων.

Ταυτιζόμενος με τις προτάσεις του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, ο Σύλλογος των εργαζομένων των Δ.Ο.Υ. της περιοχής ζητά: Την αποχή από οποιαδήποτε μορφή εργασίας πέραν του ωραρίου, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των θέσεων των εφοριακών, των συνθηκών που επικρατούν στις υπηρεσίες τους, καθώς και τις ευθύνες που υπάρχουν για την κατάσταση αυτή και την ανάληψη πρωτοβουλιών και σε νομικό επίπεδο ενεργειών, οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στην προσπάθεια ακύρωσης του προωθούμενου μισθολογίου.

Όπως τονίζεται από μέρους του Συλλόγου, ΄΄οι εξελίξεις με το ωράριο και τον μισθό είναι δραματικές. Διαμορφώνεται ένα ζοφερό εργασιακό μέλλον στις υπηρεσίες μας. Είναι φανερό και στον πιο δύσπιστο ότι κυβέρνηση και Πιτσιλής δεν λειτουργούν προς το συμφέρον μας, ακριβώς το αντίθετο. Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η τεράστια αξία του σχεδίου μισθολογίου – εργασιακών συνθηκών, που από τις 5 Ιουνίου ο Σύλλογος με απόφασή του εγκαλούσε την ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ για καθυστέρηση στη διεκδίκησή του και ζητούσε να σταθεί η Ομοσπονδία στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει τη διεκδίκησή του΄΄. Εν κατακλείδι, ο Σύλλογος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη διεύρυνση του ωραρίου και μισθολογίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr