background img
banner
banner

Τα μέτρα επισκιάζουν τη «Black Friday» στην τοπική αγορά

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Στη… δίνη των μέτρων του κορωνοϊού, η αιγιώτικη αγορά βλέπει τη «Black Friday» σαν μία ανούσια προωθητική ενέργεια, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το rapid test που χρειάζεται στους ανεμβολίαστους για να εισέλθουν στις επιχειρήσεις τους, είναι πιο ακριβό από την έκπτωση που μπορούν να δώσουν… Με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη, η «φωνή» της Αιγιάλειας να ακουστεί στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα.
Η… Αιγιάλεια θα είναι «παρούσα» στις εκλογές της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα με τρεις εκλέκτορες που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας, τους Λάμπη Παπαδόπουλο, Σπύρο Σπυρόπουλο και Νικολέτα Χανδόλια, ενώ οι δύο πρώτοι είναι και υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας.

Λάμπης Παπαδόπουλος: «Η ΕΣΕΕ να δώσει «στίγμα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βάλλονται»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Ν.Δ. Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης Λάμπης Παπαδόπουλος κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αφού συγχαίρει την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) για την επιτυχημένη πανελλαδική της κινητοποίηση και τους επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής Αιγιάλειας, αρκετοί από τους οποίους είναι και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζει: ΄΄Με αυτή την αφορμή ζητάμε, για άλλη μια φορά, από την ΕΣΕΕ να οργανώσει μια συντεταγμένη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση και να δώσει στίγμα για ένα αγώνα που πρέπει να δώσουμε, για την επιβίωσή μας, ίσως και μέχρι τελικής πτώσης! Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον το αίτημά μας παρακαμφθεί, οφείλουμε ως Ο.Ε.Σ.Π. να οργανώσουμε μια κινητοποίηση όλης της Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με σκοπό να αποκλειστεί ακόμη και η Γέφυρα Ρίου Αντίρριου ή ο Ισθμός της Κορίνθου. Θα είναι μια συμβολική κίνηση, μία κίνηση που θα δείξει τη θέλησή μας να ‘αποκοπούμε’ από το Αθηνο-κεντρικό κράτος και –κυρίως- τους «εργατοπατέρες», μεγαλο-συνδικαλιστές και… φίλους-παρατρεχάμενους- Υπουργών. Αυτούς που βρίσκονται μακριά από τα πρωτοβάθμια όργανα τους, μακριά από τα μικρομάγαζα μας και μακριά από τα πραγματικά μας προβλήματα!΄΄.

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΕΣΕΕ στο τέλος του μήνα , όπου θα είναι υποψήφιος για το Δ.Σ με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Διεκδικητική Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» και επικεφαλής τον Γιώργο Βαγενά, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει: ΄΄Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά όπως το έχω ξανακάνει σε παλαιότερη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ότι αν εξαφανιστούν τα μικρομάγαζα μέλη μας, αν απαξιωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης και το τριτοβάθμιο όργανο μας η ΕΣΕΕ. Αυτή την ημερομηνία και ώρα, που δείχνει να πλησιάζει, πρέπει -με τους αγώνες μας- να την διαγράψουμε!΄΄.

Διευκρινίζει τέλος ότι η ΟΕΕΣΠ ήταν υπέρ του κλεισίματος των μαγαζιών, δίνοντας την διακριτική ευχέρεια στον κάθε σύλλογο, κάτι το οποίο σε πολλές πόλεις έγινε με μεγάλη επιτυχία.
Ερωτηθείς από την κ. Παπαδόπουλος για το εάν θα εφαρμοστεί η «Black Friday» στην τοπική αγορά σήμερα, ανέφερε: ΄΄Η «Black Friday» με τις υπάρχουσες συνθήκες έχει περάσει σε… δεύτερη μοίρα καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό έχουν επισκιάσει τα πάντα. Εκτιμώ πως κάποια καταστήματα ίσως προχωρήσουν σε εκπτώσεις σήμερα αλλά αυτό έγκειται στη δική τους ευχέρεια και διάθεση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr