background img
banner
banner

Θεσμός των εκπλήξεων το κύπελλο ΕΠΣ Αχαΐας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΖΕΥΓΑΡΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Βρισκόμαστε στην εξέλιξη και πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του β΄ γύρου ερασιτεχνικού κυπέλλου ΕΠΣ Αχαΐας. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προκριματική φάση, η οποία με την συμμετοχή των σωματείων Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, έχει μεταβεί σε άλλο επίπεδο, πιο ποιοτικό και περισσότερο ανταγωνιστικό.
Είδαμε ομάδες Β΄ κατηγορίας να προκρίνονται σε βάρος ομάδων Α΄ κατηγορίας, είδαμε την Νίκη Προαστείου (Α΄ κατηγορία) να πετάω εκτός κυπέλλου την Παναχαϊκή (Γ΄ Εθνική), είδαμε γενικά πολλές εκπλήξεις, όπως άλλωστε συνηθίζεται στον θεσμό του κυπέλλου.

Στην Άβυθο σπουδαίο παιχνίδι

Με τρία παιχνίδια αύριο και ακόμα δυο την μεθεπόμενη Τετάρτη, θα ολοκληρωθεί ο β΄ γύρος κυπέλλου και θα ακολουθήσει η κλήρωση για την επόμενη φάση. Εκεί που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην περιοχή μας, είναι το παιχνίδι στο γήπεδο Αβύθου ανάμεσα στην Άβυθο και την ΑΕ Καλαβρύτων.

Όποιος επικρατήσει θα προστεθεί στην μικρή λίστα των σωματείων που έχουν προκριθεί μέχρι τώρα από την Αιγιάλεια και είναι: Παναιγιάλειος (2-0 την Θύελλα Αιγίου), Αιγείρα / Ακράτα (7-1 τον Αετό Ρίου), Φλόγα Ροδιάς (2-1 τον Αστέρα Τέμενης).

Τα παιχνίδια κυπέλλου που απομένουν

Στις δυο επόμενες Τετάρτες ολοκληρώνεται η β΄ φάση του κυπέλλου με τους εξής αγώνες:
Τετάρτη 29/12 -14:30
Αβυθος – Καλάβρυτα
Λιμνοχώρι – Διαγόρας Βραχν
Πανμοβριακός– Αστέρας Τσουκ

Τετάρτη 05/01 -15:00
Ρωμανός – Ατρόμητος Πατρών
Πείρος Ισώματος – Δόξα Νιφ

Ποια σωματεία θα μπουν στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση

Τρεις ομάδες εκπροσωπούν τον νομό μας στην Γ΄ Εθνική. Είναι ο Παναιγιάλειος που προκρίθηκε, η Παναχαϊκή που αποκλείστηκε και ο Διαγόρας Βραχνεΐκων που θα παίξει αύριο στο Λιμνοχώρι με την τοπική ομάδα. Έχουμε λοιπόν από την Γ΄ Εθνική τον Παναιγιάλειο και περιμένουμε αύριο τι θα γίνει με το παιχνίδι του Διαγόρα.
Χωρίς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις στα αυριανά παιχνίδια, θα δώσουμε τον κατάλογο των σωματείων που έχουν προκριθεί από όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Από την Α΄ κατηγορία έχουν προκριθεί: Αιγείρα / Ακράτα, Κεραυνός Αγ. Βασιλείου, Νίκη Προαστείου, ΑΠΣ Πάτραι, Πήγασος Μπεγουλακίου, Εθνικός / Πολύτεκνος, Άρης Πατρών, Θύελλα Πατρών, Δαβουρλής, Αχαϊκή, Δόξα Παραλίας.

Από την Β΄ κατηγορία προκρίθηκαν: Φλόγα Ροδιάς, Περιβόλα, Αχαϊκός, Απόλλων Εγλυκάδας, Πανιώνιος / Αχιλλέας, Ζαβλάνι.

Μόνο το Μετόχι από την Γ΄ κατηγορία

Ένα μόνο σωματείο από την Γ΄ κατηγορία έχει καταφέρει να παραμείνει «ζωντανό» και να μπει στην κληρωτίδα του γ΄ γύρου του κυπέλλου και είναι το Μετόχι. Εκτός αν την μεθεπόμενη Τετάρτη, κάνει την μεγάλη έκπληξη ο Ρωμανός και αποκλείσει τον Ατρόμητο Πατρών.

Κωστής Βλάχος: «Να κλείσουμε την χρονιά με μια καλή εμφάνιση»

Ο προπονητής των Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος μέτρησε για μια ακόμα φορά απουσίες στην χθεσινή προπόνηση, που εξ’ αιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, πραγματοποιήθηκε στο παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο. Για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με την Άβυθο μίλησε στο protionline.gr.

«Είναι ένα παιχνίδι με μια αξιόλογη ομάδα που δουλεύει σωστά. Τα Καλάβρυτα έχουν αρκετό καιρό να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι, αφού στην τελευταία αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας, είχαμε χιονόπτωση στο γήπεδό μας και δεν παίξαμε το παιχνίδι μας με το Ρίο.
Περισσότερο στη συνάντηση κυπέλλου με την Άβυθο, θα τη δούμε σαν ένα παιχνίδι που συμπληρώνει το πρόγραμμα της προπόνησης που έχουμε χαράξει, αλλά και σαν ευκαιρία να πάρουν περισσότερες εμπειρίες τα νεαρά παιδιά.
Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό στην Άβυθο, να κλείσουμε την χρονιά με μια καλή εμφάνιση.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr