background img
banner
banner

Μπλόκο μέσα στο κρύο για να φτάσει το μήνυμα και στην πόρτα του νέου υπουργού…

ΠΟΛΥΩΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΚΑΙ THN TΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Αποφασισμένοι να δίνουν καθημερινά τη μάχη από το μπλόκο του Μεγανίτη παρουσιάζονται οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που πλαισιωμένοι κι από άλλες δυνάμεις, διαμαρτύρονται για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους που καθιστούν πλέον ασύμφορη την ενασχόλησή τους με τη γη. Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, επανήλθαν στον… τόπο δράσης τους και έκλεισαν την Παλαιά Εθνική Οδό περίπου στις 6.30 το απόγευμα ενώ παρέμεναν στο σημείο ως αργά το βράδυ.

Ο αποκλεισμός του δρόμου, δύο ημέρες, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών, κυρίως κατοίκων των Δ.Ε. Συμπολιτείας που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό μετακινούμενοι από και προς το Αίγιο, κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα. Από την άλλη, οι αγρότες ξεκαθαρίζουν πως έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και πως δεν έχουν άλλη μορφή αντίδρασης πέραν του αγώνα αφού όλο αυτό τον καιρό κατέθεταν τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, χωρίς όμως ανταπόκριση. Άλλωστε, ξεκαθαρίζουν πως οι διεκδικήσεις τους θα έπρεπε να εκφράζουν όλους τους εργαζόμενους και μικρομεσαίους της περιοχής, οι οποίοι ακόμη κι αν δεν έχουν άμεσα αγροτικά εισοδήματα, επηρεάζονται εμμέσως όπως και όλη η τοπική κοινωνία.

 

Υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της Αστυνομίας

Έτσι οι αγρότες επέστρεψαν το απόγευμα και έκλεισαν την Π.Ε.Ο. δρώντας υπό τη συνεχή παρακολούθηση των δυνάμεων της Αστυνομίας που είχαν στήσει το δικό τους… μπλόκο στον κυκλικό κόμβο ώστε να τους αποτρέψουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό και της Νέας Εθνικής Οδού.

Στήριξη από πολίτες και φορείς

Να σημειωθεί ότι τον αγώνα των αγροτών της Αιγιάλειας στήριξε και αντιπροσωπεία από την Πάτρα, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό του για το αντίκτυπο της συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος στην τοπική αγορά.

Οι συνθήκες πάντως υπό τις οποίες παραμένουν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες στο μπλόκο είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και το κρύο τσουχτερό. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο protionline.gr είπε πως η πρόθεση των αγροτών για κινητοποιήσεις δεν αλλάζει μέχρι να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους, τονίζοντας πως ναι μεν για την ώρα ο αποκλεισμός του δρόμου είναι συμβολικού χαρακτήρα και πραγματοποιείται για κάποιες ώρες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει. Αντιθέτως, το ραντεβού θα είναι καθημερινό, ούτως ώστε το μήνυμα των αγροτών της Αιγιάλειας να φτάσει ως την πόρτα και του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr