background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η Α.Ε. Αιγείρας / Ακράτας νικήτρια στο ντέρμπι με τη Θύελλα Αιγίου

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΠΡΩΤΗ 4ΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή της βαθμολογία ύστερα από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η σειρά των ομάδων παρέμεινε ως είχε και τα σωματεία του 3ου ομίλου θα περιμένουν την κλήρωση της Τρίτης για να γνωρίσουν τους αντιπάλους τους και τη σειρά των αγώνων μπαράζ που θα ακολουθήσει.

Η Αιγείρα / Ακράτα στο τοπικό ντέρμπι πήρε τη νίκη 3-1 από την μαχητική Θύελλα Αιγίου, που έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 44΄.

Δύσκολη νίκη του Κεραυνού 1-0 την ΑΕ Καλαβρύτων, που δεν είχε αντίκρισμα αφού η ισόβαθμη Αιγείρα / Ακράτα νίκησε και πήρε την πρωτιά έχοντας το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Αετός Πατρών είχε το σκορ της αγωνιστικής 4-0 την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, που μετά το γκολ του δέχτηκε είχε χαμένο πέναλτι με τον Αθανασόπουλο.
Με γκολ του Καρέλα στο 71΄, η Νίκη επικράτησε 1-0 στο Προάστειο σε βάρος του Καστριτσίου.

Στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που έγινε στο Ρίο, Αετός Ρίου και Δαβουρλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

Αιγείρα / Ακράτα – Θύελλα Αιγίου 3-1

Πήρε τη νίκη που ήθελε η Αιγείρα / Ακράτα, παρέμεινε στην πρώτη θέση και πάει με πλεονέκτημα 3 βαθμών στα play out.
Η Θύελλα Αιγίου ήταν αυτή που προηγήθηκε στο γήπεδο της Ακράτας και αρκετά νωρίς μάλιστα. Μόλις στο 6΄ ύστερα από απόκρουση του Λεπενιώτη σε σουτ του Διαμαντόπουλου, ο Καραΐνδρος άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Αιγίου έμεινε με παίκτη λιγότερο, ύστερα από την αποβολή του Σωτηρόπουλου στο 44΄, πρόλαβε όμως να κάνει ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Αρβανίτη πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Αιγείρα / Ακράτα ισοφάρισε 1-1 στο 53΄ με το εύστοχο πέναλτι του Παύλου Μητρόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Δ. Μητρόπουλος από τον Μαρδά.
Η Θύελλα που προσπάθησε να κρατηθεί με παίκτη λιγότερο και στο σκορ, απείλησε στη συνέχεια με σουτ του Διαμαντόπουλου (άουτ)και πλασέ του Αρβανίτη (απέκρουσε ο Λεπενιώτης).
Οι γηπεδούχοι που ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, άρχισαν την ανατροπή του σκορ στο 63΄ με τον Παύλο Μητρόπουλο προηγήθηκαν 2-1, ύστερα από μεταβίβαση του Δημήτρη Μητρόπουλου. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε για την Αιγείρα / Ακράτα ο Σπανός στο 90΄ από πάσα του Τσίμπιτση.

Αιγείρα / Ακράτα (Φ. Σχοινάς): Λεπενιώτης, Ράμα (92΄ Τριανταφυλλόπουλος), Οικονόμου, Μανθόπουλος, Π. Μητρόπουλος (Σταυρόπουλος), Μαγγίνας, Σπανός, Τσίμπιτσης, Ξύδης, Καλέλλης (Καραχάλιος), Δ. Μητρόπουλος.

Θύελλα Αιγίου (Κ. Αθανασίου): Ντόι, Λαμπίρης, Νικολάου, Αθανασίου, Μαρδάς 61’ Κάσα), Κοντογιάννης, Διαμαντόπουλος (86΄ Ραπάι), Σωτηρόπουλος, Καραΐνδρος, Αρβανίτης, Αποστολόπουλος (70΄ Τσεκούρας).

Κεραυνός – ΑΕ Καλαβρύτων 1-0

Η ΑΕ Καλαβρύτων για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι τα πάει καλύτερα με τις υψηλόβαθμες ομάδες. Στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου έπαιξε στα ίσα τον γηπεδούχο Κεραυνό, που είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι του Σπανού στο 13΄(χέρι Παπαγεωργίου), το οποίο απέκρουσε ο Λέσης, αλλά θεωρήθηκε αυστηρό από την ομάδα των Καλαβρύτων.
Η ομάδα του Κωστή Βλάχου βγήκε στο προσκήνιο με τον Μητρόπουλο να αποκρούεται από τον Τσάπαλο στο 26΄ ύστερα από πάσα του Σταύρου Τσαβαλά. Ο τελευταίος είχε φάουλ στο 40΄ που απέκρουσε ο Τσάπαλος.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Καραχανίδης για τον Κεραυνό, που βρέθηκε χωρίς αντίπαλο ύστερα από την απόκρουση του Λέση στο σουτ του Σπανού.
Το γκολ για τον Κεραυνό ήρθε στο 58΄ με τον Σπανό να διορθώνει την αποτυχία του στο χαμένο πέναλτι, αφού νωρίτερα προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Καραχανίδη και σύγχυση στην άμυνα των Καλαβρύτων.

Τα Καλάβρυτα πίστεψαν στην ισοφάριση και την πλησίασαν σε τρεις περιπτώσεις. Με το σουτ του Στ. Τσαβαλά στο 76΄, τον Κουτρουμάνη που αποκρούστηκε από τον Τσάπαλο στο 80΄ ύστερα από την σέντρα του Γκλαβά και την κεφαλιά άουτ του Φλογερά από την μεταβίβαση του Αλεξόπουλου στο 89΄.

Κεραυνός (Χ. Καραπίτσος): Τσάπαλος, Ταρνάρης, Κασιώνης (68’ Μαρκόπουλος), Σπανογιάννης, Α. Τρίγκας, Ν. Τρίγκας, Καραχανίδης (68’ Μιχαηλίδης), Κουραχάνης, Τσάτος (81’ Παναγιωτόπουλος), Σπανός (81’ Ροδόπουλος), Σταυριανόπουλος (93’ Μέρτικας).

Καλάβρυτα (Κ. Βλάχος – Ν. Παπαχριστόπουλος): Λέσης, Αλεξόπουλος, Γκλαβάς (73’ Φλογεράς), Παπαγεωργίου, Π. Βλάχος, Αντύπας (46’ Κέφα), Σκιαδάς, Μητρόπουλος, Κουτρουμάνης, Σ. Τσαβαλάς, Θεοτοκάτος (80’ Θεοδούλης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αιγείρα/Ακράτα – Θύελλα 3-1
53΄ πεν., 63΄ Π. Μητρόπουλος, 90΄ Σπανός – 6΄ Καραΐνδρος. Κόκκινη 44΄ Σωτηρόπουλος (Θύελλα)
Κεραυνός – Καλάβρυτα 1-0 58΄ Σπανός
Αετός Π. – Ψαθόπυργος 4-0
23’ Καραπιπέρης, 65’ φάουλ Θεοφάνης, 68’ Παπαχρήστος, 87’ Κλουκίνας. 24’ Χαμένο πέναλτι Αθανασόπουλος – Αναγ. Ψαθ.
Νίκη Πρ. – Α. Καστρίτσι 1-0 70’ Καρέλας
Αετός Ρίου – Δαβουρλής 1-1
22΄Παπαχριστόπουλος – 36΄Πολίτης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr