background img
banner
banner

Εντός της σήμερον η υπογραφή για τη σύσταση της ΟΠΚΕ

ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στο «μη παρέκει» ήρθε η σύσταση της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Αιγιάλεια, σε μία εποχή που η τοπική κοινωνία, κυρίως στη δυτική πλευρά του δήμου, έχει θορυβηθεί, αφού η παραβατικότητα έχει… χτυπήσει «κόκκινο». Η δημιουργία της ΟΠΚΕ φαίνεται πως επικυρώνεται σήμερα και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, επιτυχία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου που, μετά την κοινή αναφορά με προέδρους Κοινοτήτων του δήμου, άσκησε πιέσεις προς κάθε αρμόδιο.

Πληθώρα κλοπών στη Δυτική Αιγιάλεια

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε «μπαράζ» κλοπών, όχι μόνο σε κατοικίες αλλά και σε υποδομές του δήμου, ζημιώνοντας έτσι διπλά τους δημότες, οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τα «σπασμένα» τόσο σε χρήμα όσο και σε ταλαιπωρία, στερούμενοι βασικές παροχές όπως π.χ. το νερό. Και σαν να μην έφταναν οι κλοπές και οι καταστροφές στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΑ σε Άγ. Κωνσταντίνο και Ροδοδάφνη, αλλά και οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση στο γήπεδο Καμαρών και στο σύστημα υδροδότησης στο γήπεδο Δημητρόπουλου, οι… συνήθεις ύποπτοι επιχείρησαν προχθές να ξηλώσουν τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών του πρώην δημαρχείου Συμπολιτείας κόβοντας τα καλώδια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν μαζί τους τα σώματα που ξήλωσαν.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος είχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία, ζητώντας επισταμένα μία απάντηση σχετικά με το πότε θα υλοποιηθεί η βούληση του Αρχηγού της Αστυνομίας και δημιουργία ΟΠΚΕ στο Αίγιο, λαμβάνοντας ως απάντηση ότι σήμερα κιόλας θα υπογραφή η σχετική διαταγή. ΄΄Όπως ενημερώθηκα από το Γραφείο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι αύριο θα έχει υπογραφεί η διαταγή του Αρχηγού για τη δημιουργία ομάδας ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια. Η εμμονή και επιμονή για την προστασία των κάτοικων της Αιγιάλειας που ξεκίνησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου με τη συνδρομή πρόεδρων τοπικών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, επιτέλους δικαιώνεται΄΄, τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α., προσθέτοντας: ΄΄Ευχαριστώ τον Αρχηγό, τον Στρατηγό Δυτικής και Νότιας Ελλάδος για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Η ασφάλεια των πολιτών της Αιγιάλειας είναι αδιαπραγμάτευτη΄΄.

Μετά την υπογραφή θα γνωστοποιηθεί το πώς θα συσταθεί

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το εάν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Ομάδας, ο κ. Μπέσκος είπε πως του μετέφεραν ότι ΄΄αυτό θα γίνει μετά την υπογραφή της διαταγής καθώς τότε θα γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει η Ομάδα και με πόσο προσωπικό΄΄.

Κατέληξε δε ως εξής: ΄΄Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η χθεσινή εξέλιξη. Ασκήσαμε επίμονες πιέσεις, φροντίσαμε ώστε να αποδειχθεί το δίκαιο του αιτήματός μας που έχει να κάνει με την εγκληματικότητα στην περιοχή και είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό η Αιγιάλεια θα έχει μία έμπειρη «δύναμη» που θα συνεισφέρει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της εγκληματικότητας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr