background img
banner
banner

Με όμορφες αναμνήσεις και χρήσιμα «εφόδια»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Με μια λιτή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου αποχαιρέτησαν το σχολείο τους το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου στον αύλειο χώρο. Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη συνεργασία του συλλόγου καθηγητών, του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών.

Οι μαθητές του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πάμμουσος Παιδαγωγία για Ψυχοκοινωνική Υγεία», παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο το θεατρικό δρώμενο «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας», που συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Αγάθη Δούκα και Αγγελική Μπάμπαλη. Οι μαθητές των άλλων Προγραμμάτων (Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού) έκαναν παρουσίαση των συμπερασμάτων, των δράσεων και των εμπειριών που αποκόμισαν από την υλοποίηση αυτών των Προγραμμάτων.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Αγγελική Βαγενά ευχαρίστησε όλους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τη συνεργασία και ευχήθηκε «καλή συνέχεια» στη μαθητική ζωή στα Λύκεια.

Κατόπιν, η Διευθύντρια Ευτυχία Τσουρούτη, εκπροσωπώντας τον σύλλογο των διδασκόντων, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των τριών «δύσκολων» (λόγω του Covid-19) χρόνων της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο, εξήρε την αντοχή τους, τη συνέπεια στην τήρηση των κανόνων προστασίας, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό για την υγεία των συμμαθητών τους, χαρακτηρίζοντάς τους «μικρούς ήρωες». Ακόμα, τους ευχήθηκε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους στα Λύκεια και να κρατήσουν στην καρδιά τους τις όμορφες στιγμές που έζησαν στο Γυμνάσιο, καθώς και την αγάπη των καθηγητών τους και την έγνοια τους για την υγεία και την πρόοδό τους.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους γονείς για την αγαστή συνεργασία τους, χάρη στην οποία αντιμετώπισαν την πανδημία και το «σχολείο στάθηκε όρθιο» χωρίς απώλειες σε κανένα μέλος της σχολικής κοινότητας.

Την συγκινητική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Ζωιτσούδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους αποφοίτους πλέον μαθητές αναφέρθηκε στις αξίες και στις αρχές που πρέπει να διέπουν τη ζωή τους, όπως η αγάπη και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, η υποστήριξη του δικαίου, η αναγνώριση των λαθών.
Τους ευχήθηκε, ακόμα, υγεία και επιτυχία στην εκπλήρωση των ονείρων και των στόχων τους.

Τέλος, η μαθητική γιορτή έκλεισε με την απονομή σε κάθε μαθητή αναμνηστικού δώρου, καθώς και την προσφορά αναψυκτικών, για τα οποία μερίμνησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr