background img
banner
banner

Πρόγραμμα Ε-twinnng με κοινές δράσεις

ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

2o Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Τα τρία σχολεία του προγράμματος Ε-twinnng βρέθηκαν στο Αίγιο, στο Υπαίθριο Θέατρο Γιώργος Παππάς. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι γνωρίστηκαν από κοντά. Έπαιξαν ένα παιχνίδι γνωριμίας και το «παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού» που αφορούσε μέρη του θεάτρου. Οι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους μακέτες αρχαίων θεάτρων και έδειξαν τα μέρη από τα οποία αποτελούνται και τη χρησιμότητά τους.

Στη συνέχεια ο γυμναστής Ανδρέας Θανασούλιας δίδαξε όμορφα τον χορό στην Αιγιώτισσα και τον χόρεψαν όλα τα παιδιά μαζί. Ακολούθησε το τραγούδι «Εγώ και εσύ» μαζί που το τραγούδησα και το δείξαμε όλα μαζί και στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια της καθηγήτριας ένταξης Σοφίας Μανίκα. Οι μαθητές αντάλλαξαν δώρα και παιχνίδια που είχαν φτιάξει στα σχολεία τους και στο τέλος αντάλλαξαν παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους που πήραν μαζί τους για να γευτούν στα σχολεία τους.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις μασκότ που έφτιαξαν για το πρόγραμμα και εξήγησαν τι συμβόλιζε η καθεμία και πώς τις έφτιαξαν. Τέλος, περιηγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης με μια όμορφη βόλτα που κατέληξε στην παραλία όπου έπαιξαν όλοι μαζί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr