background img
banner
banner

Συγκέντρωση μπαταριών και συσκευών για ανακύκλωση

ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΤΟ «ΣΑΦΑΡΙ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Σαφάρι Μπαταριών» είναι ο τίτλος της δράσης που φιλοξενείται από την Τρίτη 14 έως και την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Αίγιο, ταυτόχρονα με όλους τους δήμους της Αχαΐας, με στόχο την ανακύκλωση μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργοποίησή τους σε πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο που βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη, οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώσουν όλες τις παλιές και άχρηστες μπαταρίες που διαθέτουν, καθώς και αχρηστευμένες ηλεκτρικές συσκευές, παλιούς φορτιστές, χαλασμένα κινητά τηλέφωνα, καλώδια κ.λπ. Επίσης, καθένας πολίτης που συμμετέχει στη δράση, θα παίρνει ένα κουπόνι που οδηγεί σε κλήρωση για πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ για κάθε 10 κιλά μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών που θα συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται κι ένα δένδρο σε σημεία που θα υποδείξουν οι τοπικές κοινωνίες.

Αλλάζοντας… σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων

«Ο δήμος Αιγιαλείας υποστηρίζει πάντοτε μικρές και μεγάλες δράσεις στην κοινή προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος, μιας και καθένας μας μπορεί να γίνει κρίκος στην «αλυσίδα» για καλύτερη ζωή και προστασία της ποιότητας της δημόσιας υγείας. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η πολύ μεγάλη πρόοδος που σημειώνει καθημερινά ο δήμος μας στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλάζοντας σελίδα και κοιτάζοντας προς το μέλλον με αισιοδοξία» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, που παρακινεί όλους να αναζητήσουν άχρηστες μπαταρίες και συσκευές και να τις παραδώσουν στο πλαίσιο του «Σαφάρι Μπαταριών».

Να σημειωθεί ότι παρών στη δράση ήταν για αρκετή ώρα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος επισήμανε στο protionline.gr: ΄΄Καλούμε τους πολίτες της Αιγιάλειας να κάνουν ένα ιδιότυπο Σαφάρι στο σπίτι, το γραφείο, τις αυλές και τις αποθήκες, για να ανακαλύψουν: Μπαταρίες από παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, από τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια, από αυτοκίνητα, τρακτέρ και μοτοσυκλέτες, που αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνων. Παλιές ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε σπίτια και αποθήκες. Στη συνέχεια να τα φέρουν στο ειδικό κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου βρίσκονται οι συνεργάτες της Περιφέρειας. Εκεί θα παραδώσουν το υλικό και θα ενημερωθούν ώστε να γνωρίζουν στο εξής πολύ περισσότερα για τα ανακυκλώσιμα αυτά είδη΄΄. Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κάθε πολίτης παραλαμβάνει ένα κουπόνι ώστε να μπει στην κλήρωση με δώρο πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα. ΄΄Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία αυτή για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος του δήμου μας. Ελπίζουμε η δράση να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση των πολιτών΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr