background img
banner
banner

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Απόστολος Κατσιφάρας

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, δημοσιοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου ο πρώην βουλευτής, Περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανοίγει τον… δρόμο για τη διάδοχη κατάσταση στην παράταξή του, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις σκέψεις του για το πολιτικό του μέλλον.

Στην επιστολή του, ο κ. Κατσιφάρας γνωστοποιεί πως ο δημιουργικός κύκλος του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει, ξεκαθαρίζοντας πως πίστεψε με πάθος στον θεσμό που υπηρέτησε και ότι έδωσε όλες του τις δυνάμεις για το ανώτερο, το καλύτερο, το αξιοπρεπές, το άδολο, με πίστη και αγάπη για τον τόπο.

Απολογισμός…

Κάνοντας τον απολογισμό του, σημειώνει: ΄΄Εκλεγήκαμε το 2010 ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πατρίδα μας. Λειτουργήσαμε τον θεσμό μέσα σε τρία μνημόνια, με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα  και πολιτική αστάθεια. Πήραμε χρέη και παραδώσαμε ταμείο, πήραμε βαλτωμένα έργα και παραδώσαμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα. Πορευτήκαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Κτίσαμε έναν νέο θεσμό, πρωτοποριακό, αναπτυξιακό – συμμετοχικό – εξωστρεφή στην Μεσόγειο και την Ευρώπη. Δύο φορές εκλέχτηκα πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, δηλαδή όλων των περιφερειών της Μεσογείου, και εννέα χρόνια αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στη επιτροπή περιφερειών της ΕΕ. Η τιμή μεγάλη. Η Δυτική Ελλάδα απέκτησε αναγνώριση. Στο πρόσωπό μου αποδόθηκε τιμή στη συλλογική προσπάθεια της παράταξης μας και δημιουργήθηκε μια μεγάλη υπεραξία μέσα από την εμπειρία που αποκτήθηκε. Στήσαμε ένα θεσμό λαϊκό και ανεξάρτητο, που δεν περίμενε εντολές από την Αθήνα. Εμείς συνεργαζόμασταν με την Αθήνα και διεκδικούσαμε αποτελεσματικά. Εμείς πιστέψαμε και  πιστεύουμε, πραγματικά, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Δουλέψαμε με όραμα, σχέδιο και στρατηγική και διαμορφώσαμε έναν θεσμό που άνοιγε δρόμους παντού. Στην έρευνα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και στην κοινωνία. Με μια μόνο αξία και αρχή: Το Δικαίωμα στην Πρόοδο του τόπου μας΄΄.

Ενδεικτικά, αναφέρει κάποια έργα όπως: Νοσοκομείο Αγρινίου,  Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Λιμάνι Κατάκολου , Λιμάνι Αιγίου, Μουσείο Μεσολογγίου, Μουσείο Θέρμου, Παντάνασσα , Μίνι Περιμετρική Πάτρας, Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, Προσβάσεις σε 30 Μονές και θρησκευτικά Μνημεία, αναφέροντας και τους… αγώνες για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών.

Η πικρία των εκλογών

Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί και στον τρόπο που έχασε τις εκλογές το 2019, λέγοντας: ΄΄Το 2019 η παράταξή μας δεν έχασε τις εκλογές. Η παράταξή μας υπονομεύτηκε. Πλέον, όλα είναι γνωστά . Όπως είναι γνωστοί και οι πρωταγωνιστές. Οι ιδιοτελείς πράξεις τους παρέδωσαν ένα δημοκρατικό κάστρο της αυτοδιοίκησης στη συντηρητική παράταξη και αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Είναι όμως και ένα ιστορικό και βαθιά πολιτικό μάθημα για τον προοδευτικό κόσμο για να αγωνιστεί, ώστε να ανατρέψει την οπισθοδρόμηση και τον νεποτισμό τις ιδιοτέλειας και του ρουσφετιού. Μέχρι σήμερα επέλεξα να μην κάνω καμία αναφορά για το θέμα, άφησα τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις και σήμερα όλα είναι γνωστά με κυριότερο την διαπραγμάτευση για τις θέσεις. Βεβαίως, έγιναν λάθη, αστοχίες και παραλήψεις για τις οποίες έχω αναλάβει της ευθύνες μου. Ένα θέλω να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε ποτέ από μένα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα΄΄.

Δηλώνει «ελεύθερος»!

Και καταλήγει: ΄΄Ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της παράταξης, τους άμεσους συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου μου, την οικογένειά μου που με στήριξε πάντα με διακριτικό τρόπο. Επέλεξα συνειδητά, να ανοίξω τον δρόμο τώρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την παράταξη μας, να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της, να αναπτύξει τον πολιτικό σχεδιασμό της, να προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο που είναι η νίκη. Ρωτούν πολλοί που, πραγματικά, ενδιαφέρονται για μένα και πιστεύουν τις αξίες που υπηρετώ, …”τι θα κάνει ο Αποστόλης την επόμενη μέρα.” Απαντώ είμαι ελεύθερος! Παραμένω στην πολιτική ως ενεργός πολίτης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr