background img
banner
banner

Η αγορά… περιμένει το άστρο της

ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η προπαραμονή των Χριστουγέννων ξημέρωσε, η λάμψη των εορτών πλανάται πάνω από την πόλη, όμως η αγορά παραμένει «παγωμένη» για τα δεδομένα των ημερών. Ως χθες Πέμπτη, οι καταναλωτές είχαν βγει μεν στα καταστήματα, αλλά επί το πλείστον για να προμηθευτούν τα απαραίτητα και ό,τι έχει να κάνει κυρίως με τρόφιμα και είδη που προτιμούνται την εορταστική περίοδο.

Οι έμποροι μιλούν για τους χαμηλότερους τζίρους, ως ώρας, από όλες τις γιορτές που η αγορά λειτουργούσε κανονικά και εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους σήμερα και αύριο, αλλά και στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τίποτα δεν φανερώνει ότι διανύουμε την πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου…

΄΄Σε σχέση με πέρυσι, η κίνηση αλλά και η πρόθεση αγοράς του κόσμου, είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, περίπου στο -30%. Βέβαια, ο κόσμος έχει μεν τη διάθεση να ψωνίσει και να κυκλοφορήσει, αλλά μάλλον του έχει «στοιχίσει» αρκετά το γεγονός ότι στην τσέπη του δεν υπάρχει ρευστό, λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης. Από αρκετούς εμπόρους που έρχομαι σε επαφή και μιλώ καθημερινά, διαπιστώνω αυτό ακριβώς το σκηνικό΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Δημήτρης Ντερντές, ο οποίος επισήμανε ΄΄οι Αιγιαλείς είναι οι άνθρωποι των τελευταίων ημερών γενικά και ευελπιστώ από ότι από σήμερα και μετά, τα εμπορικά καταστήματα και η κίνηση στην αγορά της πόλης θα ανέβουν κατακόρυφα. Τα καταστήματα με καλλυντικά, ρούχα, είδη δώρων, είδη καλλωπισμού αλλά και τα μαγαζιά με παπούτσια, θα έχουν την περισσότερη κίνηση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους΄΄.

Παραίνεση για στήριξη της τοπικής αγοράς

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, απηύθυνε τέλος έκκληση προς τους καταναλωτές, να παραμείνουν «ενεργοί» στο εμπορικό κομμάτι της πόλης και να στηρίζουν την αγορά του Αιγίου, προτιμώντας το από άλλες αγορές: ΄΄Είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος να καταλάβει την οικονομική δύναμη που δίνει στον τόπο, όταν το χρήμα “πέφτει”. μέσα στην πόλη. Όσοι επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους σε γειτονικές, άλλες πόλεις, ουσιαστικά αποδυναμώνουν τον πυρήνα της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν και φέτος τα τοπικά καταστήματα, καθώς δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από άλλες αγορές. Ο κόσμος οφείλει να βοηθήσει όσο μπορεί το τοπικό εμπορικό κομμάτι, ώστε να πάρει λίγο τα… πάνω της η αγορά, γιατί το έχει τόσο πολύ ανάγκη΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr