background img
banner
banner

Η Τέμενη… ανοιχτή αγκαλιά για την τοπική κοινωνία

ΦΩΤΑΓΩΓΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΩΝ!

«Ζεστές», ανθρώπινες στιγμές δημιουργούν οι τοπικοί φορείς της Τέμενης, με τις δράσεις που έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη χαρά των Χριστουγέννων. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου,μ θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του χωριού.

Η διοργάνωση ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Τέμενης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ένωση», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τέμενης και τον «Αστέρα» Τέμενης.

Ένα στολίδι από τον καθένα, όλα μια όμορφη σύνθεση!

Είναι η πρώτη χρονιά που θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο του χωριού και στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί φορείς. Η πρώτη όμορφη σκέψη που αποτελεί για κάθε παιδί της περιοχής… δημιουργική πρόκληση αλλά ταυτόχρονα προσδίδει και την πολυμορφικότητα της προγραμματισμένης γιορτής, είναι ότι κάθε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου θα φέρει από ένα δικό του στολίδι, δικής του κατασκευής, το οποίο θα βάλει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι ώστε να γίνει μία πολύχρωμη και χαρισματική σύνθεση, με όλα τα διαφορετικά στολίδια που θα εμπνευστούν τα παιδάκια. Βεβαίως, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα «δέχεται» και στολίδια πιο… μεγάλων παιδιών στα πιο ψηλά κλαδιά του.

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τέμενης Δημήτρης Μακρής και σχολιάζοντας τα δρώμενα που πρόκειται να γίνουν το Σάββατο το απόγευμα στον στο χώρο της εκδήλωσης, τόνισε: ΄΄Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια για το χωριό, αποφασίσαμε όλοι οι φορείς μαζί να συνδράμουμε ώστε να οργανωθεί όσο πιο καλά γίνεται η ιδιαίτερη και όμορφη γιορτή και για τους επισκέπτες, αλλά και τον κόσμο του χωριού μας. Σκοπός μας, είναι να δώσουμε αφενός λίγη χαρά στα μικρά παιδιά, αφετέρου αυτά να… συμπαρασύρουν τους μεγαλύτερους στη συγκίνηση της ιδιαιτερότητας της στιγμής και των ημερών. Θα είναι μία γιορτή που αρμόζει στο χωριό και έχει ταυτόχρονα και θρησκευτικό και πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Ευχαριστούμε προκαταβολικά όσους βρεθούν στην εκδήλωση αυτή και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός! Χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές!΄΄.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν γλυκά και αλμυρά κεράσματα, μπισκότα, παραδοσιακοί λουκουμάδες, σπιτικά μελομακάρονα αλλά και κουραμπιέδες διπλές και αλμυρές πίτες, διαφόρων γεύσεων. Η γιορτή που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία από πλευράς επισκεψιμότητας, πρόκειται να κρατήσει για 3 περίπου ώρες, αμείωτο το ενδιαφέρον όσων βρεθούν στην Τέμενη, ενώ τα γιορτινά τραγούδια που θα «πλημμυρίσουν» την πλατεία και τους γύρω δρόμους, πρόκειται να συνεπάρουν σε ένα αστείρευτο και έντονο κέφι, κάθε επισκέπτη: ΄΄Η σύμπραξη των φορέων της περιοχής μας, έχει σκοπό να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, που θα έχουν να την θυμούνται για πολύ καιρό όλοι! Ευχαριστούμε προκαταβολικά τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια μας και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, ευχαριστούμε τους εθελοντές και τους χορηγούς μας και σας περιμένουμε όλους, να περάσουμε πραγματικά υπέροχα και δημιουργικα΄΄, ήταν τα λόγια του προέδρου του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης Ένωση» Αλέξη Σωτηρόπουλου, στo protionline.gr.

Συμμετοχή του Συλλόγου Βαλιμιτίκων στη γιορτή

Ανάμεσα στα διάφορα happenings που προετοιμάζονται να γίνουν στην εκδήλωση του Σαββάτου, μεγάλο ενδιαφέρον πρόκειται να έχει παιδική χορωδία, η οποία θα τραγουδήσει τα κάλαντα, λίγο μετά αφού φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ τα μέλη του συλλόγου αλλά και οι υπεύθυνοι της δράσης, πρόκειται να έχουν… τρελό κέφι και να συμπαρασύρουν τους παρευρισκόμενους, στο να τραγουδήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά, σε κάθε είδους δραστηριότητα! Μεγάλη συμμετοχή πρόκειται να έχουν στην εκδήλωση και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλιμιτίκων «Αίολος».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr