background img
banner
banner

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και κάλεσμα για εξωστρέφεια

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Ανανέωση στο Διοικητικό Συμβούλιο έφεραν οι εκλογές (Κυριακή 19 Μαρτίου) στον Ελληνικό Σύλλογο Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης Αιγίου, που διεξήχθησαν στην έδρα του Συλλόγου που βρίσκεται στην οδό Μελετοπούλων. Νέος πρόεδρος εξελέγη το μέλος του Συλλόγου, Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, υπερισχύοντας της Αδαμαντίας Σολδάτου που επίσης ήταν υποψήφια.
Για το Δ.Σ., από τους έξι υποψήφιους εκλέγονται με σειρά ψήφων, οι εξής: Ηλίας Σταθόπουλος, Εμμανουήλ Σάλλιαρης, Μαρία Παπαχριστοπούλου και Ανδρέας Μαρκοράς. Η συγκρότηση του νέου πενταμελούς συμβουλίου σε σώμα, θα γίνει την Πέμπτη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για τον Σύλλογο, εν συνεχεία απολογισμός δράσης των προηγούμενων ετών και στη συνέχεια εκλογές. Επίσης, σε όμορφο κλίμα έγινε και η κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Στόχος η διεύρυνση και η εγγραφή νέων μελών

Η απερχόμενη πρόεδρος Γιώτα Φάκου, μιλώντας στην γενική συνέλευση και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες ανάδειξης του νέου συμβουλίου, τόνισε την ανάγκη του Συλλόγου να διευρυνθεί με νέα μέλη. Απευθύνοντας ένα ευρύ κάλεσμα προς κάθε πιθανή κατεύθυνση είπε μεταξύ άλλων: “Η βιωσιμότητα του συλλόγου είναι και το απώτερο ζητούμενο. Θα πρέπει όλα τα μέλη, όλοι οι φίλοι του Ορειβατικού να μιλήσουν στους συγγενείς, στους φίλους, στους συνεργάτες, στους γνωστούς τους για το έργο που συντελείται στον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγίου, για την ιστορία που έχει και κυρίως για αυτά που μπορεί να προσφέρει μέσω των διαφόρων δράσεων που οργανώνει”. Αμέσως μετά ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις από σχεδόν όλα τα μέλη, που σκοπό είχαν τη βελτίωση, την ισχυροποίηση και βεβαίως, την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου.

Αρκετά μέλη, πρότειναν ένα “άνοιγμα” στις μαθητικές κοινότητες και μία ενημέρωση σε διάφορα σχολεία της περιοχής για τη δράση και την ιστορία του συλλόγου, εννοώ κάποια μέλη, πρότειναν να αυξηθούν οι περιπατητικές δράσεις με πιο βατές για αρχάριους ορειβάτες διαδρομές, ή πολιτιστικές δράσεις που θα συνδυαστούν με την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Αιγιάλειας ή την γενικότερη εξωστρέφεια του τόπου μέσω του εκπαιδευτικού, ιστορικού και εναλλακτικού τουρισμού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των υγειονομικών συνθηκών της τελευταίας διετίας υπήρξαν καθυστερήσεις ή διακοπές συνδρομών μελών κάτι που έφερε πίσω τον σύλλογο και προκάλεσε πρόβλημα όχι μόνο στις διοργανώσεις δραστηριοτήτων αλλά και στο εν γένει οικονομικό πλαίσιο. Μάλιστα, όπως η απερχόμενη πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά, “έχουμε την τύχη να μην πληρώνουμε ενοίκιο στον χώρο που είμαστε. Όμως πλέον το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό… που δυστυχώς μιλάμε πια για θέματα βιωσιμότητας του συλλόγου και κάλυψης των παγίων εξόδων”. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Δημήτρη Κακαβάνη και Κώστα Βελισάριο για την προσφορά τους στον Σύλλογο επί σειρά ετών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr