background img
banner
banner

Με… δύναμη από την Ανατολική Αιγιάλεια

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Από αξιόλογα στελέχη, ευυπόληπτα μέλη της τοπικής κοινωνίας που έχουν παρουσιάσει εποικοδομητικό έργο στο παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση, εμπλουτίζεται η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Συγκεκριμένα, την παράταξη στηρίζουν πλέον ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Φάνης Σταυρόπουλος και η υποψήφια παλιότερα με τον συνδυασμό Καλογερόπουλου, Αγγελική Τσιατά.

Πρόκειται για τρεις ανθρώπους από την Ανατολική Αιγιάλεια που, όχι μόνο τυγχάνουν αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής είτε από την επαγγελματική τους ιδιότητα, είτε ενασχολούμενοι με τα κοινά, γνωρίζοντας όσο λίγοι τα θέματα της περιοχής τους, έχοντας παράλληλα και όραμα και διάθεση να εργαστούν για το καλό των συνδημοτών τους.

Ποιοι είναι

Η κ. Τσιατά είναι ιδιαιτέρως αγαπητή σε όλη την Αιγιάλεια και όχι μόνο στην Αιγείρα απ’ όπου προέρχεται, είναι συνταξιούχος ιατρός – Παιδίατρος. Έχει μία γενικότερη καταξίωση και επιστημονικά και σαν προσωπικότητα, προσφέροντας για πολλά χρόνια τα μέγιστα μέσα από το λειτούργημά της. Είναι δε αγωνίστρια και σε προσωπικό επίπεδο, μεγαλώνοντας μόνη της τα δύο παιδιά της. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές. Το 2010 ήταν υποψήφια με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Ο Φάνης Σταυρόπουλος από την Αιγείρα, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί επιχείρηση στην Ακράτα. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας για εννέα χρόνια. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2010 με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου και το 2014 με τον συνδυασμό υπό τον Θανάση Παναγόπουλο όπου και διατέλεσε αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας. Το 2019 ήταν εκ νέου υποψήφιος με τον κ. Καλογερόπουλο και μολονότι έλαβε 650 ψήφους και ήρθε πρώτος στον συνδυασμό, δεν εξελέγη λόγω της «καραμπόλας» της απλής αναλογικής.

Ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, καταξιωμένος γιατρός – Οφθαλμίατρος από την Ακράτα, ήταν από τα πρώτα μέλη που δημιούργησαν τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου από το 2010. Το 2014 όχι μόνο στήριξε την παράταξη αλλά ηγήθηκε της προσπάθειας να μείνει «ζωντανή». Όπως και το 2019, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ειδικά για την Ανατολική Αιγιάλεια που «σήκωνε το βάρος» των απορριμμάτων. Τότε μάλιστα, προσπαθώντας να… δώσει έδαφος σε νέο κόσμο, δεν ήταν υποψήφιος. Συνετέλεσε όμως στην επιτυχία, ως εκπρόσωπος Τύπου.

«Στυλοβάτες» της παράταξης Καλογερόπουλου αλλά δυσαρεστημένοι

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Π», για την πορεία του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: ΄΄Ήμουν στον συνδυασμού του κ. Καλογερόπουλου από το 2010. Συμμετείχα σε μία δύσκολη εκλογική διαδικασία και παρότι χάσαμε το 2010, στήριξα αυτή την προσπάθεια, όπως τη στήριξα το 2010 όταν κάποιοι τότε εγκατέλειψαν το «καράβι» που… έπλεε τότε σε θολά νερά. Και το στήριξα γιατί πίστεψα ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό στον τόπο. Το ίδιο έγινε και το 2014 όταν τότε δύο μήνες πριν τις εκλογές ο κ. Καλογερόπουλος αποφάσισε να μην κατέβει. Το 2014 όχι μόνο στήριξα την παράταξη, αλλά ηγήθηκα της προσπάθειας να μείνει ζωντανός ο συνδυασμός. Το ίδιο έγινε και το 2019, εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου. Μάλιστα τότε έκρινα ότι δεν πρέπει να είμαι υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα της Ακράτας έτσι ώστε να ανοίξει ο χώρος και να μπουν νέα πρόσωπα, όπερ και εγένετο΄΄.

Αναφορικά με τους λόγους που πλέον στηρίζει άλλον συνδυασμό, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισημαίνει: ΄΄Αυτό το όραμα που είχαμε το 2010 δεν έχει καμία σχέση με το όραμα του 2023. Αυτός είναι ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση. Διότι τίθενται εδώ πλέον θέματα αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας, χαρακτηριστικά που μάλλον τα έχουν ξεχάσει στον συνδυασμό Καλογερόπουλου και τη δημοτική αρχή. Διότι δεν μπορώ να βλέπω να βασίζεται αυτός ο συνδυασμός σε μία στρατιά ανθρώπων οι οποίοι είτε είναι επί συμβάσει έργου κάποια χρόνια είτε έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αυτούς που απασχολούνται. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια. Θα αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το ένα είναι υποψήφιας με την κ. Ψυχράμη το 2019 η οποία μέχρι πρότινος απαξίωνε τον ίδιο τον δήμαρχο με πολύ έντονο τρόπο, ωστόσο πλέον ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του, μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει κάποιες υποσχέσεις διορισμού. Προς έκπληξή μας βλέπουμε κι άλλον υποψήφιο, ο οποίος το 2019… πατούσε μία στη μία βάρκα και μία στην άλλη, δηλαδή έφευγε από τον έναν συνδυασμό και πήγαινε στον άλλο. Αφού πήρε μία τετράχρονη σύμβαση εργασίας, τον βλέπουμε στα ψηφοδέλτια΄΄. ΄΄Η απορία μου σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι το τι θα βγουν να πουν τώρα στην κοινωνία αυτοί οι άνθρωποι. Ότι αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους; Γιατί θεωρούν τον Καλογερόπουλο ικανό δήμαρχο; Ή γιατί αγωνίζονται να διασφαλίσουν μία θέση εργασίας για την επόμενη μέρα; Αυτά είναι θέματα που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικά. Προσωπικά για να διατηρήσω την ελάχιστη αξιοπρέπειά μου δεν μπορώ να συνεργαστώ με τη συγκεκριμένη παράταξη΄΄.

΄΄ Στις δύσκολες στιγμές το 2010 ήμασταν εκεί, το 2014 επίσης, όπως και το 2019. Σήμερα όμως με αυτές τις λογικές, αυτό «το καράβι» δεν μας χωράει΄΄, πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν ακόμη λόγο που τους προκάλεσε δυσαρέσκεια: ΄΄ Ένα ακόμη πάρα πολύ σημαντικό θέμα έχει να κάνει με τον πιο στενό μου συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια, που είναι ο Φάνης Σταυρόπουλος, ο οποίος από τον συνδυασμό του κ. Καλογερόπουλου, επί μία τετραετία έχει απαξιωθεί πλήρως. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σε ψήφους, ο βασικός στυλοβάτης της συγκεκριμένης παράταξης στην Αιγείρα, επί τέσσερα χρόνια, παρότι προσπάθησε να προτείνει πράγματα για τον τόπο του, δεν αξιολογήθηκε η γνώμη του. Κι ήρθαν ξαφνικά το 2023 και του ζητούν να είναι υποψήφιος. Όμως όλοι εμείς δεν είμαστε πιόνια. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε κάποια προσωπικότητα, αξιολογούμε τι έχει γίνει στον τόπο μας και δεν βαδίζουμε στα τυφλά προκειμένου μόνο και μόνο να συμμετέχουμε σε μία δημοτική παράταξη΄΄.

Ταυτίζονται με τη νοοτροπία και τη διάθεση προσφοράς του κ. Σπηλιόπουλου

Γιατί όμως επέλεξαν να συστρατευτούν με τον κ. Σπηλιόπουλο; Ο γιατρός απαντά: ΄΄Μέσα σε όλα αυτά, τόσο εγώ όσο και ο κ. Σταυρόπουλος και η κ. Τσιατά είμαστε τυχεροί γιατί βρέθηκε μπροστά μας η υποψηφιότητα του Κώστα Σπηλιόπουλου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ικανό, δοκιμασμένο πάρα πολλά χρόνια σε καίριες θέσεις του δημόσιου τομέα, είτε ως βουλευτής είτε ως υπουργός, και ο οποίος τις φορές που βρεθήκαμε, μας ανέπτυξε με ειλικρίνεια ένα όραμα που έχει για τον τόπο μας και γενικότερα για την Αιγιάλεια και μας έπεισε ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ταυτιζόμαστε με την νοοτροπία του προσπαθώντας πάντα να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε ζητήσει ποτέ το παραμικρό για ίδιο όφελος. Εκείνο που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας΄΄.

Τέλος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάνει λόγο για ελλιπές έως ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής στην Αιγιάλεια, σημειώνοντας: ΄΄Δυστυχώς στην Ανατολική Αιγιάλεια δεν έχει γίνει το παραμικρό κι αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουν όλοι. Ακόμη και τα έργα όπως για παράδειγμα η αποχέτευση, είναι χρηματοδοτούμενα μέσω της Περιφέρειας. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το έργο της δημοτικής αρχής ως μηδενικό για την Αιγείρα και… κάτι κοντά στο μηδέν για την Ακράτα΄΄.

Το καλωσόρισμα του Κ. Σπηλιόπουλου

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’

“Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας τρία σημαντικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τρία εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της Αιγιάλειας, τρεις πετυχημένους και έμπειρους ανθρώπους.
Το γιατρό Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, τη γιατρό Αγγελική Τσιατά και τον επιχειρηματία Φάνη Σταυρόπουλο. Η συστράτευση τους στην προσπάθεια που καταβάλλει ο συνδυασμός μας ‘’ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’, δημιουργεί μεγάλη διεύρυνση και πολλαπλασιαστική δυναμική.
Μας εμπλουτίζει, μας ενδυναμώνει και μας κάνει αισιόδοξους.
Αισιόδοξους για να αλλάξουμε το Δήμο της Αιγιάλειας.
Να αλλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές που μας καθηλώνουν.
Για να χαράξουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.
Με σχέδιο, με διεκδίκηση, με διαφάνεια, με αποτελέσματα.
Γιατί θέλουμε οι Αιγιαλείς να νιώσουμε αισιοδοξία για το μέλλον και υπερηφάνεια για τον τόπο μας.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr