background img
banner
banner

Αίσιο τέλος για την 58χρονη που απειλούσε να αυτοκτονήσει

ΆΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “ΔΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ»- ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

 Όσα φέρνει ο ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος… λέει το σοφό ρητό του λαού, κάτι ευτυχώς, δεν ίσχυσε για την 58χρονη γυναίκα που αναστάτωσε σχεδόν όλη την πόλη του Αιγίου, με την απόφαση της να βάλει τέλος στη ζωή της το μεσημέρι της Τρίτης 18 Απριλίου, κάτι που τελικά, δεν πραγματοποίησε λόγω της άμεσης επέμβασης των ανδρών της ομάδας “ΔΙΑΣ”, του αξιωματικού της Αστυνομίας και της Ειδικής Ομάδας Διαπραγματευτών, που επιχειρεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τη 1.15 το μεσημέρι, όταν μία γυναίκα, κάτοικος περιοχής Καλλιθέας, πήρε έντρομη τηλέφωνο στην Αστυνομία, πώς μία γυναίκα έχει “κρεμαστεί” στην αερογέφυρα και απειλεί να αυτοκτονήσει.
Επρόκειτο για την τελευταία αερογέφυρα στο ρεύμα προς Πάτρα, η οποία αποτελεί ευθεία της οδού Όθωνος. Η Κ.Α. που διαμένει στα Σταφιδάλωνα, απειλούσε να δώσει τέρμα στη ζωή της και όχι μόνο ήταν αποφασισμένη να το κάνει, αλλά είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα στην τσάντα της, που εξηγούσε επ’ ακριβώς τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η γυναίκα “κρεμόταν” στον αέρα για πάνω από 30′ και σε έξαλλη κατάσταση, απειλούσε τον κόσμο που έφτανε κοντά της για να την αποτρέψει, ότι αν πλησιάσει λίγο ακόμα, θα αφεθεί στο κενό.

Την τράβηξαν προς τα πάνω ενώ αιωρείτο…

Η επέμβαση των αντρών της Αστυνομίας ήταν όχι μόνο άμεση, (καθώς μέσα σε 3 λεπτά κατέφθασε στο σημείο) αλλά και καθοριστική, με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και τους άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, να διαπραγματεύονται μαζί της, να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η γυναίκα, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και ιδιαίτερα αγχωμένη, έλεγε συνέχεια ότι δεν θέλει την ζωή της άλλο και πως κάθε προσπάθεια να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια, θα ήταν μάταιη από τους αστυνομικούς. Περίπου στη 1.40, κατέφθασε κλιμάκιο από τη γειτονική Πάτρα, Ειδική Ομάδα Διαπραγματεύσεων, όπου ανέλαβε να “συνετίσει” την Κ.Α. και να την αποτρέψει από την αρχική απόφαση της. Όσο η γυναίκα “διαπραγματευόταν” με τους άνδρες για το ενδεχόμενο να μην πέσει από την γέφυρα, οι υπόλοιποι άνδρες της Αστυνομίας, “κυκλώνοντας” από κάθε πιθανή μεριά, κατάφεραν να την τραβήξουν προς τα επάνω με τη βία, αποτρέποντας μία τρομερά με δεινή κατάσταση για εκείνη. Η ένταση της στιγμής μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη, όπως ανέφεραν οι άντρες της Αστυνομίας, που την χαρακτήρισαν ως την πιο δύσκολη επιχείρηση που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα.

Έγραψε ότι ζει… μία κόλαση

Να σημειωθεί ότι, στο σημείωμα που άφηνε στην τσάντα της, εξηγούσε στους οικείους της τους λόγους που δεν αντέχει άλλο και πως δεν μπορεί να διαχειριστεί πλέον την κατάθλιψή της. Η Κ.Α. είναι παντρεμένη και έχει παιδιά, ενώ στο σημείωμα αναφερόταν και στην κόρη της, εξηγώντας της ότι ζει μια “κόλαση”. Η γυναίκα έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρίου και συγκεκριμένα στην Ψυχιατρική Κλινική, όπου θα παραμείνει μέχρι να εξεταστεί και να εκτιμηθεί η κλινική της εικόνα.

Η διάσωσή της πάντως αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., χαροποίησε τους οικείους της και έδωσε μία… βαθιά ανάσα σε όσους παρακολούθησαν το δυσάρεστο αυτό συμβάν να εκτυλίσσεται ως θρίλερ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr