background img
banner
banner

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δύσκολο να αποφύγουν τα play out Αχιλλέας Καμαρών και Ζαβλάνι

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ / ΖΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΕ ΑΙΓΙΟΥ

Η γραμμή στη ζώνη κινδύνου των μπαράζ παραμονής γίνεται όλο και πιο καυτή για τον Αχιλλέα και το Ζαβλάνι ύστερα από τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής.
Τα δυο αυτά σωματεία ξέμειναν με μαθηματικές μόνο ελπίδες και με την προϋπόθεση ότι θα κερδίζουν στα τρία παιχνίδια που απομένουν και θα χάνουν βαθμούς οι προπορευόμενοι.

Ψάχνει το απόλυτο βαθμών ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας έχοντας απωλέσει βαθμούς που μπορεί να χαρακτηριστούν αδικαιολόγητοι, πρέπει να καλύψει την διαφορά 5 βαθμών που τον χωρίζουν από ΑΕ Αιγίου και Φοίνικα / Ζήρια. Σε ισοβαθμία με την ΑΕ Αιγίου είναι καλύτερος, με τον Φοίνικα / Ζήρια εκκρεμεί το μεταξύ τους παιχνίδι που είναι στο γήπεδο της Ζήριας την ερχόμενη 24η αγωνιστική. Μαθηματικά καλύπτει και την διαφορά που τον χωρίζει από τον Αστέρα, με την προϋπόθεση η ομάδα της Τέμενης να μην πάρει νίκη στα τρία παιχνίδια που απομένουν.

Πολύ δύσκολα ξεφεύγει από τα μπαράζ το Ζαβλάνι

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται το Ζαβλάνι που ζητάει πολλά για να παραμείνει στην κατηγορία, ακόμα κι αν κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα των «δορυφόρων» της γραμμής των μπαράζ

Η πλήρης αγωνιστική κίνηση των ομάδων που προαναφέρθηκαν απεικονίζεται παρακάτω με τους βαθμούς που διαθέτουν και με τα παιχνίδια που εκκρεμούν.
Με αστερίσκο (*) σημειώνονται τα εκτός έδρας παιχνίδια
Αστέρας Τέμενης 32β *Καλάβρυτα *ΑΕ Αρόης Αχιλλέας
Φοίνικας / Ζήρια 30β Αχιλλέας *Θύελλα Αετός Ρίου
ΑΕ Αιγίου 30β Ζαβλάνι *Φλόγα Ροδιάς Ηρακλής Π.
Αχιλλέας Καμ. 25β *Φοιν/Ζήρια Καλάβρυτα *Αστέρας
Ζαβλάνι 23β *ΑΕ Αιγίου Α. Καστρίτσι ΑΕ Αρόης

Φλόγα Ροδιάς και Αργυρά περιμένουν τα play out

Οτιδήποτε κι αν συμβεί στο υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα, η Φλόγα Ροδιάς και η Αργυρά είναι από τώρα καταδικασμένοι να αγωνιστούν στα μπαράζ παραμονής. Το μοναδικό κίνητρο που έχουν μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι να συγκεντρώσουν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία για να μπορούν να καλύψουν τις προπορευόμενες βαθμολογικά ομάδες.

Την διαφορά ασφαλείας θέλουν τα Καλάβρυτα στα play off

Πολύτιμος ο βαθμός στο ισόπαλο 1-1 εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Αρόης για την ομάδα των Καλαβρύτων. Η ομάδα του Κωστή Βλάχου θα επιδιώξει στη συνέχεια να αυξήσει την διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν, ώστε να πάει με καλή διαφορά στην ειδική βαθμολογία που θα ακολουθήσει την λήξη του πρωταθλήματος.
Θα είναι άδικο για την ΑΕ Καλαβρύτων που κατακτά την 2η θέση με διαφορά, να τεθεί νοκ άουτ στα μπαράζ ανόδου.

Πως είναι η σημερινή ειδική βαθμολογία

Αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα, τότε σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣ Αχαΐας, η ΑΕ Καλαβρύτων θα είχε 4 βαθμούς, η ΑΕ Αρόης 1 βαθμό και μηδέν βαθμούς θα είχαν Ηρακλής Πατρών και Αετός Ρίου.

Όλα παίζονται για την 4άδα των play off

Με εξαίρεση τα Καλάβρυτα που έχουν εξασφαλίσει από τώρα την συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου, πίσω από την ΑΕΚ ακολουθούν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τις άλλες τρεις θέσεις.
Είναι η ΑΕ Αρόης, ο Ηρακλής Π. , ο Αετός Ρίου και ο Δαβουρλής.
Ποιο σωματείο θα τεθεί εκτός play off, θα φανεί από τα αποτελέσματα που θα έχουν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

Τα παιχνίδια στη μάχη των play off

Αναλυτικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν και θα κρίνουν ποια από τις τέσσερις ομάδες θα μείνει εκτός μπαράζ ανόδου, έχουν ως εξής:
ΑΕ Αρόης 42β. *Α. Καστρίτσι Αστέρας *Ζαβλάνι
Ηρακλής Π. 41β. Αετός Ρίου Δαβουρλής *ΑΕ Αιγίου
Αετός Ρίου 40β. *Ηρακλής Π. Αργυρά *Φοίνικας /Ζήρια
Δαβουρλής 40β. Φλόγα Ροδιάς *Ηρακλής *Αργυρά


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr