background img
banner
banner

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Καθολικό όχι σε κάθε ιδέα συμμετοχής στις εκλογές φασιστικού μορφώματος

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευαν υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ στις συναντήσεις του στα Καλάβρυτα παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την προσέλευση του στο Δημαρχείο, σε δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής των Καλαβρύτων. Στον πρωτογενή τομέα, στην κτηνοτροφία και στην μεταποίηση επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον Τουρισμό ν’ αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη «να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς Δήμους όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων».

Στο ζήτημα του δημογραφικού αναφέρθηκε και ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η περιοχή και να υπάρξουν πρωτοβουλίες. Και η κτηνοτροφία είναι ένας παραγωγικός πυλώνας που μπορεί να δώσει λύση.

Ολοκαύτωμα και αποζημιώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλώντας για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα σημείωσε ότι «αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα, έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση».

Ο δε Δήμαρχος Καλαβρύτων, στη συνάντηση του με τον κ. Ανδρουλάκη, μεταξύ άλλων και με αφορμή την πολιτική επικαιρότητα ανέφερε ότι η περιοχή των Καλαβρύτων -όπου κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον από έναν νεκρό ηρώα απ’ την ναζιστική θηριωδία του 1943- εκφράζει ήδη την καθολική αντίρρηση και απόρριψη της σε κάθε ιδέα συμμετοχής στις επόμενες εθνικές εκλογές οποιουδήποτε κομματικού σχηματισμού έχει ναζιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό πρόσημο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων επισκεπτόμενος τον Τόπο Εκτελέσεως και υπενθύμισε ότι ως Ευρωβουλευτής, μαζί με τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο, υποστήριξαν το πατριωτικό ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων.

Ακολούθως επισκέφθηκε τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με συνάντηση και συζήτηση με φίλους και μέλη του κόμματος του σε κεντρική καφετέρια της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr