background img
banner
banner

«ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ»: Επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Εξωστρέφεια, με πλήρη γκάμα σε κατεψυγμένα είδη και αλιεύματα, νέα προϊόντα, σχέδια επέκταση σε αγορές του εξωτερικού αλλά και επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής του Αιγίου οι οποίες θα φέρουν και προσλήψεις, για την εταιρεία «Καλλιμάνης» που επιστρέφει δυναμικά, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, με την είσοδο της Dardanel του Τούρκου επιχειρηματία Νιγιαζί Ονέν. Το περίπτερο της εταιρείας έκλεψε την παράσταση πρόσφατα στην Food Expo 2023 παρουσιάζοντας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης στον κλάδο των τροφίμων που διεξήχθη την περίοδο 18 και 20 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, μια νέα κατηγορία προϊόντων τόνου, σε πουγκί και κονσέρβα, σε ελαιόλαδο ή νερό, καπνιστό τόνο και τονοσαλάτες σε διάφορες γεύσεις.

Πρόκειται για νέες σειρές προϊόντων της εταιρείας που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα μέσα στο 2023. Τα νέα προϊόντα τόνου της «Καλλιμάνης» εισάγονται από το εργοστάσιο της Dardanel στην Τουρκία, όμως ο σχεδιασμός είναι η παραγωγή να γίνει στην Ελλάδα καθώς προβλέπεται η ενεργοποίηση της δεύτερης μονάδας παραγωγής Αίγιο, μέσω της υλοποίησης επένδυσης 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή της. Η ετήσια παραγωγή σε τόνο θα φθάσει τους 10.000 τόνους ενώ το μεγαλύτερο μέρος της θα κατευθυνθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ντίνα Καλλιμάνη παραμένει υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας

Για το σχέδιο αυτό το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία του Αιγίου μίλησε στην «Π» η Ντίνα Καλλιμάνη. Τα νέα για το Αίγιο είναι θετικά για μια εταιρεία που δοκιμάστηκε για πάνω από μια 5ετία αλλά πλέον βαδίζει προς μια νέα περίοδο επιστροφής των προϊόντων της στο Ελληνικό ράφι με τα κατεψυγμένα αλιεύματα αλλά και σχέδια για επενδύσεις με άξονα τις εξαγωγές.

Το πιο σημαντικό για την κ. Καλλιμάνη είναι το γεγονός ότι η εταιρεία θα βασιστεί πάνω στις δυνάμεις προσφέροντας στο Αίγιο, τον τόπο απ όπου ξεκίνησε και διατηρεί μέχρι σήμερα την παραγωγικής της έδρα, προστιθέμενη αξία.

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί, για την εταιρεία ότι προσφέρει το «όχημά» της για πρόσβαση της Dardanel στην ευρωπαϊκή αγορά, η Καλλιμάνης, μέσα από το επενδυτικό της πλάνο αποδεικνύει ότι ήταν και θα παραμείνει Ελληνική και δη… Αγιώτικη!

Η «Καλλιμάνης» έδωσε το παρόν της φέτος και στην 28η έκθεση Gulfood, μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και ποτών η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 20 και 24 Φεβρουαρίου, στο Dubai, καλλιεργώντας συνεργασίες και σχέσεις με στόχο τη διείσδυση στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Η Dardanel εισήλθε στη «Καλλιμάνης» ως εγγυήτρια για το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο έλαβε «πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο πριν από ένα χρόνο, συμμετέχοντας σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (5,55 και 1,59 εκατ. ευρώ, τέλη του 2021 και αρχές του 2022). Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 7,64 εκατ. ευρώ.

Η «Καλλιμάνης» ιδρύθηκε το 1956 από τους αδερφούς Γεώργιο και Θεόδωρο Καλλιμάνη και κατά την περίοδο πριν την οικονομική κρίση, προ 10ετίας, κατείχε ηγετικό μερίδιο 25% στην ελληνική αγορά κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Τα νέα προϊόντα τόνου -premium ποικιλίες- θα φέρουν την «Καλλιμάνης» μέσα στο 2023 δίπλα – δίπλα στο ράφι σε όλα τα Σ/Μ με τα μεγάλα ονόματα του κλάδου «Rio Mare» και «Trata», διεκδικώντας μερίδιο σε μια από τις πιο ανθεκτικές αγορές για τους Έλληνες καταναλωτές. Σύμφωνα με την Καλλιμάνης, ο τόνος προέρχεται κατά 100% από ελεύθερη αλιεία
Ιδιαίτερα ανθεκτική για τη χώρα μας θεωρείται και η αφορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων, μια αγορά στα 400 εκατ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση με είδη που διακινούνται και στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά και τις εξαγωγές είναι κυρίως η πρόσβαση και το μεταφορικό κόστος για τα οποία εγγυάται πλέον η Dardanel προσφέροντας στην «Καλλιμάνης» το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr