background img
banner
banner

Ο δήμος Αιγιαλείας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει νόμιμο προϋπολογισμό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 4ΑΡΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος είχε ενημερώσει τον Ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης, Δημήτρη Κατσαρό, επανήλθαν αναφέροντας: «Με το έγγραφο του (12/5/23) ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μη ψήφιση και έγκριση νόμιμου προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας μέχρι και σήμερα (μέσα Μαΐου 2023).

Επισημαίνει προς το Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους την υποχρέωση ψήφισης προϋπολογισμού.
Υπενθυμίζει προς όλους τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις μεταξύ των οποίων και την επιστολή των τεσσάρων ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Γκίκα, Καλαμίδα Μαρινόπουλου, Χρυσανθόπουλου.

Ειδικότερα τονίζει

1. Τη σοβαρή καταστρατήγηση του Ν4172/2013 σχετικά με τη μη ψήφιση και έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου, για το έτος 2023, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022.
2. Τον κίνδυνο μετά από αυτό, ο Δήμος να υποστεί σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.
3. Την ανάγκη για άμεση ψήφιση προϋπολογισμού που θα συνταχθεί με βάση το νόμο και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.
4. Την αναζήτηση ευθυνών στα υπαίτια αιρετά όργανα σε περιπτώσεις παρακώλυσης της λειτουργίας του Δήμου ή ζημιάς του Δήμου με οποιοδήποτε τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω επισημαίνουμε

1. Ο Δήμος δεν αντέχει άλλο και πρέπει να αποκτήσει άμεσα νόμιμο προϋπολογισμό σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων, KΥA και κανονιστικών πράξεων.
2. Ο Δήμαρχος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος και αρμόδιος για την ψήφιση νόμιμου προϋπολογισμού
3. Αυτό μπορεί να γίνει με τη σύνταξη προϋπολογισμού από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και άλλων πιθανών εναλλακτικών, αφού ο Δήμαρχος πρώτα αποδεσμεύσει τους κωδικούς εξόδων για το έτος 2023 που παρανόμως έχει δεσμεύσει.
4. Επισημαίνουμε ότι η τακτική του Δημάρχου να δεσμεύει παρανόμως τους κωδικούς εξόδων 2023 ναρκοθετεί κάθε εναλλακτική ΝΟΜΙΜΗ πρόταση.
5. Εμμένοντας στη λάθος τακτική του, ο Δήμαρχος παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του Δήμου και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντά του
6. Όπως έχουμε τονίσει και στη σχετική επιστολή μας που εστάλη και στο Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, εμείς θα κάνουμε ό,τι επιβάλλει το συμφέρον του Δήμου Σύμφωνα με τις ικείμενες διατάξεις.
7. Θα ενημερώσουμε αρμοδίως για την τραγελαφική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Αιγιαλείας με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου, όλες τις σχετικές αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ).»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr