background img
banner
banner

Ανέλαβε να μεταφέρει τα γραπτά των πανελλαδικών αλλά εντοπίστηκε χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Η νομιμότητα ως προς τη μεταφορά γραπτών για τις πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως τηρήθηκε πιστά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο εκπαιδευτικός που ανέλαβε να τα μεταφέρει από εξεταστικό κέντρο του Αιγίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, ήταν καθόλα νόμιμος… Απεναντίας μάλιστα, τα μετέφερε με ανασφάλιστο όχημα, ενώ δεν διέθετε καν άδεια οδήγησης!

Το τραγελαφικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Αίγιο το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου και η διαπίστωση, μόλις το «κομβόι» βγήκε στον δυτικό κόμβο του Αιγίου. Συγκεκριμένα, δύο εκπαιδευτικοί – εξεταστές, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τη συνοδεία αστυνομικών ως είθισται και για λόγους ασφαλείας, ξεκίνησαν από το μεγάλο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, να μεταφέρουν τα γραπτά στην έδρα της Δευτεροβάθμιας στην Πάτρα, εκεί όπου συγκεντρώνονται όλα τα γραπτά των υποψηφίων του νομού.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνόδευσαν το αυτοκίνητο ως την εθνική οδό εκεί όπου ανέλαβε τη συνοδεία για την υπόλοιπη διαδρομή ως την Πάτρα, περιπολικό της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Όταν ζητήθηκαν τα στοιχεία του οχήματος για λόγους ασφαλείας και αφού εστάλησαν προς το επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας για να γνωρίζουν ποιο όχημα θα κινείται στην εθνική οδό συνοδευόμενο, η απάντηση ήταν ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο! Τότε ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ. και ζητήθηκαν τα στοιχεία του καθηγητή που ήταν οδηγός. Προς μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ούτε ο καθηγητής είχε δίπλωμα οδήγησης αλλά ούτε και ο συνοδηγός!

Τα γραπτά πήγαν με… γερανό

Έτσι το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές πάρκινγκ της Νέας Εθνικής Οδού προς Πάτρα, εκεί βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και υποβλήθηκε μήνυση στον οδηγό. Στη συνέχεια, το όχημα μαζί με τα γραπτά των μαθητών, φορτώθηκε σε γερανό και οδηγήθηκε στην έδρα της Δευτεροβάθμιας με συνοδεία περιπολικού για την παράδοση των γραπτών. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr