background img
banner
banner

“Κάηκε” η Τέμενη! Ο Αστέρας είναι πρωταθλητής μετά το 58-40 επί της ΕΑ Παραλίας | ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 600 ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ!

Ο Αστέρας Τέμενης επικράτησε στον τελευταίο μεγάλο τελικό επί της ΕΑ Παραλίας με σκορ 58-40 στο κατάμεστο από 600 περίπου φιλάθλους κλειστό γυμναστήριο Αιγίου ολοκληρώνοντας μία ονειρική χρονιά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. “Κάηκε” η Τέμενη το βράδυ της Κυριακής για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και την παρθενική του συμμετοχή την επόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Άρη Ξενούλη με την άμυνά της “έπνιξε” τους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Η φτωχή “συγκομιδή” των 40 πόντων από την πλευρά τους το μαρτυρά άλλωστε αφού έφταναν με πολύ κόπο στο καλάθι. Ο Αστέρας δεν άφησε να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του και δίκαια γνώρισε την  αποθέωση από τον κόσμο. Ήταν μία μεγάλη βραδιά για την ομάδα, την κοινότητα της Τέμενης, το Αίγιο και ολόκληρη την Αιγιάλεια, που τη νέα χρονιά θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στις Εθνικές κατηγορίες. Δεν θα είναι ο Κεραυνός Αιγίου, αλλά ούτε η Ακράτα, ή ο Ήφαιστος/Αχιλλέας. Αλλά μία ομάδα που “έσπασε” όλα τα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες ανόδους. Η Γ΄ Εθνική είναι η 6η κατηγορία που θα αγωνιστεί από το 2017, όταν ξεκινούσε  την προσπάθειά της μετά την ενεργοποίηση (μετά από χρόνια) του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου. Η πορεία προς τον σημερινό θρίαμβο άρχισε από τη Γ2 κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η για να ακολουθήσουν η Γ1, η Β΄ΕΣΚΑ-Η, η Α2, η Α1 και του χρόνου η Γ΄ Εθνική. Έξι κατηγορίες σε ισάριθμες χρονιές! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

“Πετύχαμε έναν άθλο, είμαστε πρωταθλητές”

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά τη λήξη ο προπονητής των θριαμβευτών. Ο Άρης Ξενούλης ευχαρίστησε τους παίκτες του για τους οποίους δήλωσε υπερήφανος, τονίζοντας:

«Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για εμάς καθώς καταφέραμε κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο. Πήραμε το πρωτάθλημα και την άνοδο μπροστά από σπουδαίες ομάδες που έχουν γράψει ιστορία στις Εθνικές κατηγορίες. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Έχω την χαρά να προπονώ πρωταθλητές γιατί κάθε χρόνο δεν ανεβαίνουμε απλά κατηγορία, αλλά το κάνουμε και ως πρωταθλητές.  Είμασταν καλύτεροι από το ξεκίνημα. Παίξαμε δυνατή άμυνα και δεν αφήσαμε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Συγχαρητήρια στην ΕΑ Παραλίας και τον κόουτς Μπαζίνα για τη δουλειά που έχουν κάνει και την εντυπωσιακή πορεία τους. Παίζαμε στην έδρα μας σήμερα. Το θέλαμε πιο πολύ κι εκεί κρίθηκε. Ευχαριστώ τον κ. Καρούτζο, τους κ.κ. Χρηστίδη και Ζεντέφη για τη στήριξή τους και φυσικά όλους τους παίκτες μου που ήταν παλικάρια κι έπαιξαν με ψυχή. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, που ήταν στο πλευρό μας. Αν τον είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς που παίξαμε σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας ίσως ήταν διαφορετική η εξέλιξη των τελικών. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά».

Ο πρόεδρος Γιώργος Χρηστίδης αφιέρωσε τον θρίαμβο στον κόσμο, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Δεν είχαμε ως αρχικό στόχο την άνοδο αλλά στην πορεία πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήμασταν τρεις ομάδες του δήμου μας στην κατηγορία και νομίζω ότι το δίκαιο θα ήταν να ανέβει η μία. Είμαι ευτυχής που ήταν ο Αστέρας, μακάρι και του χρόνου ο πρωταθλητής να είναι από την Αιγιάλεια. Θα είναι καλό για το μπάσκετ της περιοχής μας. Είμαστε ενωμένοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα”

Ο ΜVP των τελικών και του πρωταθλήματος Διαμαντής Σταθακόπουλος αφιέρωσε το κύπελλο στους συμπαίκτες του λέγοντας: “Σε αυτό εκεί το παρεάκι, γιατί δεν είμαστε απλά συμπαίκτες. Κάποιοι μας αμφισβήτησαν αλλά εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε”.

Γιώργος Ρούσσος: “Η δικαίωση όλων των προσπαθειών”

Συγκινημένος ήταν μετά τη λήξη ο Γ.Γ. του Δήμου Αιγιάλειας Γιώργος Ρούσσος, από τον οποίο ξεκίνησε να υφίσταται ο μπασκετικός Αστέρας Τέμενης πριν από τρεις δεκαετίες”.

“Πριν από 30 χρόνια, είχα την τιμή και την τύχη να δημιουργήσω την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

Στη συνέχεια νέοι άνθρωποι ανέλαβαν να τρέξουν την ομάδα και σήμερα ήρθε η δικαίωση των προσπαθειών.  Είμαι υποχρεωμένος να ξεχωρίσω τον πρόεδρο Γιώργο Χρηστίδη για τις άοκνες και επόμονες προσπάθειές του και βεβαίως τον μεγάλο χορηγό Θεόδωρο Καρούτζο,  επικεφαλής του παρόχου υπηρεσιών υγείας affidea. Η ομάδα νίκησε στο 7ο αγώνα των τελικών την Πατρινή αντίπαλό της και ανέβηκε σε έξι χρόνια αλλεπάλληλες κατηγορίες φτάνοντας στο σημερινό επίτευγμα.

Συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές και σε όλο το σταφ”, δήλωσε ο Γιώργος Ρούσσος.

Τον τελικό διεύθυναν οι Κανελλόπουλος, Μαρινάκης και Γεράνιος.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε τραπέζι στο “ΑΝ”, στην παραλία της Τέμενης όπου συνεχίστηκαν τα επινίκια του μεγάλου θριάμβου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Αρης Ξενούλης): Δούβος 8, Βλάχος 2, Γκούτης 2, Ράπτης 3 (1), Καρακάσης 3 (1), Τσινούκας 4, Σταθακόπουλος 15, Θεοδωρόπουλος 16 (2), Βαγενάς 5.

ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Γιάννης Μπαζίνας):  Τζερμπατζίδης 18 (4), Χουλιαράς 2, Μπέλλος 2, Καρυστινός, Κωστόπουλος, Αδαμόπουλος 14 (3), Γιαννιώτης, Καρπούζης, Παπακωνσταντίνου 4 (1), Κασπίρης, Ρέβελας.

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr