background img
banner
banner

Επανήλθαν ύστερα από παύση τριών χρόνων με… Σαίξπηρ και μεγάλη αποδοχή!

“ΟΜΑΔΑ” ΠΟΥ ΔΕΝ… ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Έπειτα από τρία χρόνια υποχρεωτικής παύσης λόγω κορωνοϊού αλλά και των συνθηκών που έφερνε όλη αυτή την περίοδο η πανδημία σε κοινωνικό επίπεδο, το Θεατρικό Τμήμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου επανήλθε δυναμικά πραγματοποιώντας μία παράσταση που χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωση και το φιλανθρωπικό έργο, έχοντας αρκετή συμμετοχή κόσμου.

Οι μαθητές – ηθοποιοί, οι εθελοντές – γονείς, αλλά και ο άνθρωπος που είχε την σκηνοθετική επιμέλεια, επιχείρησαν σε ένα έργο δοκιμασμένο μεν από πλευράς καλλιτεχνικής έκφρασης, δοσμένο δε, με μία ιδιαίτερη έμφαση, διασκευασμένο πλήρως και με το κωμικό στοιχείο να κυριαρχεί. Η εκδήλωση έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα όποια έσοδα προσφέρθηκαν εξ ολοκλήρου στο ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου.

Τα μέλη του Θεατρικού Τμήματος του 7ου Σχολείου απέδωσαν το έργο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του William Shakespeare, έχοντας κάνει συνολικά 6 μήνες πρόβες και έχοντας λάβει μεγάλη εθελοντική προσφορά από αρκετό κόσμο, κυρίως από γονείς και κηδεμόνες. Έτσι, το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο της Μυρτιάς γέμισε από χαμογελαστά πρόσωπα και δυνατά χειροκροτήματα, μία αναγνώριση που επιτεύχθηκε έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια. Η αίθουσα του Πολύκεντρου σχεδόν γέμισε από κόσμο και από συγκινητικές στιγμές. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η παράσταση διήρκεσε συνολικά δύο ώρες.

Ο Σύλλογος που δεν… εφησυχάζει

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο καταφέρνει πολύ συχνά να πρωτοτυπήσει και να ξεχωρίζει με τις όποιες δράσεις του. Η τρανή απόδειξη σε αυτό, ήταν οι συνεχόμενες θεατρικές παραστάσεις που είχαν αποδοθεί από το 2012 ως το ‘19 και πριν ο κορωνοϊός “φρενάρει” την ιδιαίτερη θέληση του Τμήματος. Η οργάνωση της παράστασης είναι πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων της σχολικής μονάδας, προσπαθώντας αυτή να ενεργοποιηθεί πάλι στο έπακρον. Ο χρόνος των προβών του έργου που διήρκεσε έξι μήνες και συμμετείχαν συνολικά 30 “μικροί” ηθοποιοί, κρίθηκε επαρκής για να μυηθούν όσοι συμμετείχαν στην Τέχνη του Θεάτρου. Οι μαθητές, με πολύ καλή διάθεση και συνέπεια, ακολούθησαν σε όλο τον συνολικό χρόνο τις σκηνοθετικές “εντολές” και την καθοδήγηση του Γιάννη Καυκά, ο οποίος κατάφερε να “περάσει” και να δώσει το δικό του “στίγμα” στο εξαιρετικό έργο του Σαίξπηρ που γράφτηκε στα τέλη του 16ου αιώνα. Ήταν ένα διαχρονικό, σύγχρονο στόρι που έχει κυρίως κοινωνικό αντίκτυπο και γράφτηκε περίπου πριν 450 χρόνια!

Την παράσταση “αγκάλιασε” αρκετός κόσμος – από τις πρόβες κιόλας… – καθώς και ορισμένοι εθελοντές που πάντοτε στηρίζουν “εκ των έσω” με κάθε τρόπο την προσπάθεια των μαθητών. Ήταν γονείς που κινητοποιήθηκαν βοηθώντας στα σκηνικά, στην εύρεση κουστουμιών, ειδικών αντικειμένων, αλλά και στο πάσης φύσεως λειτουργικό υλικό που απαιτήθηκε. Τρομερά μεγάλη συμβολή στο να στηθεί η όλη “επιχείρηση” είχε βεβαίως και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού, με “μπροστάρη” τον πρόεδρό του, Νίκο Παπαδόπουλο. Μεγάλη συμβολή είχαν επίσης, ο διευθυντής Λάμπης Γεωργόπουλος, ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Γιάννης Καυκάς, αλλά και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η οποία στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες. Κατά τη διάρκεια της παράστασης υπήρχε μπουφές με γλυκά κεράσματα, για όλο τον κόσμο.

Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά μας γνώρισαν το «μαγικό» κόσμο του θεάτρου»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στo protionline.gr για την προσπάθεια των παιδιών και την ιδιαίτερη – κωμικής φύσης – πλοκή του έργου, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η παράσταση είχε μελετηθεί και σκηνοθετηθεί έτσι, ώστε να μπορεί να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα την ηλικία τους. Κυριαρχούσε το κωμικό στοιχείο και ελπίζουμε ο κόσμος που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην προσπάθειά μας, να το χάρηκε δεόντως. Ο αντικειμενικός σκοπός όλων μας και πρωτίστως, των τριάντα μαθητών που συμμετέχουν ερμηνευτικά, ήταν να χαρούν την διαδικασία και να γνωρίσουν από κοντά τον “μαγικό” κόσμο του Θεάτρου και της ερμηνευτικής Τέχνης. Νομίζω ότι αυτός ο στόχος, έχει επιτευχθεί. Είμαι βαθιά συγκινημένος από την προσπάθεια των μαθητών μας και χαίρομαι που είχε αυτή την πραγματικά μεγάλη ανταπόκριση!”.

Καυκάς: «Μακάρι από αυτή την προσπάθεια να “ξεπηδήσουν” μελλοντικοί ηθοποιοί»

Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Καυκάς, μιλώντας στo protionline.gr για την προσπάθεια αλλά και την σκηνοθετική του “αντίληψη” επάνω στη φετινή δημιουργία, ανέφερε: “Πρόκειται για μία διασκευή αποκλειστικά για παιδιά. Οι μαθητές από τον περασμένο Οκτώβρη, είχαν προσπαθήσει πάρα πολύ και η πορεία έδειξε ότι είχαν ευχαριστηθεί την όλη διαδικασία, όσο δεν πάει. Όσα έγιναν σε αυτή την παράσταση ήταν μόνο και μόνο, για τα παιδιά. Από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί τελειώνουν όλα. Είναι πολύ σημαντικό που μέσω του έργου, οι μαθητές είδαν ένα μέρος από τον “κόσμο” του Θεάτρου και το πώς αυτός “λειτουργεί” επάνω στο σανίδι. Μακάρι από αυτή την προσπάθεια να “ξεπηδήσουν” μελλοντικοί ηθοποιοί…” δήλωσε στo protionline.gr ο κ. Καυκάς.

Τέλος να σημειωθεί ότι, στην θεατρική παράσταση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος απηύθυνε και ένθερμο χαιρετισμό, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου Γιώργος Γκιώνης ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την παραχώρηση του χρηματικού ποσού, η παλαιά διευθύντρια Γιώτα Ντούκα αλλά και ο νεοφερμένος διευθυντής, Κωνσταντίνος Φλωράκης. Βεβαίως, παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων από την εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν εξ ολοκλήρου στον πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου προς ενίσχυση της δομής, ενώ αμέσως μετά, παρατέθηκε γεύμα σε κλειστό “κύκλο” φίλων και άμεσων συνεργατών, σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, προς τιμή των ανθρώπων που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr