background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πως διαμορφώνονται Α1, Α2 και Β΄ ΕΣΚΑ-Η για την περίοδο 2023-24

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ “ΧΑΡΤΗ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Αν δεν προκύψουν προβλήματα και η συγχώνευση ανάμεσα στον Κεραυνό Αιγίου και τον Ήφαιστο/Αχιλλέα ολοκληρωθεί, η Αιγιάλεια θα έχει μόνο ένα εκπρόσωπο την επόμενη σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η (από τρεις που συμμετείχαν φέτος), ενώ παράλληλα θα μείνει μία θέση κενή στην κατηγορία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν καλυφθεί από ομάδα της Α2, ή θα μείνουν 14 ομάδες. Το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο καθώς δεν θα χρειάζεται κάθε αγωνιστική μία ομάδα να κάνει ρεπό. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να προκύψουν συγχωνεύσεις και μεταξύ άλλων ομάδων που θα επιφέρουν αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες.

Οι 14 ομάδες που θα συγκροτήσουν την Α1 ΕΣΚΑ-Η της νέας σεζόν είναι πλέον γνωστές και είναι: Η Γαλήνη που υποβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική, οι Κεραυνός Αιγίου, ΕΑ Παραλίας, ΕΑΠ, ΑΕ Αγυιάς, Ολυμπιάδα, ΑΟ Δύμης, Αραχωβίτικα/ Ακταίο, Ήφαιστος/Αχιλλέας, Απολλωνιάδα και ΣΕΦΑ Ανδραβίδας που παρέμειναν από την περυσινή χρονιά και οι ΑΕ Βαρθολομιού, Νέοι Γλαύκου και ΑΕ Ροϊτίκων, οι οποίες προβιβάστηκαν από την Α2 ΕΣΚΑ-Η.

Μία εκπρόσωπο η Αιγιάλεια θα έχει και στην Α2 και αυτή φυσικά θα είναι και πάλι η Ακράτα αφού η ΕΦΑ Αιγίου υποβιβάστηκε. Οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας θα είναι οι τρεις που υποβιβάστηκαν από την Α1 (Φαέθων Αντιρρίου, Πυρσός, Πανωλενειακός), οι ομάδες που παρέμειναν από την περυσινή χρονιά, δηλαδή Ηρακλής Πύργου, Διαγόρας Βραχνεϊκων, Ακράτα, Ίφιτος Πύργου, Νίκη Προαστίου, Προφήτης Ηλίας και Σκαγιοπούλειο, Πήγασος Μπεγουλακίου, Τρίτων που προβιβάστηκαν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η.

Στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η θα πάρουν μέρος 20 ομάδες που θα χωριστούν και πάλι σε τρεις ομίλους. Οι τρεις που υποβιβάστηκαν από την Α2 (Σείριος, ΑΓΕ Ζακύνθου, ΕΦΑ) και οι 17 που συμμετείχαν και την περυσινή χρονιά

Αναλυτικά η σύνθεση των τριών κατηγοριών της τοπικής Ένωσης για τη σεζόν 2023-24 είναι:

Α1 ΕΣΚΑ-Η (14 ομάδες)
Γαλήνη
Κεραυνός Αιγίου
ΕΑ Παραλίας
ΕΑΠ
ΑΕ Αγυιάς
Ολυμπιάδα
ΑΟ Δύμης
Αραχωβίτικα/Ακταίο
Ήφαιστος/Αχιλλέας
Απολλωνιάδα
ΣΕΦΑ Ανδραβίδας
ΑΕ Βαρθολομιού
Νέοι Γλαύκου
ΑΕ Ροϊτίκων

Α2 ΕΣΚΑ-Η (12 ομάδες)
Φαέθων Αντιρρίου
Πυρσός
Πανωλενειακός
Ηρακλής Πύργου
Διαγόρας Βραχνεϊκων
Ακράτα,
Ίφιτος Πύργου
Νίκη Προαστίου
Προφήτης Ηλίας
Σκαγιοπούλειο
Πήγασος Μπεγουλακίου
Τρίτων

Β΄ ΕΣΚΑ-Η (20 ομάδες)
Σείριος
ΑΓΕ Ζακύνθου
ΕΦΑ Αιγίου
Φοίνικας Αγυιάς
ΑΕ Προαστίου
Προοδευτική
Αχαϊκός
Αετός
Κρόνος
Φιλαθλητική Αιγίου
ΕΣ Ιτεών
Σοπωτό
Πατρέας
Γαλαξίας Δεμενίκων
Κεφαλληνιακός
Αιγέας Γαστούνης
Γαστούνη
Σφήκα Αμαλιάδας
ΓΕ Σκιλούντος
ΑΟ Αλφειονίς


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr