background img
banner
banner

Νέο πρόσωπο στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής μιλά σήμερα στην «Π» ο δικηγόρος Πολύδωρος Θεοδωρακόπουλος. Πρόκειται για μία νέα δυναμική εκπροσώπηση από ένα νέο πρόσωπο που αν μη τι άλλο, διαθέτει τα εχέγγυα για τον επαναπροσδιορισμό του Συλλόγου με εξωστρέφεια, ξεκάθαρους στόχους και νέα στρατηγική.

Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την προεδρία του Δ.Σ.Α.;

Ήρθε η στιγμή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου να αλλάξει πρόσωπο και ταυτόχρονα να μπει σε μια νέα δυναμική εποχή.

Σε αυτή τη νέα εποχή, θέλω να είμαστε όλοι μαζί. 

Μετά από δεκαπέντε χρόνια μάχιμης δικηγορίας, καθημερινής τριβής στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και ενεργούς συμμετοχής μου στα συλλογικά του όργανα, πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να υπηρετήσω το Σύλλογο και να εργασθώ για αυτόν, μέσα  από την τιμητική θέση του Προέδρου.

Γι αυτό ζητώ σήμερα να με εμπιστευθούν τα μέλη του Συλλόγου.

Τι είναι αυτά που ενώνουν τους δικηγόρους σήμερα και πως θα ενδυναμωθούν οι κοινές αξίες;

Είναι γεγονός ότι επιζητούμε όλοι μας τον επαναπροσδιορισμό ενός νέου, πιο σύγχρονου, δυναμικού και εξωστρεφούς συλλόγου, με την αναβάθμιση του σε ένα νέο λειτουργικό και θεσμικό επίπεδο που θα ενδυναμώσει τις  κοινές μας αξίες, τις αρχές και τα πιστεύω μας.

Όλοι μας  ξέρουμε τι σημαίνει Δικηγορικός Σύλλογος.

Είναι όμως αυτός ο Δικηγορικός Σύλλογος που θέλουμε;

Είναι αυτός που πραγματικά μπορούμε να έχουμε,

ή μπορούμε καλύτερα και περισσότερα;

Ξεκινάω από τη βασική παραδοχή ότι ο Σύλλογος μας είναι ταγμένος να υπηρετεί το περί δικαίου αίσθημα, το όλον αλλά και τον κάθε ένα συνάδελφο ξεχωριστά και ιδιαίτερα τον νέο.

Παράλληλα έχει έναν σημαίνοντα και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει  τόσο απέναντι στην επιστήμη και τη δικαιοσύνη, αλλά και απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Το γεγονός αυτό κάνει το ρόλο του πιο σύνθετο και πιο σημαντικό, αλλά και την ευθύνη του θεσμικού ρόλου του Προέδρου ακόμα μεγαλύτερη.

Μία ευθύνη που προτίθεμαι να υπηρετήσω στο ακέραιο, αταλάντευτα και αποφασιστικά, υποστηρίζοντας  σθεναρά μαζί σας  τις αξίες μας, σε μια νέα κοινή προσπάθεια και ένα νέο αγώνα.

Στις εκλογές της 2ας Ιουλίου,  προχωράμε μαζί σε μια νέα πορεία, ενωμένοι και αποφασισμένοι για την επόμενη μέρα του Δικηγορικού μας Συλλόγου.

Με νέα στρατηγική και ξεκάθαρους στόχους που θα εργαστούμε για αυτούς από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Είμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που απαιτεί ρεαλιστικές λύσεις, αλλά και μια νέα οπτική θεώρηση των πραγμάτων.

Να δούμε τα ζητήματα, αλλά και τα προβλήματα, σαν νέες ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα…

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι θέλετε να πετύχετε με την εκπροσώπησή σας αυτή;

Προτεραιότητά μας είναι η

  • Αποτροπή της κατάργησης ή συγχώνευσης του Πρωτοδικείου μας μέσα από κοινό αγώνα και εντατικοποίηση του διαλόγου με όλα τα περιφερειακά Πρωτοδικεία.

Στόχος μου είναι πέραν των όσων μορφών αγώνα με εξουσιοδοτήσει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας να πραγματοποιήσουμε ή να συμμετέχουμε, να ανοίξουμε πραγματικό διάλογο και κοινό αγώνα με όλα τα περιφερειακά Πρωτοδικεία που είναι στην λίστα όπως των Καλαβρύτων, της Αμαλιάδας κοκ, ούτως ώστε να συντονιστούμε, για την αποτροπή της κατάργησης μας.

Άμεσα θα επιδιώξω συναντήσεις προς τούτο με τους Πρόεδρους των αντιστοίχων Συλλόγων, ώστε να οροθετηθούν οι θέσεις μας και να αποφασιστεί η κοινή μας γραμμή

  • Εντατικοποίηση των προσπαθειών, για τη στελέχωσή του Πρωτοδικείου για την καλύτερη λειτουργικότητά του, προς όφελος ημών και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Θα επιδιώξω επίσης την:

  • Άμεση έναρξη εργασιών για την αποπεράτωση των εργασιών του Δικαστικού Μεγάρου, που τελεί σε συνάρτηση και με την βιωσιμότητα του Πρωτοδικείου.Ταυτόχρονα με μια σειρά από αλλαγές σε χώρους και εξοπλισμό, τις οποίες άμεσα θα πραγματοποιήσουμε, θα αλλάξει η αισθητική των χώρων που κινούμεθα καθημερινά για πολλές ώρες, θα καταστήσει πιο ευχάριστη την παραμονή μας στο Δικαστικό Μέγαρο, θα αποτελέσει λειτουργική και πιο ευχερή την συνάντηση μας με πολίτες-εντολείς, θα διευκολύνει την μελέτη και τις εργασίες μας.

Ποιο είναι το σχέδιό σας για το ρόλο του Δ.Σ.Α. στην κοινωνία της περιοχής;

  • Αναβάθμιση του ρόλου του Δικηγορικού Συλλόγου στη κοινωνία, με καίριες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις εντός του εκάστοτε νομικού πλαισίου.

Οι παρεμβάσεις του Συλλόγου αποτελούν θέσεις των μελών και της Γενικής Συνέλευσης και μόνο στόχο θα έχουν την προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την απονομή του Δικαίου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος με τις δημόσιες θέσεις του, θα απέχει από τον «λαϊκισμό» και από κάθε είδους κομματικές αντιπαραθέσεις.

  • Ο Σύλλογος δύναται να έχει θέση και να παρεμβαίνει σε σοβαρά ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, έξω από συμφέροντα δημοτικών παρατάξεων και υποψηφίων, με γνώμονα την ευημερία και την αξιοποίηση του τόπου.
  • Η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, είναι στα σχέδιά μου. Στα χρόνια της πανδημίας, αδρανήσαμε σε επιστημονικό ενδιαφέρον.Αμέτρητες τροποποιήσεις κωδίκων, νέοι Νόμοι (εργασιακό, προσωπικά δεδομένα, ψηφιακή πραγματικότητα κοκ) αποτελούν πολλές φορές αντικείμενο άγνωστο σε εμάς που πρέπει κάθε φορά με ατελείωτες εργατοώρες να ανακαλύπτουμε και να αντιμετωπίζουμε. Στόχος είναι, ο Σύλλογος μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να διοργανώνει ημερίδες προς ενημέρωση και κατάρτιση των μελών του, τόσο σε αμιγώς νομικά ζητήματα όσο και κατ΄ επέκταση σε ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με κοντινούς Συλλόγους θα επιδιωχθεί και η διοργάνωση συνεδρίων που θα προσελκύσουν την επιστημονική κοινότητα, με σκοπό την κατά τον δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των συμμετεχόντων, την εξωστρέφεια του Συλλόγου μας και την ανάδειξη της περιοχής της Αιγιάλειας.

Πώς σχεδιάζετε να βοηθήσετε τους νέους δικηγόρους εφόσον αναλάβετε την προεδρία του Δ.Σ.Α.

Για τους νέους δικηγόρους έχουμε σχέδιο με διεκδικήσεις όπως:

  • Μέριμνα για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των νέων δικηγόρων.
  •  Περιφρούρηση του θεσμού της Νομικής Βοήθειας για όλους και της Νομικής Βοήθειας για νέους.
  • Ανάδειξη του θεσμού του Δικηγόρου –με τη συμμετοχή κυρίως των νέων-ως προέδρων εφορευτικών επιτροπών στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Διεκδίκηση αξιοπρεπούς αμοιβής και συνεχής εκπαίδευση για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  • Σεμινάρια και διοργάνωση ημερίδων με σκοπό τη σταδιακή μετάβαση σε συνεργατικού τύπου δικηγορία, η οποία θα μειώνει το κόστος και θα εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Για την εσωτερική λειτουργία των οργάνων του Συλλόγου ποια είναι η θέση σας;

Τα όργανα του Συλλόγου πρέπει να αποκτήσουν ισχυρό ρόλο και συγκεκριμένα:

α) Λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης:

  • Η Γενική Συνέλευση θα αποκτήσει και πάλι τον ρόλο που πρέπει να έχει στην λειτουργία του Συλλόγου μας
  • Αποκατάσταση του διαλόγου, της πολυφωνίας, της ενημέρωσης και της διατύπωσης θέσεων και απόψεωνπρωτίστως και πάνω από όλα, ώστε να υπάρχει πάνταισχυρή εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον ίδιο τον Πρόεδρο για σημαντικά ζητήματα.
  • Παράλληλα η σύγκληση της απολογιστικής ΓΣεγγυάται την βιωσιμότητα του Δικηγορικού Συλλόγου, τον έλεγχο της Διοίκησης και την λειτουργία των οικονομικών του.

β)Λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων και επιτροπής Μητρώου

  • Περιφρούρηση και ανάδειξη του Δικηγορικού λειτουργήματος, για να αποκτήσει και να ανακτήσει  ο Δικηγόρος την αίγλη του θεσμικό του ρόλου. Να εμπνέει σοβαρότητα, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και κύρος.
  • Τα πειθαρχικά μας συμβούλια, πρέπει να λειτουργούν για να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη του πολίτη στον Δικηγόρο και για να εξασφαλίζεται ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας.
  • Λειτουργία της επιτροπής μητρώου με γνώμονα το όφελος των ενεργών μελών του Συλλόγου μας.

γ) Λειτουργία ΛΕΑΔΠΑ

  • Άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του ΛΕΑΔΠΑ με εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης για τη βιωσιμότητά του. Δυστυχώς το ΛΕΑΔΠΑ αντιμετωπίζει τεράστιες δυσλειτουργίες και ανωμαλίες ώς προς την λειτουργία του. Αιτία οι χρόνιες οφειλές εισφορών. Πρέπει άμεσα να δράσουμε πριν να είναι αργά για όλους μας.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους συναδέλφους σας;

Όλα όσα ανέφερα πιο πάνω  είναι μόνο η αρχή…, για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση κάθε συναδέλφου και σας καλώ να συμπορευτούμε, αξιολογώντας όλες τις συνθήκες, όλες τις παραμέτρους και όλα τα δεδομένα.

Θέλω και θέλουμε ένα Σύλλογο που θα φροντίζει και θα τον φροντίζουν τα μέλη του.

Δημοκρατικό, με αναβαθμισμένη θεσμική οντότητα, εναρμονισμένο στην επιστημονική του ιδιότητα.

Έναν σύλλογο πολυσυλλεκτικό και πολυφωνικό.

Μα κυρίως έναν Σύλλογο που θα προασπίζεται το Δικηγορικό λειτούργημα και θα μεριμνά για την επιστημονική κατάρτιση των μελών του.

Φωνή μου, θα είναι πάντα η φωνή Σας και οι αποφάσεις της ΓΣ.

Τώρα προχωράμε όλοι μαζί,

για να αλλάξουμε στον Δικηγορικό μας Σύλλογο πρόσωπο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr