background img
banner
banner

Παρεμβάσεις και κάλυψη εκκρεμοτήτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα σχολεία μπορεί να έχουν σταματήσει για διακοπές, αλλά η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, δεν σταματά ποτέ. Απεναντίας μάλιστα, το καλοκαίρι θεωρείται μία καλή περίοδος για εργασίες και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Σε μία σειρά από αποφάσεις ώστε να προετοιμάσει τις σχολικές μονάδες για τη νέα χρονιά, προχώρησε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, προχωρώντας μάλιστα άμεσα στην υλοποίησή τους.

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της, Επαμεινώνδας Δούλος, ΄΄τα προβλήματα είναι συνεχή και δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές ή καθυστερήσεις, σε όσα αναγκαία πρέπει να γίνουν. Το ότι οι σχολικές μονάδες δεν έχουν αυτή τη στιγμή μαθητές, είναι μέγιστο πλεονέκτημα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση τραυματισμών ή άλλων κινδύνων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών΄΄.

Καθαρισμός στα λεβητοστάσια και τους καυστήρες σε όλα τα σχολεία

΄΄Αυτό το διάστημα γίνονται παρεμβάσεις σε όλα τα λεβητοστάσια και στους καυστήρες των σχολικών μονάδων, προκειμένου να αποκτήσουν μέσα ασφαλείας, δηλαδή ασφαλιστικές δικλείδες άψογης λειτουργίας. Αυτό το σχέδιο, περιλαμβάνει και την μέριμνα διόδου διαφυγής για τους νέους πίνακες ελέγχου, συντήρηση και έλεγχο όλων των καυστήρων ανεξαιρέτως και δεκάδες παρεμβάσεις ακόμα. Σκοπός και μέλημά μας, είναι να θωρακίσουμε τις σχολικές μονάδες όσο πιο άρτια γίνεται, με μέσα νέας τεχνολογίας και ασφάλειας, γιατί αφενός αυτό προστάζει η σύγχρονη εποχή που ζούμε και αφετέρου αυτό θέλουμε και εμείς, για να προστατέψουμε σε κάθε περίπτωση τα παιδιά μας΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Δούλος.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καμαρών

Παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει στο Γενικό Λύκειο Καμαρών. Τοποθετήθηκαν ρολοκουρτίνες συνολικού ποσού 334,80 €. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται σκίαση στην αίθουσα εργαστηρίου. Επίσης, η Σχολική Επιτροπή έχει εγκρίνει 3.000 € για σοβάδες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καμαρών. Η Διευθύντρια του ΓΕΛ είχε ενημερώσει τη Σχολική Επιτροπή για την αποκατάσταση των σοβάδων σε αίθουσες αλλά και σε εξωτερικούς τοίχους του σχολείου λόγω σημαντικών φθορών.

Για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Καμαρών έχει εγκριθεί πίστωση συνολικού ποσού 2.000€ για εγκατάσταση αλεξικέραυνου στο κεντρικό κτίριο. Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Καμαρών με έγγραφο της είχε ενημερώσει τη Σχολική Επιτροπή για την ανάγκη τοποθέτησης αλεξικεραύνου στο σχολείο το οποίο είναι απαραίτητο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Μάλιστα, στο σχολείο δεν υπάρχει αλεξικέραυνο από το 2017 καθώς είχε κλαπεί. ΄΄Το γεγονός ότι δεν διαθέτει αλεξικέραυνο το Γυμνάσιο-Λύκειο Καμαρών είναι ένα σοβαρό ζήτημα, όπως επίσης είναι σοβαρό πρόβλημα μία τεράστια τζαμαρία που βλέπει ένα αίθριο, του οποίου η κατασκευή ως υλικό, είναι πολύ επικίνδυνη. Τέτοια θέματα έχουμε παντού και πρέπει να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις΄΄, είπε ο κ. Δούλος.

Μεγάλες οι ανάγκες στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ακράτας

Απόφαση έχει ληφθεί για την επισκευή κεραμοσκεπής του Γυμναστηρίου – Εργαστηρίου Τεχνολογίας του Γυμνασίου Ακράτας συνολικού ποσού 3.500 € μετά από σχετικό αίτημα του διευθυντή, καθότι παρατηρείται εισροή νερών κάθε φορά που βρέχει με αποτέλεσμα να διαβρώνεται διαρκώς η ξύλινη ψευδοροφή και να γίνεται επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών (κίνδυνος ηλεκτροπληξίας). Κατόπιν αυτών προβλέφθηκαν οι εξής εργασίες: Αποξήλωση, καθάρισμα, πέταμα μπαζών , έλεγχος στα ξύλα, αντικατάσταση 5 δοκαριών, τοποθέτηση μεμβράνης αναπνέουσας, αντικατάσταση ορισμένων παλαιών καδρονιών και κεραμιδιών με καινούρια, επάλειψη μυκητοκτόνου σε παλιά και καινούργια ξύλα, τοποθέτηση ραμποτέ στα σημεία που θα αντικατασταθούν τα ξύλα.

΄΄Στο Γυμνάσιο της Ακράτας οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στη σκεπή του κτιρίου που είναι και Εργαστήρια Πληροφορικής και Γυμναστήριο, όπως επίσης και στα μπροστινά παράθυρα, τα οποία ανακατασκευάζονται. Επίσης, στο Γυμνάσιο Λύκειο Αιγείρας υπάρχει μία περίπτωση, με μία τζαμαρία αλουμινίου η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη ως έχει αυτή την στιγμή και βρίσκεται κοντά στην αίθουσα του Τμήμα Φυσικών Επιστημών. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στις σωληνώσεις του κτηρίου οι οποίες είναι σιδερένιες και σκουριασμένες. Διάφορες εργασίες έχουν ξεκινήσει σε πολλές μονάδες, όπως είναι και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου΄΄, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Ακόμη, η επιτροπή έχει εγκρίνει 3.000 € για εξωτερικούς σοβάδες ΓΕΛ Ακράτας, κατόπιν αιτήματος της διευθύντριας του σχολείου που έκανε λόγο για σημαντικές φθορές.

Αλλαγή σωληνώσεων θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα της Αιγείρας

Επιπλέον, 3.500€ ευρώ εγκρίθηκαν για το ΓΕΛ Αιγείρας, με σκοπό την αντικατάσταση σωληνώσεων θέρμανσης μετά από ενημέρωση από τον διευθυντή για την αναγκαιότητα αυτή. Μάλιστα, στις σωληνώσεις είχε παρατηρηθεί διαρροή λόγω σκουριάς καθώς βρίσκονται στο έδαφος χωρίς καμία προστασία και μόνωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι η Σχολική Επιτροπή είχε προβεί στην αντικατάσταση των σωληνώσεων θέρμανσης στις αίθουσες προκάτ βαρέου τύπου του Γυμνασίου Αιγείρας που είχαν σκουριάσει και είχε παρατηρηθεί διαρροή σε πολλά σημεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr