background img
banner
banner

Σκέψεις για αλλαγές στη σύνθεση των ομίλων της Α΄ κατηγορίας

ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΟΝ 1Ο ΟΜΙΛΟ ΟΙ 4 ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 2Ο ΟΙ 3 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τροποποίηση των δυο ομίλων της Α΄ κατηγορίας, σύμφωνα με τις σκέψεις της ποδοσφαιρικής αρχής της περιοχής μας και αναφέρεται κατά αποκλειστικότητα από τo protionline.gr. Η ΕΠΣ Αχαΐας μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο γεωγραφικών κριτηρίων τους δυο ομίλους, υπάρχει όμως και ένα άλλο ενδεχόμενο, το οποίο σκοπό έχει να επιφέρει μια ισορροπία στη δυναμική των δυο ομίλων.

Σταθερές οι θέσεις των ομάδων της περιοχής μας και της Δυτικής Αχαΐας

Το σκεπτικό της ΕΠΣ Αχαΐας βασίζεται στο να διατηρήσει στον πρώτο όμιλο τις 4 ομάδες της Δυτικής Αχαΐας που είναι: Πανμοβριακός, Ριόλου, Αχαΐκή, Δόξα Νιφορεΐκων και Ατρόμητος Λάππα.
Το ίδιο δε να πράξει και στην περιοχή μας, έχοντας σαν στάνταρ στον 2ο όμιλο την Αιγείρα / Ακράτα, την ΑΕ Καλαβρύτων και την Θύελλα Αιγίου.

Μοίρασμα βάσει δυναμικότητας και κλήρωσης τα …συμπληρώματα

Πέρα από τα στάνταρ σωματεία που προαναφέραμε στους δυο ομίλους, η ΕΠΣ Αχαΐας προτίθεται να μοιράσει με κλήρωση βάσει δυναμικότητας τις υπόλοιπες 17 ομάδες στους δυο ομίλους, σύμφωνα με την περυσινή τους δυναμική, άσχετα αν φέτος αλλάξουν κάποια πράγματα σε ότι αφορά την αγωνιστική τους παρουσία.
Με αυτά τα δεδομένα μια ομάδα της περιοχής μας θα υποχρεωθεί στην χειρότερη περίπτωση κλήρωσης, να ταξιδέψει στα Βραχνέικα για να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα.

Σε αναμονή για την κατάρτιση των δυο ομίλων

Αν εφαρμοστεί αυτή η νέα τάξη πραγμάτων στην Α΄ κατηγορία, θα πρέπει να είμαστε σε αναμονή να προχωρήσει αυτό το σχέδιο η ΕΠΣΑ και να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των 17 ομάδων που θα στελεχώσουν τις 3 ομάδες της περιοχής μας και τις 4 της Δυτικής Αχαΐας. Η λογική μας λέει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια ισότητα στη δυναμική των δυο ομίλων, απλά απομένει να σταθούν τυχερές οι ομάδες μας στην κλήρωση, ώστε να περιορίσουν τα χιλιόμετρα στις μετακινήσεις τους στη διάρκεια της αγωνιστικής δραστηριότητας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr