background img
banner
banner

ΧΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Δέσμευση Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της Αχαΐας

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Τσώκο και Γιώργο Τσίρη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του κλιμακίου που έχει συστήσει η ΔΕΕΠ Αχαΐας, επισκέφθηκε την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Τοπική Διεύθυνση Β’ του ΕΦΚΑ Πατρών.

Στην Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη του κλιμακίου υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος Γιώργος Παπανδρέου και εργαζόμενοι. Ο κ. Παπανδρέου ξενάγησε τους υποψήφιους Βουλευτές στην υπηρεσία και τους ενημέρωσε για την πορεία των υπό εκτέλεση έργων αρμοδιότητάς της στον νομό.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όπου τους υποδέχθηκε ο διευθυντής Νίκος Κλάδης και εργαζόμενοι, με τους οποίους συνομίλησαν για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για ζητήματα λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την Παιδεία

Όπως ανέφερε η κ. Αλεξοπούλου, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων έως τις 17:00, την επέκταση του ενισχυμένου και διευρυμένου προγράμματος σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας, 150 νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία έως το 2027 και αυξήσεις μισθολογίου για τους εκπαιδευτικούς, τους νεοδιόριστους και τα στελέχη της εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.

Εκσυγχρονισμός και επιτάχυνση εξυπηρέτησης ασφαλισμένων

Ακολούθως, τα μέλη του κλιμακίου της ΔΕΕΠ επισκέφθηκαν την Τοπική Διεύθυνση Β’ του ΕΦΚΑ Πάτρας, στην οδό Γούναρη. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο προϊστάμενος του ΚΕΠΑ Παύλος Παρασκευόπουλος, οι προϊστάμενοι των Τμημάτων Εσόδων, Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), Παροχών Συντάξεων και Μητρώου, καθώς και εργαζόμενοι, με τους οποίους συζήτησαν για τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξοπούλου, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την κοινωνική ασφάλιση. Πιο συγκεκριμένα, η επιτάχυνση απονομής εκκρεμών συντάξεων με μέσο όρο τις 60 ημέρες, η ψηφιοποίηση του Μητρώου Ασφαλισμένων, η αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων του ΕΦΚΑ, ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης πελατών (1555), η μονιμοποίηση των ηλεκτρονικών ραντεβού στα ιατρεία του ΕΦΚΑ, το πρόγραμμα «προσωπικός βοηθός» όλων των ΑΜΕΑ και η πρόσληψη 500 μονίμων υπαλλήλων το 2022, υπήρξαν πολύ σημαντικά μέτρα, τα οποία υλοποιήθηκαν την περίοδο 2019-2023. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη νέα τετραετία, εκτός από τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, περιλαμβάνονται και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στην πρόνοια, στη στεγαστική πολιτική, στο δημογραφικό και στη στήριξη της οικογένειας.

Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε επίσης την προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της Αχαΐας και δήλωσε αισιόδοξη ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία,  την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr