background img
banner
banner

Kαΐκια μάζευαν από τη θάλασσα… ομπρέλες

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 

Ένα ξαφνικό και ασυγκράτητο… μπουρίνι διάρκειας περίπου τριών ωρών, ήταν ικανό να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραλιακής ζώνης στην κοινότητα Ελαιώνα, την Κυριακή 25 Ιουνίου ανήμερα της ημέρας των εκλογών. Η σφοδρότητα της καταιγίδας ήταν τέτοια, που κατάφερε να “αποδεκατίσει” δύο καταστήματα της ακτογραμμής, να ¨σηκώσει¨ σκέπαστρα και τέντες, ενώ έσπασαν κλαδιά και ξεριζώθηκαν μικρά δέντρα. Η τρομερή κακοκαιρία έχει προξενήσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και κανένας απολύτως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, όταν το μεσημέρι της Κυριακής “εχάθη” άξαφνα ο ήλιος από τον ουρανό…

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω των ζημιών στο δίκτυο ήταν… αναμενόμενη και η αναστάτωση που προκλήθηκε από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη, καθώς γίνεται ένας συνεχόμενος “αγώνας δρόμου” από τις υπηρεσίες του δήμου, από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της ακτής, αλλά και εθελοντές, ώστε να μπει μία… τάξη και να καταγραφούν οι συνολικές ζημιές που έχουν προκληθεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και περιπολικό της Αστυνομίας βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να επέμβουν και βοηθήσουν συντονιστικά το έργο της επιχείρησης, ενώ δεκάδες ντόπιοι ή επισκέπτες, με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν τις στιγμές της καταστροφής, τραβώντας φωτογραφίες και βιντεάκια και ανεβάζοντάς τα σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Ο απολογισμός της καταστροφής

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάστασης, αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 20 σπασμένα δέντρα, κάθε μεγέθους και είδους, τα οποία ¨τσάκισαν¨ από την ένταση του ανέμου. Από χθες το πρωί, ημέρα Δευτέρα, εργολάβος με εξειδικευμένο συνεργείο έχει αναλάβει την απομάκρυνσή τους για να περιοριστούν οι πιθανότητες κάποιου ατυχήματος. Συνολικά δύο καταστήματα του παραλιακού μετώπου έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν κλειστά, καθώς ο δυνατός αέρας “σήκωσε” σκέπαστρα, τέντες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, καλαθάκια απορριμμάτων, τραπέζια και δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα που είχαν στον εξωτερικό τους χώρο.

Συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα, κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τεράστια κλαδιά δέντρων που… ξεκόλλησαν κατά τη διάρκεια της θεομηνίας και προξένησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα οχήματα, ενώ πληροφορίες λένε ότι και σε παράδρομους της παραλιακής ζώνης έχουν γίνει ορισμένες ζημιές, κυρίως σε κεραμοσκεπές σπιτιών, αποθήκες και αυλές.

Νικ. Καραΐσκος: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες»

Ο αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νίκος Καραΐσκος, ήταν ίσως από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο της καταστροφής, πριν καν αυτή κοπάσει και προσπαθούσε να συντονίσει με μεγάλη αυταπάρνηση μία επιχείρηση που κατά γενική ομολογία, ήταν αρκετά δύσκολη: “Είμαστε δίπλα στους πολίτες και στους επαγγελματίες που έχουν υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές και έχουμε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να κάνουμε και την εκτίμηση της κατάστασης αλλά και για να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Καταλαβαίνουμε την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων και των καταστηματαρχών, είμαστε στο πλευρό τους και κάνουμε όσα μπορούμε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα της παραλιακής ζώνης” ανέφερε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος κλήθηκε επί τόπου – καταγράφοντας τις υλικές ζημιές – να λάβει αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστεί το Τμήμα Προστασίας την κατάσταση.

Βασ. Τζαβάρας: «Μετράμε τις ¨πληγές¨ μας αλλά θα ανακάμψουμε»

“Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι είχαμε τόσο μεγάλες καταστροφές μέσα σε λίγες ώρες και ειλικρινά, ίσως να είμαστε τυχεροί τελικά που δεν τραυματίστηκε κάποιος και είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Γίνεται ένας πραγματικός “αγώνας δρόμου” από κλιμάκια, υπηρεσίες, κατοίκους και εθελοντές για να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το ρεύμα κόπηκε από τις τέσσερις το απόγευμα μέχρι τις 12 τη νύχτα την Κυριακή και την Δευτέρα 26 Ιουνίου, υπήρξε 3ωρη διακοπή ρεύματος για να αποκατασταθούν οι βλάβες που είχε υποστεί το δίκτυο” τόνισε στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ελαιώνα Βασίλης Τζαβάρας.

Μάλιστα ανέφερε, ότι οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν γίνει στο ανατολικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης, καθώς εκεί η κακοκαιρία χτύπησε με περισσότερη σφοδρότητα. “Μετράμε τις… πληγές μας και δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει αρκετές καταστροφές. Είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Ευχαριστούμε όσους βοηθούν στις εργασίες αποκατάστασης, αλλά και τον δήμο Αιγιάλειας, καθώς η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας και οι εργαζόμενοί της, έχουν “σκύψει” πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Ο αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας” επισήμανε στο protionline.gr ο κ. Τζαβάρας, τονίζοντας πως το φαινόμενο ήταν πρόσκαιρο και δεν πρόκειται να επηρεάσει την τουριστική κίνηση του Ελαιώνα καθώς το καλοκαίρι, είναι ακόμη μπροστά.

Επίσης, στον Ελαιώνα βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού και Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, σημειώνοντας στο protionline.gr: ΄΄Το πλήγμα για την περιοχή ήταν μεγάλο, από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε καταγραφή και άμεση αντιμετώπιση των ζημιών, ούτως ώστε η όμορφη παραλία του Ελαιώνα να ξαναδεχτεί άμεσα επισκέπτες και λουόμενους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr