background img
banner
banner

Με τον «καυτό φάκελο» των μεταφορών ανά χείρας! | ΦΩΤΟ

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Αν μπορεί να βάλει κανείς έναν τίτλο στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο που ανακοινώθηκε χθες και εντός του περιλαμβάνεται και η Αχαιή Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι ότι φέρει την υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης! Τις προδιαγραφές έθεσε ο νέος πρωθυπουργός, μετά το «πολιτικό διάλειμμα» της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, πριν αναχωρήσει από το Μαξίμου και τις οριστικές επιλογές ολοκλήρωσε παραμονές της επαναληπτικής εκλογικής αναμέτρησης, προχθές Κυριακή 25/6/2023: Ανανέωση νέα πρόσωπα που αφιερώθηκαν στη νίκη και υποχρεωτικό rotation για τους παλιούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Δένδιας με το ρεκόρ 80 χιλ. σταυρών στις κάλπες της 21ης Μαΐου μετακινήθηκε μέχρι το Άμυνας, ο Κωστής Χατζηδάκης περνά στο Υπουργείο Οικονομίας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται πλέον στο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως στο Εσωτερικών. Το νέο Υπουργικό φέρει λοιπόν τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού, δεν κινήθηκε στη «λογική» των ισορροπιών ενώ και στην περίπτωση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, είναι προφανές ότι η επιλογή είναι καθαρά προσωπική!

Η Αχαιή υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπηρεσιακό υπουργό Γιάννη Γκόλια, λίγο πριν την παράδοση – παραλαβή του υπουργείου

Παράλληλη διαδρομή

Πολύ πριν συναντηθεί και γνωρίσει την νέα Υφυπουργό Υποδομών, είχαν μια κοινή αφετηρία: Τον Ιανουάριο του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγόταν πανηγυρικά στην ηγεσία της ΝΔ ξεκινώντας τον αγώνα για την κορυφή. Το καλοκαίρι του 2016 η Χριστίνα Αλεξοπούλου, ξεκίνησε το δικό της αγώνα μέσα από τη Δ.Κ.Μ., τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στους μηχανικούς και ένα μεγάλο φυτώριο πολιτικής, για να εκλεγεί το Νοέμβριο του ίδιου έτους -με τον Παναγιώτη Τσώνη (νυν πρόεδρος του ΟΛΠΑ)- στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ από τη Δυτική Ελλάδα.  Πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους επιστήμονες και μέλη του κόμματος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου εμπιστεύθηκε από τότε το άστρο του Κυριάκου. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην εργάζεται παράλληλα, από το γραφείο της, για το κόμμα και έπιασε για τα καλά την ευκαιρία που προσέφερε η πλήρης ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. Πήρε το διαβατήριο για την πολιτική και μέσα σε μια τριετία, βρέθηκε το 2019 στη Βουλή μετά από προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραχωρήσει στη 41χρονη τότε μηχανικό που ήταν 4η σε ψήφους, την έδρα του στην Αχαΐα.

Κέρδισε το επιτελείο…

Η Χριστίνα θεωρείτο από την πρώτη ώρα πρόσωπο εμπιστοσύνης στα κεντρικά της ΝΔ καθώς σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε μέλος της  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας ενώ είχε ήδη ξεχωρίσει από το 2010 όταν εξελέγη πρώτη σε ψήφους στον συνδυασμό της ΝΔ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας.

Όσον αφορά την προσωπική της σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα λόγια περιττεύουν, η εικόνα την περασμένο Παρασκευή, από την μεγαλειώδη τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα τα λέει όλα. Μόλις ολοκληρώνει το λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωνάζει και αγκαλιάζει τη μικρή Πηνελόπη, την κόρη της Χριστίνας, στο βάθρο εν μέσω επευφημιών. Γνωρίζει ότι η 6 ετών Πηνελόπη είναι το… γούρι της Χριστίνας και με αυτό τον τρόπο την τιμά για τον πολύχρονο σκληρό αγώνα που δίνει για το κόμμα και βέβαια την προκοπή της πατρίδας.

Δαχτυλίδι του αγωνιστή/ριας

Πριν περάσει… δαχτυλίδι ένταξης στη νέα κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι το πρόκριμα για όλους είναι το κόμμα να φέρει πίσω στην κάλπη όλους όσους επέλεξαν τη ΝΔ στις 21/5/2023. Ήταν μια μάχη κόντρα στους… φυσικούς νόμους, τον αναμενόμενο εφησυχασμό, μιας και όλα είχαν ήδη κριθεί αλλά και την ικανότητα να βεβαιωθούν, ένας προς ένας οι ψηφοφόροι, ότι ένα μήνα πριν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή και αξίζει να την επαναλάβουν!

Ουσιαστικά, από τις 28 Μαΐου, μετά την ορκωμοσία της Βουλής, η Χριστίνα Αλεξοπούλου και όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν υψηλούς και απαιτητικούς στόχους, κλήθηκαν να καλύψουν τεράστιες διαδρομές μέσα σε 27 μέρες, εντός και εκτός νομού, προκειμένου να επαναληφθεί το θαύμα και στην προχθεσινή.

Στα πλαίσια του προγράμματος που εκπόνησε η Γραμματεία Οργανωτικού η Χριστίνα Αλεξοπούλου γύρισε από άκρη σε άκρη το νομό μαζί με κομματικά κλιμάκια ενώ για τις ίδιες ανάγκες ταξίδεψε αρχές Ιουνίου στη Λευκάδα με τον Θάνο Πλεύρη ενώ πρόσφατα πέρασε ένα διήμερο στην Κεφαλονιά για την ψήφο πόρτα-πόρτα με τοπικούς βουλευτές και στελέχη.

Η ορκωμοσία και  ο φάκελος με τα Τέμπη

Σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου, η Χριστίνα Αλεξοπούλου ορκίστηκε ως μέλος της νέας Κυβέρνησης στο Προεδρικό και δύο ώρες μετά ανέλαβε καθήκοντα στον τομέα των Μεταφορών, παραλαμβάνοντας το γνωστό… μπλε φάκελο που θα παραδώσει σε κάθε έναν ξεχωριστά, έχοντας ήδη κάνει τη σχετική προετοιμασία με τους συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Το Υπουργείο Υποδομών, αμέσως μετά τα Τέμπη, αποτελεί ένα ιδιαίτερα φορτισμένο πεδίο πολιτικής ευθύνης και τα δύσκολα μάλλον… έπονται για την πρώτη Αχαιή Υφυπουργό στο Υπ. Υποδομών.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου θα πρέπει να έχει τώρα και την τύχη με το μέρος της. Σίγουρα, εκτός από την εργατικότητά της, θα έχει δίπλα έναν άξιο, μεθοδικό και ομαδικό Υπουργό


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr