background img
banner
banner

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: 62 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γενέθλια είχε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου, ο Α.Σ. Αχιλλέας Καμαρών. Σύμφωνα με το καταστατικό του, ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 1961, όταν το Πρωτοδικείο Πατρών αναγνώρισε επίσημα τον σύλλογο “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ” με την υπ αρ. 486/1961 απόφαση του Πολυμελούς με έδρα την κοινότητα ΚΑΜΑΡΩΝ και αύξοντα αριθμο 1457/1961. Χρώματά του είναι το πράσινο και το λευκό και έδρα του το δημοτικό στάδιο Καμαρών.

“Είμαστε υπερήφανοι που μετά από 62 χρόνια συνεχίζουμε να κρατάμε άσβεστη τη δίψα για διακρίσεις για πρωταθλήματα, για κύπελλα, για άθληση όλων των κατοίκων της περιοχής μας. Είμαστε υπερήφανοι για τα 62 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας του σωματείου μας. Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά της Ακαδημίας μας, για την ποδοσφαιρική ανδρική ομάδα και για το τμήμα Ζούμπα και Γυμναστικής. Ευχαριστούμε όλους όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να υπάρχουμε . Στην τελετή λήξης όλων των τμημάτων παίξαμε, φάγαμε, απολαύσαμε και γελάσαμε όλοι μαζί για όλα αυτά τα 62 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ -ΘΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Η χρονιά έκλεισε με το παιχνίδι θεσμό πλέον, ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς (νικητές φυσικά τα παιδιά), με σουβλάκια και ψητούρα καθώς και πολλά πυροτεχνήματα και ευχές για ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου.

Τέσσερις σεζόν στη Δ΄ Εθνική

Ο Αχιλλέας ιδρύθηκε το 1961 και την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας. Σε δύο μόλις χρόνια ανεβαίνει στην Β΄ κατηγορία και από τότε μέχρι σήμερα δεν ξανά έπαιξε ποτέ στην Γ΄ κατηγορία.

Το 1966 έφτασε στους 32 του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από την Παναχαΐκή με 5-2. Την ίδια χρονιά τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος χάνοντας το στον αγώνα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Αν κέρδιζε θα διεκδικούσε την ιστορική άνοδο στην Β΄ Εθνική σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων νομών.

Το 1967 παίζει για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία μέχρι το 1973 για να επιστρέψει ξανά το 1985. Παραμένει τρία χρόνια αλλά λόγω αναδιάρθρωσης υποβιβάζεται στην Β΄ κατηγορία. Το 2006 κατακτά το πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας και το 2007 αυτό της Α΄ και ανεβαίνει στην Δ΄ Εθνική όπου αγωνίστηκε για τέσσερις περιόδους μέχρι το 2011 με πρόεδρο τον αείμνηστο Ανδρέα Βαρνακιώτη. Μάλιστα βρέθηκε αντίπαλος με τον Παναιγιάλειο για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία.

Κυπελλούχος Αχαϊας το 2008

Ο Αχιλλέας Καμαρών έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς του Κυπέλλου Αχαΐας, ο πρώτος το 1986 όπου έχασε με 8-2 από το Πάτραι. Ο δεύτερος την περίοδο 2007 – 2008 όπου και κατέκτησε το κύπελλο νικώντας στα πέναλτι τον Αχαιό Σαραβαλίου με 4-3, η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε με 1-1 και η παράταση με 2-2. Στον δεύτερο τελικό δεν φόρεσε το παραδοσιακό του χρώμα (πράσινο) αλλά φόρεσε κόκκινες φανέλες για γούρι.

Το 2010 συγχωνεύτηκε (απορρόφησε) με τον Εθνικό Αιγίου που αγωνιζόταν στο τοπικό, αλλάζοντας μόνο το όνομα σε Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας και κρατώντας τα ίδια χρώματα και έδρα. Ακόμη οι απόψεις διίστανται, αν έγινε η συγχώνευση για τον απλούστατο λόγο ότι για την Ποδοσφαιρική Ένωση Αχαΐας ακόμα και σήμερα, στα τοπικά πρωταθλήματα που αγωνίζεται η ομάδα, δηλώνεται στα φύλλα αγώνος ως ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ.

Από τον Αχιλλέα πέρασαν παίκτες που είχαν κάνει καριέρα σε ομάδες Α΄ Εθνικής, όπως οι Αποστόλης Δρακόπουλος (Ολυμπιακός), Χάρης Καρασαβίδης (Παναθηναϊκός), ο Χρήστος Μικές (ΑΕΚ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Πανηλειακό, Χαλκηδόνα, Ατρόμητο και Βέροια) αλλά και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές του τοπικού ποδοσφαίρου που αγωνίστηκαν σε Εθνικές κατηγορίες.
Σήμερα ο Αχιλλέας Καμαρών συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαϊας.

Πλούσια δράση και στις ακαδημίες

Ο Αχιλλέας έχει έντονη δράση και παράδοση στα μικρά τμήματα. Στις ακαδημίες του συμμετέχουν δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών. “Όταν είσαι σωστή ομάδα οφείλεις να έχεις και Ακαδημίες”. είναι το… σλόγκαν που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του συλλόγου. Πριν από ένα μήνα στο γήπεδο Πλαστήρα πραγματοποιήθηκαν απονομές μεταλλίων στα τμήματα που έπαιξαν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Όλες οι ακαδημίες της περιοχής μας ήταν εκεί.

“ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ για την πετυχημένη χρονιά και την άψογη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ΥΠΟΔΟΜΩΝ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους που και φέτος συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Ένωσής μας” τονίζεται σε ανάρτηση του Αχιλλέα Καμαρών στην επίσημη σελίδα του σωματείου.

Η σημερινή διοίκηση

Στη θέση του προέδρου από πέρυσι βρίσκεται ο Γιώργος Σκανδάμης. Ήταν άλλωστε το πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα μέλη του ΔΣ, το οποίο σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2022 ως εξής:
Πρόεδρος: Σκανδάμης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Τσαλπατούρος Αντώνης
Γ. Γραμματέας: Κιτσάτης Αχιλλέας
Αν. Γραμματέας: Λιαπόπουλος Άγγελος
Γενικός Αρχηγός: Κόκλας Νικόλαος
Ταμίας: Δρακόπουλος Βασίλης
Υπ. Δημ. Σχέσεων: Κοσσέρης Ηλίας
Υπευθ. Ακαδημίας: Μπαρμπούνης Δημήτρης
Έφορος: Μακαρώνας Σωτήρης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr