background img
banner
banner

«Η κεντρική πλατεία της πόλης μας»

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ερωτήματα που… πλανώνται στην ατμόσφαιρα σχετικά με το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός», υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, Κώστας Σπηλιόπουλος. Ειδικότερα, σημειώνει: «Σε λίγο η κεντρική πλατεία της πόλης μας, η Πλατεία Αγίας Λαύρας ολοκληρώνεται και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες και τους επισκέπτες. Η κατασκευή του έργου βέβαια πέρασε από σαράντα κύματα και έγινε θέμα δυσφήμησης της πόλης. Το χρεώθηκε η δημοτική αρχή του κυρίου Καλογεροπούλου για την ανικανότητα και έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, καθώς και την αδυναμία διαχείρισης ακόμη και μικρών έργων».
Οι πολίτες να εξάγουν τα
δικά τους συμπεράσματα…
Με τα πολλά τελειώνει το σήριαλ της πλατείας. Όμως θα πλανώνται για πολύ καιρό κρίσιμα ερωτήματα, για τα οποία οι πολίτες θα βγάλουν τα δικά του συμπεράσματα. Και αυτό διότι:
1. Η πλατεία μπορούσε να γίνει πολύ γρηγορότερα και όχι να περάσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των κατοίκων, την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών και τη δυσφήμηση της πόλεως.
2. Η πλατεία μπορούσε να γίνει φθηνότερα με λιγότερα χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο. Η μέθοδος και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Το κόστος με τους χειρισμούς που έγιναν ανέβηκε πολύ και χωρίς λόγο.
3. Η πλατεία μπορούσε να γίνει καλύτερη, ομορφότερη και πιο λειτουργική. Αυτό βέβαια θα το κρίνουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης μας. Κατά την άποψή μας όμως η πρώτη εικόνα δε συνδυάζεται αισθητικά με τις αναπλάσεις του κέντρου (Ευθ. Γάτου, Κλεομένους Οικονόμου, κλπ.) με τα διατηρητέα της πλατείας, καθώς και πολλές άλλες παραμέτρους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν».
Καταλήγοντας, ο κ. Σπηλιόπουλος υπογραμμίζει τα εξής: «Η αξιολόγηση όπως είπαμε ανήκει στους πολίτες για τους οποίους άλλωστε σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα έργα. Και βέβαια αυτά θα πιστωθούν θετικά ή θα τα χρεωθούν αρνητικά στη Δημοτική Αρχή του κυρίου Καλογερόπουλου αλλά και στην αντιπολίτευση που ενεπλάκη αρνητικά στην υπόθεση αυτή που ταλαιπώρησε την πόλη επί μακρόν».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr