background img
banner
banner

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ: «Προσοχή στις πλάνες και τις αντιχριστιανικές διδασκαλίες από τους Χιλιαστές»

Την προσοχή των πιστών ώστε να μην παρασυρθούν από τις διδασκαλίες και τις εκδηλώσεις αιρετικών, εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διαπιστώνοντας αύξηση της δράσης Χιλιαστών σε σπίτια Χριστιανών και των προσπαθειών προσηλυτισμού.

Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει: ΄΄H Ιερά Μητρόπολή μας πληροφορείται ότι κατά την παρούσα περίοδο παρατηρείται και πάλι υπερδραστηριότητα και ιδιαίτερη κινητικότητα των λεγομένων «Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά» ή Χιλιαστών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας και στην πόλη του Αιγίου. Εκπρόσωποι της αιρέσεως αυτής επισκέπτονται τις οικίες των πιστών μας, με σκοπό να τους προσηλυτίσουν στην αίρεσή τους, προσφέροντάς τους την Καινή Διαθήκη, το κείμενο της οποίας δεν είναι εγκεκριμένο από την επίσημη Εκκλησία. Κατά τη συνήθη τακτική τους, απομονώνουν μια φράση του ιερού Ευαγγελίου, ώστε, εφόσον είναι αποκομμένη από τα συμφραζόμενα, να της δώσουν την ερμηνεία που επιθυμούν.

Ποινικό αδίκημα ο προσηλυτισμός

Ο προσηλυτισμός αποτελεί ποινικό αδίκημα και απαγορεύεται ρητά, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Συντάγματος και τον Νόμο 1363/38-39΄΄.
Όπως αναφέρεται εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, ΄΄ο Χιλιασμός είναι μία ξενόφερτη και ξενοκίνητη οργάνωση με τίτλο «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά» με έδρα το Μπρούκλιν της Αμερικής. Η οργάνωση αυτή μέσω βιβλίων Καινής Διαθήκης και περιοδικών που εκδίδει, διοχετεύει σε ολόκληρο τον κόσμο πλάνες και αντιχριστιανικές διδασκαλίες. Παγιδεύουν αθώες ψυχές, εμφανιζόμενοι ως χριστιανοί ενώ στην πραγματικότητα αρνούνται τα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστεως και ιδιαίτερα την πίστη στην Αγία Τριάδα και τον Ιησού Χριστό ως «Θεό ἀληθινό ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ». Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου, αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αποστρέφεται όμως τις φοβερές αιρέσεις, όποιες κι απ’ όπου και αν προέρχονται, διότι πολεμούν και διαστρέφουν την Αλήθεια της πίστεώς μας, την οποία διαφυλάττει ακέραιη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που είναι η μόνη σώζουσα και οδηγούσα τον άνθρωπο με ασφάλεια στο λιμάνι της σωτηρίας΄΄.

Κλείνοντας, τονίζει: ΄΄Κατόπιν των ανωτέρω, εφιστούμε την προσοχή στον ευσεβή λαό μας να μην παρασύρεται από τις διδασκαλίες και τις εκδηλώσεις των αιρετικών, όσο καλοί και ευγενείς κι αν είναι, και να παραμένουν σταθεροί στην Ορθόδοξη πίστη και τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος είναι «ἡ Ὁδός καί ἡ Ἀλήθεια καί ἡ Ζωή»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr