background img
banner
banner

«Καμίνι» η Αιγιάλεια

«ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ» ΚΑΙ ΛΙΒΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ – «ΑΝΑΣΕΣ» ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς Κελσίου χαρακτήρισαν το Σαββατοκύριακο στην Αιγιάλεια που θεωρήθηκε από τα πιο θερμά των τελευταίων χρόνων. Ο κόσμος αναζήτησε δροσιά στις παραλίες στις οποίες έκανε κατάληψη ως αργά το βράδυ, ενώ δεν υπήρξαν περιστατικά έκτακτης ανάγκης λόγω της ζέστης.

Κόπηκε το ρεύμα σε μεγάλο τμήμα του Αιγίου

Μοναδικό ίσως πρόβλημα που προέκυψε ήταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του Αιγίου, το απόγευμα του Σαββάτου, γεγονός που αντιμετωπίστηκε μετά από μισή ώρα και οφειλόταν στην επιβάρυνση του δικτύου εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης των κλιματιστικών.

Αν και για τους μετεωρολόγους η Παρασκευή θα ήταν η πιο θερμή μέρα για την Αιγιάλεια, εντούτοις το Σάββατο και την Κυριακή υπήρξε η κορύφωση του θερμού κλίματος, καθώς επικράτησαν ακραίες θερμοκρασίες ειδικά στο κέντρο του Αιγίου όπου το θερμόμετρο «σκαρφάλωσε» στους 41 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.

Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες

΄΄Ήμασταν σε επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως φαίνεται, θα συνεχιστούν΄΄, είπε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, επισημαίνοντας ότι και σήμερα Δευτέρα θα παραμείνουν διαθέσιμες για τους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου, με τις θήρες του ΚΑΠΗ των Υψηλών Αλωνίων να είναι ανοιχτές για όσους αισθανθούν ότι έχουν ανάγκη λίγη δροσιά.

Σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς

Ως προς τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, χθες ήταν βόρειοι με το χαρακτηριστικό του λίβα, αν και η έντασή τους ήταν χαμηλή. Ωστόσο, σε επιφυλακή για ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς εξαιτίας και των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών βρέθηκαν τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και η Πολιτική Προστασία του δήμου, όσο και οι εθελοντικές ομάδες. Αυξήθηκαν έτσι και οι περιπολίες από οχήματα με νερό με τα πληρώματα να παραμένουν υπ’ ατμόν, ειδικά τις επικίνδυνες ώρες έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν εν τη γενέσει της οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση.

Έρχονται νέα κύματα καύσωνα

Και μπορεί η πρόγνωση της ΕΜΥ να παρουσιάζει για σήμερα μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας με μέγιστη του 35 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες, ωστόσο η περιοχή, όπως φαίνεται, θα παραμείνει «καμίνι» καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού ο υδράργυρος θα ανεβαίνει σταδιακά για να φτάσει τελικά την Παρασκευή ξανά στους 40 βαθμούς Κελσίου και να τους ξεπεράσει το Σάββατο…

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από 24 έως 31 Ιουλίου ο μέσος όρος θα κυμανθεί για τους τρεις νομούς της Περιφέρειας από 38 έως 40 βαθμούς. Από την 1η έως και τις 7 Αυγούστου ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή «πτώση» έως και δύο βαθμούς και θα «πέσει» στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Τα σαραντάρια όμως θα επιστρέψουν πάλι από τις 7 Αυγούστου με την θερμοκρασία έως και τις 15 Αυγούστου να φτάνει και να παραμένει όλη την εβδομάδα στους 41 βαθμούς. Το διάστημα από 15 έως και 21 Αυγούστου η μέση θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται πως θα κυμανθεί μεταξύ 39 και 40 βαθμών Κελσίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr