background img
banner
banner

Με ευχές και… δέσμευση για εκσυγχρονισμό

H ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΑΠΗ, ζώντας συγκινητικές στιγμές και με μία ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο αποδοτική, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης της φετινής περιόδου για την όμορφη και σημαντική δομή του δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΑΠΗ της οδού Μελετοπούλων στα Υψηλά Αλώνια, την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουνίου και χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν φέτος οι υπεύθυνοι και οι επωφελούμενοι των προγραμμάτων.

Η Έκθεση Εικαστικών Δημιουργιών “τράβηξε” τα βλέμματα

Η δομή του Νομικού Προσώπου λειτούργησε με νέα δεδομένα, έπειτα από μία τρίχρονη ¨ταλαιπωρία¨ που άκουγε στο όνομα κορωνοϊός, «μαχόμενη» συνάμα με την οικονομική κρίση της κοινωνίας, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τα μέλη και τις συνθήκες. Οι κυρίες του ΚΑΠΗ Αιγίου και Ακράτας είχαν φτιάξει καλλιτεχνικές δημιουργίες – χειροτεχνίες που επιμελήθηκαν με μεγάλο κόπο και μεράκι, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε επιτόπια έκθεση σε ειδικό πάγκο. Οι εικαστικές αυτές παρεμβάσεις, όχι μόνο είχαν τρομερό ενδιαφέρον αλλά συνάμα ανέδειξαν το μεγάλο ταλέντο που έχουν κάποια μέλη στην εικαστική τέχνη και στις χειροτεχνίες, από διάφορα υλικά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και Εργαστήριο Εικαστικών, κατασκευές οι οποίες φτιάχνονταν με σκοπό να χαριστούν σε ενδιαφερόμενους που ζητούσαν αυτές τις χειροτεχνίες, ως αναμνηστικό της εκδήλωσης.

Αλ. Φωτεινού: ¨Πολλές δράσεις, με μεγαλύτερο “ατού” το μεράκι για δημιουργία¨

«Η Τελετή Λήξης του ΚΑΠΗ είχε μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος που βρέθηκε σε αυτή την όμορφη γιορτή πέρασε πολύ όμορφα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ικανοποιημένοι, καθώς τελείωσε μία χρονιά υπό δύσκολες κοινωνικά συνθήκες. Είχαμε δυναμικότητα και παραγωγικότητα. Οι υπεύθυνοι, τα μέλη του και γενικά όλοι οι φίλοι της δομής, έχουν αποδείξει ότι είναι ενεργά άτομα στην κοινωνία της Αιγιάλειας, άνθρωποι με πολλές ιδέες και αρκετό πλουραλισμό. Πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις, με μεγαλύτερο “ατού” μας το μεράκι για δημιουργία…» ήταν τα λόγια της υπεύθυνης της δομής Αλεξάνδρας Φωτεινού, η οποία μάλιστα επισήμανε ότι η ομάδα του Κέντρου μαζί με τους επικεφαλής των τμημάτων, είναι ένα ¨κράμα¨ από ανθρώπους με μεγάλη θέληση για δουλειά, βρισκόμενοι πάντα στο πλευρό των μελών περισσότερο ως φίλοι, παρά ως συνεργάτες.

Στη γιορτή της λήξης υπήρξε μπουφές με εδέσματα, φαγητά και γλυκά τα οποία έφτιαξαν οι ίδιες οι κυρίες του ΚΑΠΗ. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του τμήματος της Χορωδίας, η οποία απέδωσε παλαιά, ρετρό τραγούδια και ακούσματα από όλη την γκάμα της ελαφρολαϊκής μουσικής περασμένων δεκαετιών, ενώ προς το τέλος έγινε ένα μεγάλο κάλεσμα, ώστε να συμμετέχουν τραγουδιστικά και οι υπόλοιποι, κάνοντας μία τεράστια ¨παρέα¨ να σηκωθεί και να τραγουδάει, γεγονός που έδωσε ιδιαίτερο και πανηγυρικό τόνο. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Καραϊσκος, αλλά και η επιχειρηματίας Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη. Λίγο μετά, δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις και διπλώματα ως αναμνηστικά στις κυρίες που συμμετείχαν κατά τη χειμερινή σεζόν στις δράσεις των Εικαστικών, ενώ διάκριση έλαβε και η υπεύθυνη του τμήματος.

Ποια είναι η ομάδα που… ¨κερδίζει¨

Να σημειωθεί ότι, εκτός από την κ. Φωτεινού, υπεύθυνες του χώρου των ΚΑΠΗ είναι η Δήμητρα Σπυροπούλου, η Θεοδώρα Μεντζελοπούλου και η Γεωργία Νικολοπούλου, ενώ στο τμήμα της Χορωδίας υπεύθυνη είναι η Βασιλική Νάσση. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες και στην ομάδα κοινωνικών συζητήσεων υπεύθυνη είναι η Ψυχολόγος Χαρά Θεοδωρακοπούλου, στο τμήμα εκγύμνασης ήταν υπεύθυνη η Γυμνάστρια Δήμητρα Αρβανίτη, στις εκφραστικές περιπλανήσεις η Θεατρολόγος Μαρία Αγγελοπούλου, στις χειροτεχνίες και δημιουργίες η Εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου, ενώ η Δήμητρα Σπυροπούλου και Γεωργία Νικολοπούλου έχουν αρμοδιότητα τις εξωτερικές δραστηριότητες και τις εκδρομικές εξορμήσεις, καθώς και τη συντήρηση των βιβλίων του ΚΑΠΗ. Πρόεδρος των ΚΑΠΗ είναι ο εκπρόσωπος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Η δέσμευση του δημάρχου και η αποφώνηση της όμορφης βραδιάς

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας χαιρέτισε τις δράσεις των υπεύθυνων και των μελών του ΚΑΠΗ, σημειώνοντας την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υπεύθυνοι, να διατηρούν τα ΚΑΠΗ σε υψηλό κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ δεσμεύτηκε ότι με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο, όχι μόνο θα συνεχιστούν οι δράσεις που ήδη υπάρχουν και δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της δημοτικής αρχής, αλλά θα εξελιχθούν περαιτέρω και θα δημιουργηθούν και νέα ενδιαφέροντα τμήματα. «Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι στραμμένο στη σημαντική αυτή η δομή του Νομικού Προσώπου. Συγχαρητήρια σε όλους για την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται» δήλωσε ο κ. Καλογερόπουλος, από το βήμα της εκδήλωσης. Η όμορφη γιορτή έκλεισε με τις ευχάριστες νότες και τα τραγούδια από τη χορωδία, αλλά και ευχές για ένα καλό καλοκαίρι, δίδοντας ραντεβού για το «αντάμωμα» του Σεπτέμβρη, πού θα ξεκινήσει η καινούρια χρονιά για την σημαντική δομή του Νομικού Προσώπου.

Να σημειωθεί ότι, η δράση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, η οποία είχε τίτλο «Περπατώ για την υγεία μου και βοηθώ τον συνάνθρωπό μου» ήταν μία έμπνευση που είχαν οι κυρίες από την ομάδα Κοινωνικών Συζητήσεων στην οποία επικεφαλής είναι η Ψυχολόγος της δομής Χαρά Θεοδωρακοπούλου. Ήταν μία όμορφη προσπάθεια από την οποία μαζεύτηκαν συνολικά 619 ευρώ, που θα προσφερθούν ως ενίσχυση στο ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ.

Η τελετή λήξης του ΚΑΠΗ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο οργανωμένη και με περισσότερη… “άνεση”, όμως η χαρακτηριστική καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου, ειπώθηκε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας να γίνει σε μικρότερη κλίμακα από ό,τι πέρυσι, που είχε γίνει στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο της Μυρτιάς, ενώ κατά την περσινή περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερες εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορους χώρους.

Στην εκδήλωση επίσης, έγιναν μικρές αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο διαχείρισης των μελών από τους υπεύθυνους, εστιάζοντας πρωτίστως στην καθημερινή κοινωνική τους δράση, ενώ ξεχωριστή ήταν η αναφορά στους «αφανείς ήρωες» των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Λίγο αργότερα, αναλύθηκαν τα προγράμματα του Σωματείου “Φροντίζω” και του προγράμματος του Θεραπευτικού Κέντρου “Μέριμνα”, διαπιστώνοντας ότι οι δύο συνεργασίες και την φετινή χρονιά, λειτούργησαν αρκετά αποτελεσματικά. Τέλος, αναλύθηκαν οι εξωτερικές δραστηριότητες και οι εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομές και οι επισκέψεις που τελούνται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr