background img
banner
banner

Πίστη, περισυλλογή, προσευχή κι ελπίδα…

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Με το μυαλό στην πληγείσα από την πυρκαγιά περιοχή της Δ.Ε. Διακοπτού αλλά και με την ελπίδα που γεννά η χριστιανική πίστη, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η μνήμη της Θεοπρομήτορος Άννης, στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Θεοπρομήτορος Άννης, στον Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, στο Αίγιο. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν και τις δύο ημέρες, τόσο την παραμονή 24 Ιουλίου το βράδυ, όπου εψάλη Μέγας Εσπερινός, όσο και την Τρίτη 25 Ιουλίου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
Η εικόνα της Αγίας Άννης να κρατά στα χέρια Της την Παναγία, ανθοστόλιστη, τοποθετήθηκε όπως συνηθίζεται, στο κέντρο του ναού, ώστε να προσκυνούν οι πιστοί, με την προσέλευση να είναι αθρόα και τις δύο ημέρες. Την παραμονή, πραγματοποιήθηκε και λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους του Συνοικισμού, με δεκάδες πιστούς να λαμβάνουν την ευλογία Της.

Την Τρίτη κατά τη Θεία Λειτουργία, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Λουκάτος που καθήλωσε το εκκλησίασμα μιλώντας για τον βίο της Αγίας Άννης και τα παραδείγματά Της προς τους πιστούς. Κατά την απόλυση και λίγο πριν ψαλεί από τον Μητροπολίτη ικετήρια δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών, ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Αιγιάλεια αλλά και στην παραπληροφόρηση που υπήρξε από μερίδα του Τύπου. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα ατυχές ρεπορτάζ που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο δεν συνάδει με τις αρχές της Εκκλησίας και τον ρόλο που επιτελεί ο Μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, πάνω από το χωριό της Τράπεζας Δ.Ε. Διακοπτού.

Δεν υπέστησαν ζημιές ούτε η Μονή ούτε ο Ναός

Ο τοπικός Ποιμενάρχης ξεκαθάρισε πως ούτε η εν λόγω Ιερά Μονή, ούτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου υπέστησαν ζημιές από τις φωτιές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των ανδρών της Πολιτικής Προστασίας και όχι ενός λαϊκού που παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ ως κληρικός και συγκεκριμένα ως ο μοναχός. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης «καυτηρίασε» το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε ο μοναχός να έχει και σύζυγο…

Προς αποφυγή παρανοήσεων… έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο Μητροπολίτης, με αφορμή ατυχές ρεπορτάζ

Ειδικότερα, με αφορμή το άρθρο που αφορά την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Βουρών, με τίτλο «Συγκλονίζει μοναχός. Δεν αφήνω το Μοναστήρι να καεί καίγονται τα ξύλα, καίγεται το ρολόι», το οποίο από την Κυριακή 23 Ιουλίου αναπαρήχθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται μάλιστα να ομιλεί και «η σύζυγός του μοναχού», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην ομιλία του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Θεοπρομήτορος Άννης Συνοικισμού, προς αποφυγή παρανοήσεων αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρίνισε ότι: «1. Ο ομιλών στη συνέντευξη δεν φέρει την ιδιότητα του μοναχού, αλλά είναι λαϊκός, ο οποίος την ημέρα της πυρκαγιάς ανέβηκε στην Ιερά Μονή και παρά τις συστάσεις των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αλλά και του μοναχού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Βουρών να φύγει από την περιοχή εκείνος, μη υπακούοντας, παρέμεινε με δική του ευθύνη, χωρίς τη συγκατάθεση του μοναχού της Ιεράς Μονής π. Φιλουμένου. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα ο λαϊκός χτύπησε τις καμπάνες του Μοναστηριού με αποτέλεσμα να αποσπάσει την προσοχή των δυνάμεων που ανησύχησαν για τη ζωή του ανθρώπου αυτού. 2. Η «σύζυγος» δε που φαίνεται να μετέχει στη σχετική συνέντευξη είναι σύζυγος του εν λόγω λαϊκού.Οι μοναχοί δεν έχουν σύζυγο όπως λανθασμένα παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, καθώς αφιερώνουν ολοκληρωτικά τη ζωή τους στο Χριστό σύμφωνα με την Παράδοση της Εκκλησίας μας. 3. Σχετικά με τα αναγραφόμενα στο άρθρο ότι «καίγονται τα ξύλα του μοναστηριού, καίγεται το ρολόι» που φέρεται να είπε ο εν λόγω λαϊκός στους δημοσιογράφους, τίποτε δεν συνέβη από τα αναφερόμενα, καθώς όπως με διαβεβαίωσαν εξ αρχής οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αιγιαλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, η φωτιά δεν προκάλεσε καμία απολύτως φθορά στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Βουρών, χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης από ξηράς και αέρος. 3.Ο μοναχός της Ιεράς Μονής π. Φιλούμενος που εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή ασκείται και αγωνίζεται με τη χάρη του Θεού στην πνευματική ζωή και με πολλή αγάπη προσευχητικά συμβάλλει στο να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού, κρατώντας ανοικτή την ιστορική αυτή Μονή στους επισκέπτες της».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr