background img
banner
banner

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος… «προορισμός» για τη Μαρία Τσουκαλά

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Προορισμός» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου, γνωστοποίησε στο Protionline.gr η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά. Η ίδια είχε διαχωρίσει τη θέση της αρκετές φορές από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής μη ταυτιζόμενη με τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμαρχος, γεγονός που, όπως εξηγεί σήμερα, την οδήγησε στο να συστρατευτεί με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Για την απόφασή της αυτή, η έμπειρη αυτοδιοικητική, επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Αν και είχα αποφασίσει να αποσυρθώ, όταν έρχεται η ώρα να κλείσεις την πόρτα σε μια ζωή 20 σχεδόν χρόνων, το ξανασκέφτεσαι. Αισθάνθηκα ότι θα μου ήταν δύσκολο. Αυτόματα δε, ονειρεύτηκα όσα ακόμα θέλω να κάνω. Τελικός στόχος λοιπόν, «Αιγιάλεια Προορισμός» με τον Κώστα Σπηλιόπουλο΄΄.

Οι λόγοι που την οδήγησαν να αλλάξει παράταξη

«Συμπληρώνεται σε λίγους μήνες η τετραετία Καλογερόπουλου στον δήμο Αιγιαλείας αλλά και η δική σας στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Υπήρξαν φορές σε αυτά τα τριάμισι και πλέον χρόνια που διαχωρίσατε τη θέση σας από την παράταξη με την οποία εκλεχθήκατε, αυτή της δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα το θέμα της μεταφοράς των συνεργείων του δήμου στον χώρο της Χαρτοποιίας. Ποια ήταν τα πιο σημαντικά θέματα για τα οποία οι χειρισμοί του δημάρχου δεν σας βρήκαν σύμφωνη;», ήταν το ερώτημα που τέθηκε στην κ. Τσουκαλά, για να δώσει την εξής απάντηση: ΄΄Έχω ένα μεγάλο μειονέκτημα για τον δήμαρχο, για μένα πλεονέκτημα.

Όταν δεν συμφωνώ με κάτι, όταν βλέπω ότι κάτι γίνεται λάθος, έχω το σθένος να το πω και θα συνεχίσω να το κάνω. Είναι άβολο και ενοχλητικό για τον εκάστοτε δήμαρχο, αλλά εγώ έχω μεγαλώσει για να βάζω πολύ νερό στο κρασί μου. Ήταν πολλά τα θέματα στα οποία είχαμε διαφορετική άποψη. Η μετεγκατάσταση των αποθηκών έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι δημοσιοποιήθηκε η αντιπαράθεση.

Ήταν και άλλα που έγιναν στις μεταξύ μας συζητήσεις. Ανακύκλωση- Μητροπόλεως- ανάπλαση πλατείας- διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού- συνεργασία με την αντιπολίτευση (που για μένα έχει κομβικό ρόλο και πρέπει να επιζητείται συνεργασία με καθαρούς όρους και ειλικρίνεια)- ύφος της επικοινωνίας- αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων και της δημοτικής περιουσίας΄΄.
Ερωτηθείσα για το αν συμμερίζεται την άποψη της αντιπολίτευσης ότι ο δήμαρχος ασκεί διοίκηση με εγωκεντρικό τρόπο, είπε: ΄΄Ο δήμαρχος ακούει τους πάντες αλλά εντέλει κάνει το δικό του. Εγώ θέλω έναν δήμαρχο που ακούει, συνθέτει και όταν κάνει λάθος το δέχεται και προσαρμόζεται.

Η αντιπολίτευση βρέθηκε με το «καλημέρα» της δημοτικής αρχής, το 2019, απομονωμένη, εκτός όλων των διοικητικών συμβουλίων του δήμου. Ήταν κίνηση προσβλητική και αντιδημοκρατική. Έπρεπε να έχουμε αποτρέψει τον δήμαρχο΄΄.

Όσον αφορά το έργο της δημοτικής αρχής, σχολίασε: ΄΄Πλησιάζει η ώρα που οι πολίτες θα το κρίνουν και θα αποφασίσουν και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Μιας και γίνεται λόγος για στρατόπεδα, εγώ δεν τα βλέπω. Βλέπω ένα σύνολο που είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο και λέγεται Αιγιάλεια. Δε βλέπω αντιπάλους. Βλέπω σχέδια- στόχους- τρόπους για την επίτευξή τους΄΄.
Στο ερώτημα ποιοι λόγοι την οδήγησαν να συστρατευτεί με τον Κώστα Σπηλιόπουλο κι αν πιστεύει ότι είναι ο ιδανικός επόμενος δήμαρχος Αιγιαλείας, σημείωσε: ΄΄Τον Κώστα Σπηλιόπουλο τον ξέρουμε όλοι μας. Εγώ δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, δεν έτυχε. Τον γνώρισα ουσιαστικά στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε ουσιαστικά. Είδα τις προτεραιότητες που έχει για την Αιγιάλεια. Τις συμμερίζομαι και προπάντων δεν είναι ή δεν το παίζει παντογνώστης. Το αν είναι ο ιδανικός επόμενος δήμαρχος, ο λογαριασμός θα γίνει στο τέλος. Τώρα φαίνεται πως έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι΄΄.

Τέλος, ερωτηθείσα για το εάν είναι ικανοποιημένη από τις ως τώρα εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού κι αν μπόρεσε να προγραμματίσει τις εκδηλώσεις που επιθυμούσε, η κ. Τσουκαλά επισήμανε: ΄΄Συνεχίζω να αγωνίζομαι σαν να είμαι ακόμη στην αρχή. Με πείσμα και επιμονή. Με άξιους συνεργάτες, ακούραστα που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος, να επιτύχουμε την ανάπτυξη της Αιγιάλειας, με πολιτιστικό προσανατολισμό.

Μετά την καθιέρωση του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, την αναβάθμιση του Παιδικού Καρναβαλιού, του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το Εν Συρμώ, το Μουσικό Φεστιβάλ, τα Οινοξένεια, ανοίγουμε πανιά για ακόμα περισσότερα φεστιβάλ σε όλη την Αιγιάλεια.

Το όραμά μου είναι ένας δήμος με κοινούς στόχους, με συγκεκριμένο «προορισμό».

Το δυναμικό το έχουμε, μεράκι έχουμε, μπορούμε. Να μας έχει ο Θεός καλά, να αγωνιζόμαστε και να ονειρευόμαστε. Τελειώνοντας, να πω ένα μεγάλο γλυκό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., που με κρατούν ζωντανή, νέα και ονειροπόλα΄΄.

Κώστας Σπηλιόπουλος: «Με τη Μαρία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την πρόοδο του Δήμου μας»

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δήλωση υποψηφιότητας της κ. Τσουκαλά με την παράταξή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος, επισημαίνει:

«Η Μαρία Τσουκαλά, εξαίρετη γιατρός, έπαιξε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο για τα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας. Έχει δε αφήσει το ξεχωριστό, θετικό της στίγμα στην πολιτιστική οργάνωση και ανάπτυξη της περιοχής, ως επικεφαλής της ΔΗΚΕΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Με τη Μαρία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την πρόοδο του Δήμου μας.

Το όραμά μας και η έγνοια μας είναι να κάνουμε το Δήμο της Αιγιάλειας πρότυπο οργάνωσης, λειτουργίας, ανάπτυξης και αλληλεγγύης.

Έχουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την Αιγιάλεια προορισμό. Με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής του δημότη και θα θέτουν τις βάσεις μιας υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους.

Για να νιώσουν οι συνδημότες μας αισιόδοξοι για το μέλλον και υπερήφανοι για τον τόπο τους.

Με τη Μαρία ο βηματισμός μας γίνεται πιο γρήγορος και η δύναμη μας πολλαπλασιάζεται».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr