background img
banner
banner

Προσευχή και ικεσία στους ιερούς ναούς για τις φωτιές

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ικετήρια δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών θα ψαλεί σήμερα και αύριο στους πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς της περιοχής, κατόπιν εγκυκλίου σημειώματος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Απευθυνόμενος στους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο σεπτός ποιμενάρχης, επισημαίνει: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που η περιοχή της Αιγιάλειας άλλα κι άλλα μέρη της πατρίδας μας δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα των σφοδρών πυρκαγιών, οι οποίες καταστρέφουν ανελέητα το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της, την μοναδική πανίδα και χλωρίδα της, που κατακαίουν κατοικημένες περιοχές, τους οίκους και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας και απειλούν τις ζωές των, ως Πνευματικός σας Πατέρας απευθύνομαι προς την αγάπη σας, εκφράζοντας τον πόνο και την οδύνη μου για τις καταστροφές αυτές και σας παρακαλώ όλους και σας προτρέπω να προστρέξουμε συναισθανόμενοι την αναξιότητα και αμαρτωλότητά μας ενώπιον του Κυρίου μας να ενώσουμε τις προσευχές μας και να εντείνουμε τις δεήσεις και τις παρακλήσεις μας προς την Μητέρα Παναγία μας να μεσιτεύσει στον φιλάνθρωπο Υιό Της, ώστε

Εκείνος ως πολυεύσπλαχνος να καταπαύσει των τρομερό αυτό πύρινο εφιάλτη που μαστίζει την περιοχή και την πατρίδα μας. Να προσευχηθούμε με όλη μας την καρδιά να παρηγορήσει και να αποκαταστήσει τους αδελφούς μας που υπέστησαν καταστροφές και να ενισχύσει τους γενναίους Πυροσβέστες μας, τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, τον φιλόχρηστο Στρατό μας και όλους τους εθελοντές που με πνεύμα αυτοθυσίας και συναντιλήψεως ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου, δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τις φλόγες, για να αποτρέψουν την εξάπλωση των πυρκαγιών να την κατασβέσουν.

Να σώσουν τις περιουσίες των συνανθρώπων μας και να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Μας συγκινηθεί η θυσία τους αυτή. Οι προσευχές μας και η σκέψη μας είναι μαζί τους. Προσκαλώ λοιπόν τους Ιερείς μας και ολόκληρο τον θεοφιλή λαό μας σε ικετήρια προσευχή.
Συγκεκριμένα να διαβάσουμε κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής και την Πέμπτη 27 Ιουλίου εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, την κάτωθι εκτενή δέηση με την ειδική για την περίσταση ευχή, με σκοπό να αποσοβηθεί η πύρινη λαίλαπα από την περιοχή μας και από την πατρίδα μας, με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού μας, της Παναγίας μας Μητέρας Του και πάντων των Αγίων μας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr