background img
banner
banner

Σήμερα στο Πταισματοδικείο οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

Να καταθέσουν στον Πταισματοδίκη Αιγίου για την απόρριψη της μετεγκατάστασης της αποθήκης υλικών και του προσωπικού των συνεργείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Αιγιαλείας από το κτίριο της Περιφέρειας στην παραλία, σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας, καλούνται σήμερα Πέμπτη, οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου 2020, είχαν καταψηφίσει τη σχετική πρόταση της δημοτικής αρχής. Οι 14 από τους 21 προτίθενται να καταθέσουν κοινό υπόμνημα εξηγώντας τους λόγους που είχαν ψηφίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ώρα που ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους, αλλά σε ενημέρωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, καθότι ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων είχε κληθεί τότε σε απολογία για την ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Βεβαίως, σήμερα και συγκεκριμένα από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει προκύψει άρση της ακαταλληλότητας που είχε κρίνει η Τεχνική Υπηρεσία, καθώς εκτελέστηκε έργο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που αποκατέστησε το κτίριο. Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι η μήνυση που έχει υποβληθεί δεν είναι εις βάρος των δημοτικών συμβούλων, αλλά κατά παντός υπευθύνου.

Θα αποδείξουν ότι δεν παρέλειψαν και δεν παρεμπόδισαν την αποτροπή κοινού κινδύνου

Οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι πρόκειται να επικαλεστούν το γεγονός ότι δεν καταψήφισαν τη μεταφορά των υλικών, του προσωπικού και των συνεργείων, αλλά τη μεταφορά τους στον χώρο της Χαρτοποιίας την αξιοποίηση της οποίας επιθυμούν για αναπτυξιακούς λόγους. Από την άλλη, είναι θετικοί σε μεταφορά σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Το υπόμνημα που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, θα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» ενώ οι υπόλοιποι πρόκειται να καταθέσουν διαφορετικά. Το βέβαιο είναι πως με τα επιχειρήματα της άρσης επικινδυνότητας του κτιρίου και της λήψης μέτρων ασφαλείας στο υπάρχον κτίριο, θα αρνηθούν ενδεχόμενη παράβαση που θα τους καταλογιστεί, αποδεικνύοντας ότι δεν παρέλειψαν και δεν παρεμπόδισαν την αποτροπή κοινού κινδύνου.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Ουδέποτε ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δημοτικών συμβούλων»

Απαντώντας στην ουσία στα όσα η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. ανέφερε σε ανακοίνωσή της περί υποβολής μήνυσης από τον δήμαρχο στους 21 δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν το 2020 τη μεταφορά στη Χαρτοποιία, από το γραφείο του δημάρχου εξεδόθη χθες ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Είναι γνωστό ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Γνωστό επίσης, ότι τα όργανα διοίκησης του Δήμου όπως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο υπόκεινται ανά πάσα στιγμή στον αυτεπάγγελτο έλεγχο των Εισαγγελικών Αρχών για τις πράξεις τους και παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όμως σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται ο Δήμαρχος να έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί μη μετεγκατάστασης Υπηρεσίας, η οποία υπερψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και η οποία δέον να επισημανθεί ότι ήδη έχει ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως μη νόμιμη, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα. Ουδέποτε ο Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δημοτικών συμβούλων για την απόφαση τους περί της μη μετεγκατάστασης Υπηρεσίας λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου που στεγαζόταν. Ουδέποτε κατήγγειλε στην Εισαγγελία πράξεις των Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με το θέμα, ως παράνομες. Ουδέποτε ζήτησε την ποινική τους δίωξη, ουδέποτε πρότεινε μάρτυρες προς απόδειξη της κατηγορίας΄΄.

Ενημέρωσε με έγγραφο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει τα εξής: ΄΄Το γεγονός είναι ότι, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο περί το τέλος του 2020, κατά την οποία η Εισαγγελική Αρχή διενεργούσε σχετικά προκαταρκτική εξέταση καλώντας Αντιπεριφερειάρχη για έγγραφες εξηγήσεις, ο Δήμος ως όφειλε με έγγραφο του ενημέρωσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εξέλιξη του θέματος, κοινοποιώντας το παράλληλα στην Εισαγγελία Πλημ/κων Αιγίου, προκειμένου να λάβει γνώση και για την πληρότητα της ενημέρωσης της .
Συνεπώς, τα διοχετευόμενα στον Τύπο ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και το μόνο που αποσκοπούν είναι να διχάσουν το Δήμο, διαχωρίζοντας δήθεν σε καλούς και κακούς πολιτικούς. Συστήνουμε υπομονή, σε λίγες εβδομάδες οι δημότες θα αποφανθούν για όλα΄΄.

Β. Ψυχράμη: «Η δημοτική αρχή όφειλε τότε να έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα κι όχι να έρχεται τώρα με εκβιαστικά διλήμματα»

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Βάσω Ψυχράμη, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση καταψήφισε τότε την εισήγηση της δημοτικής αρχής περί μεταφοράς των συνεργείων και των οχημάτων, σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας. Όπως είπε, ΄΄το κτίριο της πρώην Χαρτοποιίας έχει χαρακτηριστεί σαν μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής. Η δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εισηγήθηκε μεταφορά στην πρώην Χαρτοποιία, όφειλε να έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Όχι να έρχεται τελευταία στιγμή με εκβιαστικά διλήμματα, όπως συνηθίζει. Είναι αδιανόητο να συνηγορήσουμε στο να μετατραπεί η Χαρτοποιία σε αποθήκη. Άραγε γιατί τόση επιμονή για τη Χαρτοποιία; Είναι σαφές ότι εμείς δεν είπαμε να παραμείνουν υλικά, προσωπικό και συνεργεία στο υπάρχον κτίριο. Καταψηφίσαμε όμως την πρόταση για μεταφορά στη Χαρτοποιία γιατί έτσι εκτιμήσαμε ότι θα έμπαινε «ταφόπλακα» στην ανάπτυξή της΄΄.

Σχετικά με τη διευκρίνιση του δημάρχου ότι ο ίδιος δεν έχει υποβάλει μήνυση εις βάρος των 21 δημοτικών συμβούλων που καταψήφισαν την πρότασή του για μεταφορά στη Χαρτοποιία και πως προχώρησε μόνο σε ενημέρωση της Αποκεντρωμένης, η κ. Ψυχράμη επισήμανε: ΄΄Προσωπικά αδιαφορώ για τις όποιες ενέργειες του δημάρχου, διότι «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».
Ο κ. Καλογερόπουλος, από την ιδιαίτερη προσκόλλησή του στην εξουσία, έχει «τυφλωθεί» και αναφέρει μισές αλήθειες.
Είτε με εκβιαστικούς τρόπους είτε με έμμεσες απειλές, προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία. Οι πολίτες όμως έχουν κρίση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr