background img
banner
banner

Σε «κόκκινο συναγερμό» σήμερα η Αιγιάλεια

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μετεωρολόγοι αλλά και Πυροσβεστική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εστιάζοντας στην περιοχή της Αιγιαλείας και ιδιαίτερα στην Δ.Ε. Διακοπτού όπου, μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου, υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες, κυρίως στα ορεινά και το φαράγγι του Βουραϊκού, μετά την μεγάλη φωτιά της Κυριακής που μας πέρασε 23 του μηνός.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη, για σήμερα, έως και το απόγευμα, οι συνθήκες ιδιαίτερα στην Αιγιάλεια θα είναι δύσκολες, με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς δυτικούς – βορειοδυτικούς ανέμους, στα 6 – 7μποφόρ.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα με την ονομασία ‘Κλέων’ , η περιοχή στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα αντιμετώπιζε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή που μας πέρασε 23 του μηνός ο νέος μετεωρολογικός σταθμός που τοποθετήθηκε στο Αίγιο, στην Υπηρεσία Καθαριότητας -σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο- κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία για τη Δυτική Ελλάδα, στους 43,8 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία, 2-3 βαθμούς υψηλότερα από την Πάτρα, σε συνδυασμό με την μηδενική υγρασία και τις ριπές δυτικών ανέμων, αύξησε τον κίνδυνο φωτιάς γι αυτό και είδαμε την Κυριακή τη φλόγα να διασχίζει σε ελάχιστο χρόνο την παραλιακή ζώνη στο Διακοπτό και να απειλεί κατοικημένες περιοχές» αναφέρει ο κ. Σερέτης.

Σήμερα Τετάρτη στην περιοχή του Διακοπτού, για τυχόν αναζωπυρώσεις, θα περιπολούν ελικόπτερο της Π.Υ., 43 οχήματα, πυροσβεστικά αλλά και άλλα οχήματα ετοιμότητας και 120 άνδρες στους οποίους εντάσσονται και πεζοπόρα τμήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Με βάση τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας για φωτιά, από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια, στην Αιγιάλεια θα υπάρξει επιφυλακή στο μέγιστο (βαθμός κινδύνου «5»). Γι αυτό και για σήμερα Τετάρτη τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από το Δασαρχείο Αιγιαλείας σε:

Δερβένι – Μαραθιά – Φαράγγι Βουραϊκού, Κάστρο, Τράπεζα και Καθολικό

Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας – Ποροβίτσα

Λίμνη Τσιβλού – Άνω Ποταμιά – Πέντε δένδρα – Ψαμιακό νερό

Δασικός δρόμος προς δεξαμενή Δασαρχείου Αιγίου (από Αιγές)

Χωριό Μοναστήρι – Αγροτοδασικός δρόμος Εκκλησία Αναλήψεως

Άνω Ποταμιά – Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)

Ζαρούχλα – Περιθώρι (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Σόλο, Ριζανά, Κρυονέρι, Ζαρούχλα (Δάσος Ελάτης και Μαύρης Πεύκης)

Ζαρούχλα – Άγιο Νικόλαο (Δάσος Ελάτης και Μαύρης Πεύκης)

Καλόγριας Λάκκα – Κούτσουρα (περιοχή Κουνινά), Βρύση Κερασούλας (περιοχή τ.κ. Παρασκευής)

Άγιοι Απόστολοι Πτέρης – Πέντε Βρύσες Μελισσιών

Ι.Μ. Ταξιαρχών – Χριστιανική Ένωση (Κατασκηνώσεις)


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr