background img
banner
banner

Στη μάχη της πυρκαγιάς η δημοτική αρχή Αιγιαλείας

Στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο ύψος Ελαιώνα-Ροδιάς Διακοπτού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και πολλά μέλη της δημοτικής αρχής, ώστε από τον τόπο της πυρκαγιάς να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπισή της, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΔΕ κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, του  Αστυνομικού Διευθυντή Αιγίου κ. Βασίλη Ροδόπουλου, του Περιφερειακού Διοικητή κ. Μπόκα Χριστόφορου, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ στο Διακοπτό, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία του Δημάρχου με τις αρμόδιες αρχές και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Στο σημείο της φωτιάς έφτασε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Παράλληλα, με απόφαση των αρχών έγινε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Κάστρο Διακοπτού. Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συντόνιζε ο ίδιος ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης.

«Η επιχείρηση είναι δύσκολη και θα είμαστε όλοι εδώ, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να περιοριστεί γρήγορα και να κατασβεστεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Πρώτο μέλημα είναι να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και ακολούθως οι περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» δηλώνει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr