background img
banner
banner

Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ VS Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ξεκίνησε διαμάχη με προεκλογικό άρωμα

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Με αφορμή την απόσυρση από το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης του θέματος για την υπαγωγή αστικών και ποινικών υποθέσεων των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας στο Πρωτοδικείο Αιγίου εξεδόθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: ΄΄Στην σημερινή εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου παραστάθηκε με τον Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. Ανέμενε με υπομονή από τις 19.30 έως την 00.45 μέχρι να έλθει προς συζήτηση το θέμα της ενίσχυσης του Πρωτοδικείου Αιγίου μέσω υπαγωγής των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας και των αστικών και ποινικών τους υποθέσεων στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αιγίου, με άλλα λόγια την διοικητική και δικαστική ταύτιση της περιοχής του Δήμου Αιγιαλείας. Δεν λάβαμε πρόσκληση, ώστε να παρευρεθούμε αλλά ήμασταν παρόντες. Και όμως ο Δήμαρχος παρεκκλίνοντας από το αυτονόητο συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών του, προτάσσοντας ουσιαστικά τις καλές σχέσεις με τον εκπρόσωπο τύπου του και ταυτόχρονα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων και της αντιδημάρχου του κ. Σταυροπούλου απέσυρε άρον- άρον το εν λόγω θέμα. Ως δικαιολογία χρησιμοποιήθηκε η μη παρουσία του ως άνω Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής του παράταξης, καίτοι είχε υποβάλλει σχετική με το θέμα μας αίτηση, πως έπρεπε να κλητευθεί και εκείνος λες και εμείς είχαμε λάβει την οιαδήποτε πρόσκληση!΄΄.

Δήλωσαν ότι θα… συνεχίσουν μόνοι τους τον αγώνα τους

Ξεκαθάρισε ακόμη τα εξής: ΄΄Δεν θέσαμε κανένα θέμα κλεισίματος ή μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Ακράτας πάρα μόνο υπαγωγής του στο Πρωτοδικείο Αιγίου. Η αντιδήμαρχος κ. Σταυροπούλου μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων παρά την καταφανή σύγκρουση συμφερόντων ένεκα ιδιότητας έλαβε τον λόγο και ανέφερε αναληθώς, πως επιδιώκουμε κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Ακράτας. Δυστυχώς ο Δήμαρχος με την στάση του προτάσσει διαφορετικά συμφέροντα από αυτά του Δήμου Αιγιαλείας και των δημοτών του, τα οποία αναπόφευκτα ταυτίζονται με την ενίσχυση και διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου, το οποίο θα κινδυνεύσει να έχει την τύχη των ΤΕΙ, τα οποία πλήρωσαν την αδράνεια των Δημοτικών Αρχών.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου αγωνίζεται για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Αιγιαλείας και όχι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν επικουρούν την προσπάθειά μας. Στην προσπάθειά μας για ενίσχυση των δομών του Πρωτοδικείου Αιγίου θα συνεχίσουμε μόνοι μας τον αγώνα μας με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης μας καθώς είναι προφανές ότι και αυτό τον αγώνα για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου μας θα τον δώσουμε χωρίς καμία στήριξη μετά τα σημερινά γεγονότα. Μετά το γεγονός αυτό ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του΄΄.

Απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Με αφορμή ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σχετικά με το θέμα της απόσπασης της περιφέρειας του Ειρηνοδικείου Ακράτας από την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και της υπαγωγής του στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αιγίου, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα : Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συγχέουν την θεσμική τους ιδιότητα με την πολιτική. Χωρίς να έχουμε καμία απολύτως διάθεση να αναφερθούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον χρόνο που επέλεξε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου υπό την Προεδρία του άρτι επανεκλεγέντος κ. Γεωργίου Μπέσκου για να θέσει (εκ του μη όντος) ζήτημα ανακατανομής της τοπικής αρμοδιότητας των γειτονικών Πρωτοδικείων Καλαβρύτων και Αιγίου και του Ειρηνοδικείου Ακράτας.

Η ενέργεια αυτή, που κατά την άποψη του εμπνευστή της, θα ισχυροποιήσει δήθεν τη θέση του Πρωτοδικείου Αιγίου εν όψει του φημολογούμενης αναδιάρθρωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας, ενώ δεν έχει καμία απολύτως τύχη βάλει ευθέως κατά της ενότητας και αλληλεγγύης του δικηγορικού σώματος και υπονομεύει την πάγια και εκπεφρασμένη θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας περί μη κατάργησης κανενός Πρωτοδικείου. Για το θέμα αυτό έχει εκφραστεί ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και έχουν ενημερωθεί τα θεσμικά μας όργανα (Συντονιστική και Ολομέλεια).

Όσον αφορά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, είναι τουλάχιστον ατυχή και εκτός πραγματικότητας τα υπονοούμενα περί δήθεν «εμπλοκής» του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Ανδρέα Οικονόμου (ο οποίος δεν είχε κληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση)στην απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη, λόγω της ιδιότητάς του ως εκπροσώπου τύπου της παράταξης Καλογερόπουλου στις επερχόμενες εκλογές. Αναμένουμε να κληθούμε και ασφαλώς θα παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας, όταν το θέμα επανέλθει προς συζήτηση ενώπιον του”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr