background img
banner
banner

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: «Η στάση της δημοτικής αρχής εγείρει ερωτηματικά…»

Με αφορμή το αίτημα ενίσχυσης Πρωτοδικείου Αιγίου και υπαγωγής σε αυτό των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας, που δεν συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος, κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή, καλώντας τον δήμαρχο να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι αυτονόητο το δίκαιο του αιτήματος για υπαγωγή των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας στο Πρωτοδικείο Αιγίου. Παραδόξως, η δημοτική αρχή και ο κ. Καλογερόπουλος, επέλεξαν να μην θέσουν το ζήτημα σε διάλογο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, παρότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου παρίστατο και αποτελούσε ευκαιρία διεξοδικής συζήτησης επί του θέματος. Η στάση αυτή ευνοεί τη διατήρηση της υπάρχουσας προβληματικής κατάστασης, που υποχρεώνει συμπολίτες των ανωτέρω περιοχών, να μεταβαίνουν στα Καλάβρυτα, όπου και υπάγονται. Ως εκ τούτου, είναι στάση που εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί εύλογες απορίες, ιδίως όταν ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής και η αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών, σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων ο πρώτος και Μέλος του Δ.Σ. του ίδιου Συλλόγου η δεύτερη.

Ο κος Καλογερόπουλος οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις:

– Συμφωνεί με την αναγκαιότητα υπαγωγής των δύο περιοχών της Αιγιάλειας στο Πρωτοδικείο Αιγίου; Ναι ή Όχι;

– Προτίθεται να ενώσει δυνάμεις ώστε να ικανοποιηθεί το απολύτως δίκαιο αίτημα των πολιτών, που άπτεται μάλιστα της απονομής Δικαίου και της εν γένει λειτουργικότητας της πόλης μας προς όφελος όλων των δημοτών;

– Ή μήπως, τελικά, φέρει ο ίδιος συνειδητά και ακέραια την ευθύνη ενός τέτοιου προβλήματος, ενεργώντας βάσει σκοπιμοτήτων και μικροσυμφερόντων που ζημιώνουν τους πολίτες της Αιγιάλειας;

Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε ξεκάθαροι και κάθετοι: Για την παράταξη μας είναι αδιανόητο ο Δήμος μας να μην λειτουργεί ενιαία απ’ άκρη σ’ άκρη. Αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας κι ως τέτοιο έχει ήδη τεθεί ψηλά στην ατζέντα των λύσεων που θα φέρει η παράταξη μας, σεβόμενη ΟΛΟΥΣ τους Αιγιαλούς συμπολίτες».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr