background img
banner
banner

Ετοιμάζεται για μια ακόμη ποδοσφαιρική σεζόν ο “βιονικός” Κώστας Καραγιαννάκης!

Ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΣΤΑ 65 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής ετών…65. Ο Κώστας Καραγιαννάκης μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, σήμερα μας υποχρεώνει να αναφερθούμε στην περίπτωσή του για μία ακόμη. Ο «Σπάρτακος» όπως τον αποκαλούσαν στον Παναιγιάλειο λόγω της δύναμης και του σκληροτράχηλου στυλ παιχνιδιού του, αγωνίστηκε τη χρονιά που μας πέρασε με τη φανέλα της ομάδας των Ροζενών, του Πανευρωστινιακού, στη Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κορινθίας και μάλιστα κατέκτησε μαζί της το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ Κατηγορία! Έχοντας ενεργό ρόλο και εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς αγωνίστηκε σε πέντε από τους 18 αγώνες του πρωταθλήματος, πάντα ως αλλαγή. Λέμε “και εντός αγωνιστικού χώρου” γιατί παράλληλα ήταν και βοηθός προπονητή στην ομάδα.

Τον συναντήσαμε πρόσφατα με την παρέα του στην παραλία της Άκολης και στην ερώτηση τι θα κάνει τη νέα σεζόν μας απάντησε με τον… πλέον φυσικό τρόπο: “Θα συνεχίσω και στη Β΄ κατηγορία με την ομάδα. Τι 65 χρονών τι 66.

Εγώ παίζοντας ακόμα μπάλα, προσπαθώ να εμπνέω τους νέους παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Με το να έχω τον ρόλο του βοηθού προπονητή και μπαίνοντας μαζί τους στον αγωνιστικό χώρο, έστω για λίγα λεπτά, δημιουργείται μια άλλη χημεία μεταξύ μας. Φέτος μπορεί να παίξω λιγότερο. 2-3 ματς από λίγα λεπτά το καθένα, όταν κρίνει ο προπονητής ότι μπορώ να βοηθήσω”, μας λέει και προσθέτει:

«Από το 2017 είχα να παίξω μπάλα. Τελευταία μου ομάδα ήταν ο Απόλλων Συνοικισμού που συμμετείχε εκείνη τη χρονιά στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας. Τότε, στο τέλος της σεζόν είπα να σταματήσω, είχα φτάσει πλέον 59 χρόνων αλλά τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να φορέσω πάλι τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια, πέντε χρόνια μετά, στα 64. Ο Στέφανος Φειδάκης που είναι πρόεδρος του Πανευρωστενιακού με προέτρεψε πριν ξεκινήσει η περυσινή σεζόν να βγάλω δελτίο και έτσι έγινε.
Στην ομάδα έχω διπλό ρόλο, πιο πολύ σαν συνεργάτης του προπονητή και λιγότερο σαν παίκτης, στη θέση του αριστερού μπακ.
Είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες και όταν χρειαστεί… μπαίνω και στον αγώνα και προσπαθώ να βοηθήσω. Στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος μπήκα αλλαγή για 20 λεπτά και μετά ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν έπαιρνα χρόνο συμμετοχής. Έπαιξα σε 5 ματς, από τα 18 συνολικά που έγιναν στο πρωτάθλημα το οποίο τελείωσε πανηγυρικά για εμάς αφού κατακτήσαμε τον τίτλο».

Βραζιλιάνος ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες

Η περίπτωση του Κώστα Καραγιαννάκη ίσως είναι μοναδική στον ελλαδικό χώρο και από τις σπάνιες ακόμη και παγκοσμίως, όμως η θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες είναι… καπαρωμένη από έναν Βραζιλιάνο.

Ο Τέρσιο Μαριάνο ντε Ρεζέντσε έχει καταγραφεί ως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο «Τερσάο» όπως ήταν ευρύτερα γνωστός μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ το 2007, όταν ήταν 85 ετών! Το πάθος για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, σε ηλικία 10 ετών, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο σε αγροτική περιοχή και ως ενήλικας, έκανε το άθλημα επάγγελμα ως δεξιός μπακ και φόρεσε τη φανέλα αρκετών συλλόγων και τα τελευταία τελευταία με την ομάδα της πόλης του την Goiandira Esporte Clube, αγωνιζόμενος βέβαια σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα συνέχισε να παίζει μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 σε ηλικία 90 ετών, πέντε χρόνια μετά την καταγραφή του ρεκόρ παίζοντας λίγα λεπτά κάθε χρονιά!

Όταν μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, έγινε εθνικό θέμα και ο άθλος γιορτάστηκε με πάρτι στους δρόμους της Γκοϊαντ. Ο Τέρσιο Μαριάνο ντε Ρεζέντσε πέθανε το 2015 σε ηλικία 93 ετών, από φυσικά αίτια.

57 ετών ο γηραιότερος επαγγελματίας

Όσο αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 37 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Καζουγιόσι Μιούρα έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο πρώην Ιάπωνας διεθνής έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 1986 και είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παγκοσμίως. Ακόμη καλύτερα, είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που απέμεινε από το παιχνίδι FIFA 96 που συνεχίζει να αγωνίζεται.

Πλέον αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία της Πορτογαλίας, καθώς πλέον αποτελεί μέλος της Ολιβεϊρένσε και συνεχίζει… ακάθεκτος με στόχο να φτάσει τα 60 και να αγωνίζεται επαγγελματικά!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr