background img
banner
banner

«Αξίζουμε μια δεύτερη θητεία για να πετύχουμε πολλά περισσότερα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ» ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συνάντηση με τα στελέχη του συνδυασμού του «Αιγιάλεια Τώρα» από το Αίγιο, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας και εκ νέου υποψήφιος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε κατάστημα της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων σε όλη την έκταση του Δήμου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική, πρώτα στο Αίγιο και μετά στον Δήμο Αιγιαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας δε δημιουργήθηκε ποτέ κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία είναι διασφαλισμένη μέχρι και τις 31/12/2024. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αποχετευτικό δίκτυο σε όλη την έκταση της παραλιακής Αιγιάλειας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο έργο αποχέτευσης σε Τέμενη-Βαλιμίτικα-Διγελιώτικα που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2026.

Επίσης ανέφερε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί έχει ήδη δημοπρατηθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης αλλά και η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, έργα πολύ σημαντικά αλλά όχι ψηφοθηρικά, όπως τόνισε και βέβαια δεν παρέλειψε να μιλήσει για το διυλιστήριο νερού στον Σελινούντα, ένα έργο εμβληματικό που έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση προχωρούν γοργά. Σε ό,τι αφορά στις εκλογές, εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ποτέ από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, δεν είχε κανένας δήμαρχος στο Αίγιο δεύτερη συνεχή θητεία.

«Δεν μπορεί να ήταν όλοι ανίκανοι αλλά πιθανότατα υπήρχαν άλλες αιτίες που δεν έδιναν τη δυνατότητα μακρόπνοου έργου» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει η δυνατότητα στη δημοτική αρχή να έχει δεύτερη συνεχή θητεία, όπως συμβαίνει σε πόλεις όπως Ιωάννινα, Τρίκαλα και Καλαμάτα με τα γνωστά πετυχημένα αποτελέσματα. «Έχουμε την πεποίθηση ότι οι πολίτες μας επιβραβεύουν και το βλέπουμε καθημερινά στα μάτια τους, πιστεύουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, θα μας δώσουν την ευκαιρία, σπάζοντας την «κατάρα της Αιγιάλειας», που ποτέ δεν έδωσε τη δυνατότητα σε μια Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το έργο της» κατέληξε ο δήμαρχος.

«Η παράταξή μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις – Σχεδιάζουμε το αύριο με συνέπεια στους στόχους μας »

Την ίδια μέρα το απόγευμα, σε κλίμα σύμπνοιας και καλής διάθεσης αλλά κυρίως δυναμικής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τους υποψηφίους της παράταξής του «Αιγιάλεια Τώρα» από τα ψηφοδέλτια της Δ.Ε. Συμπολιτείας.

«Διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο των πολιτών επειδή θέλουμε να συγκριθούμε με το παρελθόν του ‘τίποτα’. Μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε, μέσα από μεγάλες δυσκολίες, να κάνουμε ό,τι οι άλλοι δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Βάλαμε βάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθαρίσαμε την Αιγιάλεια από τους σωρούς σκουπιδιών που σάπιζαν τους δρόμους το 2019, αυξήσαμε κατά 120% την ανακύκλωση, προχωρούμε την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, μειώσαμε κατά πολύ το κοστολόγιο μεταφοράς και εναπόθεσης σε νόμιμους χώρους χάρη στις προσωπικές μας καλές σχέσεις και επαφές με άλλους Δήμους, αλλάξαμε άρδην την εικόνα του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην Τέμενηαπομακρύνοντας χιλιάδες μπάλες απορριμμάτων, η Παπανικολού θα γίνει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κλείσαμε και αποκαθιστούμε τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Σχεδιάζουμε και άλλα, με συνέπεια στον στόχο μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόπουλος συνεχίζοντας:

«Είναι αδύνατον να πετύχουμε το άριστο. Είμαστε όμως αρκετά καλά και πολύ καλύτερα από αυτό που παραλάβαμε. Σε αυτούς που λένε ότι δεν έχουμε όραμα και μας ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή μας, απαντάμε με το καθημερινό μας έργο, με την τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου, με την κατασκευή του νέου αποχετευτικού στην παραλιακή ζώνη και τον σχεδιασμό αποχετευτικού δικτύου στη βόρεια ζώνη της παραλιακής Αιγιάλειας. Εξασφαλίσαμε το διυλιστήριο του Σελινούντα που μπήκε σε χρηματοδότηση και προχωρά. Έχουμε ανάδοχο για το εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στα 2 επόμενα χρόνια. Δημιουργούμε μικρά και μεγάλα έργα που παραδίδουμε καθημερινά. Είμαι πιεστικός και ανήσυχος γιατί θέλω να εξασφαλιστεί το καλύτερο μέλλον για εμάς και τους επόμενους από εμάς. Κι αυτό ενοχλεί τους αντιπάλους μας, που συνασπίζονται για να μας παλέψουν. Γιατί έχουμε δύναμη. Αν ήμασταν αδύναμοι, θα μας αγάπαγαν».

Αναφορικά με τις εκλογές ο δήμαρχος σημείωσε: «Η παράταξή μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Πιστεύουμε στους συμπολίτες μας και μόνο, χωρίς να καταφεύγουμε σε κόμματα, παρέες και διαχωρισμούς. Έχουμε τη δική μας ταυτότητα και μας ενδιαφέρει μόνο η δουλειά για τον τόπο μας. Γι’αυτό δικαιούμαστε μια δεύτερη θητεία. Θέλουμε ο Δήμος Αιγιαλείας να σταθεί στα πόδια του, ώστε να γνωρίσει επιτέλους την πρόοδο που του αξίζει, πέρα και πάνω από προσωπικά συμφέροντα και σχέδια.

Εμείς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Με έχετε τιμήσει πολλάκις. Εκτιμώ τη διαχρονική στήριξή σας και σας είμαι ευγνώμων. Εσείς γνωρίζετε πόσο καλά συνεργαστήκαμε στο δήμο Συμπολιτείας. Θα κάνουμε τη περιοχή ακόμα καλύτερη και ακόμα ελκυστικότερη».

Καταλήγοντας ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε: «Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Σας έχω όλους ανάγκη. Όχι μόνο τους υποψηφίους αλλά όλους τους συμπολίτες. Να εμπιστευόμαστε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Το πιστεύω αυτό γιατί ξέρω ότι είμαστε όλοι μαζί επειδή το λέει η ψυχή μας και όχι γιατί μας το υπαγόρευσε κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντική η ψυχική σύνδεση μεταξύ μας. Ό,τι και να γίνει, θα είμαστε οι δυνατοί της παρέας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr