background img
banner
banner

Μια νέα γειτονιά διαμορφώνεται σε 27 αναξιοποίητα σημεία οικισμών σε Αιγιαλεία και Καλάβρυτα

Στη χρήση των πολιτών παραδόθηκαν την Πέμπτη 10 Αυγούστου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δύο νέοι κοινόχρηστοι χώροι σε Ροδοδάφνη και Σελιανίτικα, με σύγχρονες υποδομές στις οποίες περιλαμβάνονται όργανα γυμναστικής, τραπέζια πινγκ – πονγκ, πάγκοι για επιτραπέζια παιχνίδια και έξυπνα παγκάκια.

Η αρχή έγινε από τη Ροδοδάφνη καθώς παραδόθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολίτικης και Δημοσιονομικού Έλεγχου Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Φίλια ένας νέος χώρος άσκησης, με δυνατότητα παράλληλα και για άλλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον ελεύθερο χρόνο κατοίκων και παραθεριστών – επισκεπτών. Η διαμόρφωση του χώρου που είχε απαλλοτριωθεί στα πλαίσια κατασκευής της εθνικής, έγινε με την εγκατάσταση τάπητα, φωτισμού και των οργάνων γυμναστικής,.

Ακολούθησε η αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη στα Σελιανίτικα, στο δεύτερο σημείο παρέμβασης που ήδη ολοκληρώθηκε στην Αιγιάλεια μέσω του προγράμματος «Δράση Αστικής Αναζωογόνησης» το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με δήμους και τοπικές κοινότητες σε όλη την Αχαΐα.

Η δράση είναι προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΥΠ.ΕΣ. και το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Σχεδιάστηκε και έλαβε χρηματοδότηση κατά τη διετία 2021-’22 και αυτή την περίοδο προχωρά η διαδικασία αναβάθμισης και ανάπλασης σε 186 οικισμούς σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Χώροι που προκαλούν όχληση, σε επίπεδο αισθητικής αλλά και πραγματικού κινδύνου, για την υγεία και ασφάλεια κατοίκων και τουριστών –παραθεριστών, εξυγιαίνονται, γίνεται επίστρωση με πλακάκια ή τάπητες, μπαίνει καλαίσθητος φωτισμός, παγκάκια και σύγχρονος εξοπλισμός (σημεία πρόσβασης WiFi) και, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, μπαίνουν πακτωμένα όργανα γυμναστικής, όπως στη Ροδοδάφνη.

Παράλληλα με την ανάπλαση και την τοποθέτηση κοινόχρηστου εξοπλισμού, στα σημεία που αποτελούν είσοδο κοινότητας τοποθετούνται και καλαίσθητες ενημερωτικές τουριστικές πινακίδες για τουρίστες και επισκέπτες με πληροφορικά χρήσιμα και ιστορικά στοιχεία.

Η επιλογή των χώρων, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε., έγινε στοχευμένα καθώς θα πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές για να μετατραπούν σε κοινόχρηστους, παιδικές χαρές/υπαίθρια γυμναστήρια για παιδιά και ενηλίκους.

Πάνω από 60 κοινόχρηστοι χώροι σε όλους τους δήμους της Αχαΐας έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα ενώ, ειδικά για την Αιγιαλεία, σειρά παίρνουν άμεσα Ακράτα (Άνω Πλάτανος) και Άνω Διακοπτό. Στην Αιγιαλεία θα δημιουργηθούν 15 συνολικά νέοι κοινόχρηστοι χώροι.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περνά βέβαια και από τα Καλάβρυτα και από κομβικά σημεία κοινοτήτων που βρίσκονται πάνω στις διαδρομές της Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας και της Πατρών – Τριπόλεως (πρώην Ε.Ο. «111»). Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων σε οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε Βλασία, Κλειτορία και Τριπόταμα. Συνολικά 12 οικισμοί στα Καλάβρυτα θα αποκτήσουν νέους σύγχρονους κοινόχρηστους χώρους μέσω του προγράμματος «Δράση Αστικής Αναζωογόνησης» το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Το ότι δεν έχουμε παιδικές χαρές δεν το βλέπουν . Έφτιαξαν χώρους άθλησης και καλά για να τους χαίρονται τα παιδιά τον Ρόμα που τα κατάντησαν ήδη ακατάλληλα και βρώμικα και να θέλαμε να πάμε βλέποντας αυτά δεν πλησιάζουμε

    Panagiota 26/08/2023 21:39
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΓΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ 29/08/2023 12:14

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr