background img
banner
banner

Μικρές οάσεις στην κοινότητα Ροδοδάφνης

Πολλαπλά οφέλη έχει για την περιοχή η παρέμβαση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επί της παλαιάς εθνικής οδού, στην κοινότητα Ροδοδάφνης. Πρόκειται για τη διαμόρφωση πάρκου στη θέση ΕΒΕΠ, σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο που πλέον προσφέρει όμορφη αισθητική και αποτελεί χώρο αναψυχής.

Όπως εξηγεί στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος και προκειμένου να μην υπάρξει παρερμηνεία όπως έγινε αρχικά, ΄΄το έργο είναι εξ ολοκλήρου μία παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο έγινε κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής οδού και σε μία έκταση περίπου 300 μέτρων, δράση που συγκαταλέγεται σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ειδικού κονδυλίου και χρηματοδότησης. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται σε περιοχές που υπάρχουν χώροι ανεκμετάλλευτοι οι οποίοι έχουν παραμεληθεί ή που εντός των οποίων γίνεται παράνομη ρίψη απορριμμάτων, αναμορφώνοντας τους εξ ολοκλήρου. Ο εν λόγω χώρος ήταν για πάρα πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένος και η αλήθεια είναι ότι είχε… μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Το πρόγραμμα της Ε.Ε. θα ωφελήσει πάρα πολύ και την περιοχή μας, καθώς δίνει… νέα πνοή και σύγχρονη εικόνα στην κοινότητα που όλοι επιζητούμε να απολαμβάνουμε΄΄.

Ο χώρος, περιλαμβάνει μία μικρή παιδική χαρά, τραπέζια για σκάκι και δράσεις σε διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια (στυλ πικ-νικ) ενώ διαθέτει και τραπέζι του πινγκ πονγκ. Τέλος να σημειωθεί ότι είναι απολύτως φωτιζόμενος με σύγχρονο καλλωπιστικό ηλεκτροφωτισμό που λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ενώ έχουν φυτευτεί και νέα μικρά δεντρίλια καλλωπισμού. Επίσης διαθέτει και καλαθάκια καθαριότητας και θεωρείται 100% ασφαλής για κάθε δραστηριότητα ανθρώπων οποιασδήποτε ηλικίας.

Ακόμη μία πινελιά…

Μία ακόμη όμορφη παρέμβαση έγινε και στη θέση «Βρύση» επίσης επί της παλαιάς εθνικής οδού (απέναντι από την ταβέρνα «Ροδοδάφνη») όπου τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και στον χώρο υπήρξε γενική ανάπλαση, με ειδικό καλλωπιστικό φωτισμό και φύτευση πράσινου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr