background img
banner
banner

Ο Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου

ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, την ετήσια εορτή του, μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα 6.45μ.μ. προέρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση, Έξοδος Επιταφίου και τοποθέτηση στο Κέντρο του Ιερό Ναού και τα Εγκώμια της Θεοτόκου. Δευτέρα 14 Αυγούστου, ώρα 7.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Εν συνεχεία και περί ώρα 9.15μ.μ. θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, διά των οδών Μελετοπούλων, Βασ. Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου. ΄΄Παρακαλούνται οι ενορίτες των οδών απ’ όπου θα διέλθει η Εικόνα να την υποδεχθούν δεόντως΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Ώρα 11.00μ.μ. έως 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρυπνία.

Τρίτη 15 Αυγούστου, ώρα 7.00π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Ώρα 7.00μ.μ. Μέγας Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ Υγείας των κατοίκων της πόλεως και των περιχώρων.

Στις Ακολουθίες και προστεί και θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγιώτης Ξένος και Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Σπυρίδων Οικονομόπουλος. ΄΄Παρακαλούνται όλες οι Αρχές της πόλεως και ο Φιλέορτος λαός, όπως παραστούν και τιμήσουν την εορτή μας΄΄, αναφέρει ακόμη το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr