background img
banner
banner

Παρέδωσαν υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απαιτούν λύσεις…

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΜΕΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

Για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραγωγή και διάθεση των τοπικών προϊόντων διαμαρτυρήθηκαν με κινητοποίησή τους την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τα μέλη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και Πελοποννήσου και Αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Ερυμάνθου, Ωλενίας, Νεμέας και Ζακύνθου. Παράλληλα, παρέδωσαν και υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματά τους.

Όπως περιγράφουν στο υπόμνημα, ΄΄οι καλλιέργειές μας «μαύρη» κορινθιακή σταφίδα, σουλτανίνα, επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα και Ζάκυνθο, έχουν χτυπηθεί αρχικά από χαλάζι και μπουρίνια την περασμένη άνοιξη και στη συνέχεια από την έντονη προσβολή από περονόσπορο, διαλύοντας επί της ουσίας την παραγωγή. Ταυτόχρονα και οι ελαιοκαλλιέργειες έχουν προσβληθεί από το φαινόμενο της “ακαρπίας”, με την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ να γνωρίζουν όλα μας τα προβλήματα, σφυρίζοντας όμως αδιάφορα, στεκόμενοι πίσω από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει για όλες τις ασθένειες και πριν την δημιουργία του καρπού. Όσοι γλίτωσαν οι καλλιέργειες τους από τον περονόσπορο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, ειδικά εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί βλέπουμε τους εμπόρους να προσπαθούν να πάρουν την παραγωγή μας μπιρ παρά΄΄.

Ξεκαθάρισαν ακόμη ότι απαιτούν συνάντηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. ΄΄Κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα με συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με νέες πιο οξυμένες μορφές αγώνα αρχές Σεπτέμβρη, αν η κυβέρνηση δεν μας δικαιώσει΄΄, σημείωσαν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr