background img
banner
banner

Σύλληψη πέντε ατόμων για καθ’ υπέρβαση κατάληψη κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ

Από τους εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας ως προς την κάλυψη αιγιαλού και παραλιών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Αιγιάλεια, δεδομένης και της μεγάλης επισκεψιμότητας που γνωρίζει. Οι έλεγχοι ωστόσο στην Ανατολική Αιγιάλεια έφεραν όχι μόνο βεβαίωση παραβάσεων, αλλά και ένταση και συλλήψεις…

Ειδικότερα, ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Αυγούστου στην παραλία των Συλιβαινιωτίκων, όταν ολιγομελές κλιμάκιο από την Κτηματολογική Υπηρεσία Αθηνών, εκτελώντας εντολή αυτοψίας, προχώρησε σε ελέγχους νομιμότητας της αδειοδότησης των καταστημάτων για εξέδρες, κατασκευές, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα. Στο πέρασμά της εντόπισε πέντε επαγγελματίες, που στερούνταν αντίστοιχη άδεια, καθώς η έκταση που καταλάμβαναν ήταν από την πρόσοψη του μαγαζιού τους ως την παραλία, δίχως να έχει δηλωθεί.

Οι πέντε συνολικά επαγγελματίες που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους απεσταλμένους της Κτηματολογικής, αντιμετωπίζοντας ποινές και πρόστιμα για την μη κατοχή ειδικών αδειών που το ειδικό κλιμάκιο, διαπίστωσε. Η υπηρεσία αναγκάστηκε δε, σε ξήλωμα των εξεδρών και  των πρόσθετων χώρων, ενώ όσο αυτό διαρκούσε δημιουργήθηκε μικροένταση, με τα νεύρα να είναι έντονα και αφετέρου τις φωνές να “δίνουν και να παίρνουν” σε όλο το μήκος της παραλίας και να υπάρξουν και συλλήψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Οι επαγγελματίες βρίσκονται να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, αφού διαπιστώθηκε να μην διαθέτουν την ειδική άδεια για τραπεζοκαθίσματα και τα επίσημα έγγραφα ότι μπορούν να διαθέτουν ειδικές εξέδρες κοντά στον αιγιαλό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες και σε άλλα καταστήματα όμορων κοινοτήτων και παραλιακών χώρων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, το βράδυ της Δευτέρας στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες – μια γυναίκα), διότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετήσει στον αιγιαλό, τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες με ομπρέλες, χωρίς να κατέχουν άδεια από την αρμόδια αρχή΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr